Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: het lievelingsministerie van de VVD als hoofdpijnbron, de goedkope kick van Poetin en een profiel van underdog Matt Damon.

redactie
Frank Lammers en Fedja van Huêt in de zelfbewuste b-film J. Kessels. Beeld
Frank Lammers en Fedja van Huêt in de zelfbewuste b-film J. Kessels.Beeld

Veiligheid, een trots VVD-bastion op instorten

Met de Volkert-foto heeft het ministerie van Veiligheid zichzelf voor de zoveelste keer in opspraak gebracht. Hoe kon het lievelingsministerie van de VVD veranderen in een permanente bron van hoofdpijn (+) voor de liberalen?

Een '(+)' achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

De afkorting VVD had bij de laatste verkiezingen best kunnen staan voor Volkspartij voor Veiligheid en Democratie. Beeld Jiri Buller
De afkorting VVD had bij de laatste verkiezingen best kunnen staan voor Volkspartij voor Veiligheid en Democratie.Beeld Jiri Buller

Miljardairs stappen in Adyen

De Nederlandse betalingsverkeersregelaar Adyen heeft een grote investering in de wacht gesleept van Iconiq Capital, de durfkapitalist die geld belegt namens Silicon Valley-miljardairs als Mark Zuckerberg (Facebook), Sheryl Sandberg (Facebook) en Jack Dorsey (Twitter). Dankzij de investering wordt Adyen nu gewaardeerd op 2 miljard euro.

null Beeld Reuters
Beeld Reuters

Poetins gevechtsjagers

Het is indrukwekkend, wat de Russen hebben verzameld in het Syrische Latakia. Bijvoorbeeld de Sukhoi Su-34, een moderne gevechtsbommenwerper die pas twee jaar operationeel is en prima geschikt voor het aanvallen van kleine, mobiele doelen.

De SU-34, een van de modernste Russische gevechtsbommenwerpers. Beeld Vadim Savitsky
De SU-34, een van de modernste Russische gevechtsbommenwerpers.Beeld Vadim Savitsky

Wereldmacht Rusland

Poetin zoekt slechts goedkope kick in Syrië, zegt columnist van The New York Times, Thomas Friedman. 'Poetin is zo dom geweest Syrië binnen te trekken op zoek naar een goedkope kick waarmee hij zijn volk kan laten zien dat Rusland nog steeds een wereldmacht is.'

President Valdimir Poetin en president Barack Obama in New York op 28 September 2015. Beeld EPA
President Valdimir Poetin en president Barack Obama in New York op 28 September 2015.Beeld EPA

Het geheim van Matt Damon

De underdog, de nerd, het lulletje rozewater met bloempotkapsel: allemaal rollen van Matt Damon. Toch wordt elke film met de Amerikaanse steracteur, nu te zien als botanicus op Mars, een kassucces. Waar zit hem dat in? (+)

Matt Damon wordt vaak in één adem genoemd met Brad Pitt en George Clooney, maar op de een of andere manier altijd als laatste. Beeld AP
Matt Damon wordt vaak in één adem genoemd met Brad Pitt en George Clooney, maar op de een of andere manier altijd als laatste.Beeld AP

Mars en water

Spectaculair nieuws deze week over water op Mars, én de release van een nieuwe ruimtefilm! Toeval? Filmredacteur Floortje Smit over het belang van blockbusters en ruimtevaart (+): ons met spektakel en avontuur laten geloven dat grenzen er zijn om verlegd te worden.

null Beeld AFP
Beeld AFP

Melle Daamen

Hij let op de details, heeft de deuren opengegooid. Directeur Melle Daamen heeft van de Stadsschouwburg weer een podium gemaakt dat ertoe doet. Wat heeft hij nog meer voor ons in petto? (+)

De directeur van de Stadsschouwburg Amsterdam is een man van de details. Beeld Daniel Cohen
De directeur van de Stadsschouwburg Amsterdam is een man van de details.Beeld Daniel Cohen

Een nieuwe Arena

In sportief opzicht kan Ajax Bayern München al tijden niet meer bijbenen. Maar de twee voetbalclubs krijgen wel een vergelijkbaar stadion. De Amsterdam Arena wordt voor 50 miljoen verbouwd en gaat volgens de stadiondirecteur lijken op het stadion van Bayern München.

Impressie van de nieuwe Arena. Beeld ANP
Impressie van de nieuwe Arena.Beeld ANP

Drie sterren voor J. Kessels

Zoals J. Kessels: The novel een veredelde pulproman was, zo is de verfilming van Erik de Bruyn (Wilde Mossels, Nadine) een zelfbewuste B-film: te slim gemaakt om plat te zijn, maar net ranzig genoeg. Weinig films hebben zulke groezelige hoofdpersonen en een zo dwarse plot. Recensent Pauline Kleijer geeft J. Kessels drie sterren.

Weinig films hebben zulke groezelige hoofdpersonen en een zo dwarse plot. Beeld
Weinig films hebben zulke groezelige hoofdpersonen en een zo dwarse plot.Beeld

Column Sylvia Witteman

Sylvia Witteman las over een kleurboek voor volwassenen en dacht daardoor terug aan de kleurboeken in haar eigen jeugd (+).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden