Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag de vraag of sekswerken een mensenrecht is, de ramp in het Chinese Tianjin die te voorkomen bleek en het Italiaanse kustplaatsje Riace, waar migranten meer dan welkom zijn.

De burgemeester van Riace. Beeld Nicola Zolin
De burgemeester van Riace.Beeld Nicola Zolin

Welkom in Riace

Onze verslaggever Jarl van der Ploeg reist in het kader van onze Fort Europa-reeks naar het Italiaanse kustplaatsje Riace. Op het welkomstbord van het strand staat: 'Dit is een vrij strand. Voor iedereen die hier komt om te zwemmen, en voor iedereen die hier aan komt zwemmen.' Hier zijn de migranten welkom. (+)

Plusje?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

null Beeld Nicola Zolin
Beeld Nicola Zolin

Junkfood of juicebar?

Yvette van Boven is kok, illustrator, schrijft kookboeken en heeft nu ook een eigen tv-programma. Hoog tijd voor onze redacteur Loes Reijmer om haar aan een aantal pittige keuzes te onderwerpen. Junkfood of juicebar? 'Junkfood. Patat en kroketten zijn gewoon heel lekker, die zou ik nooit uit mijn dieet weglaten.' (+)

Yvette van Boven. Beeld Frank Ruiter
Yvette van Boven.Beeld Frank Ruiter

Bellen met de KvK

Teun van de Keuken belde met Ursul - net zoals De Geer, inderdaad, maar dan een andere - van de Kamer van Koophandel. Die heeft sinds kort een nieuwe app, waarmee ze 'iets teruggeven aan de ondernemer'. Maar waarom kost het dan nog steeds een boel geld om informatie op te vragen? (+)

Een freelancer aan het werk. Beeld Thinkstock
Een freelancer aan het werk.Beeld Thinkstock

Ramp Tianjin was te voorkomen

De ramp in een industriegebied van de Chinese havenstad Tianjin is het gevolg van een domino-effect-explosie. Dat zegt Genserik Reniers, hoogleraar veiligheid van gevaarlijke stoffen aan TU Delft, op basis van filmpjes die onder meer via sociale media zijn gedeeld. De dodelijke ramp is mogelijk het gevolg van slechte veiligheidsmaatregelen en was dus te voorkomen.

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

null Beeld AFP
Beeld AFP

De UB verandert

Universiteitsbibliotheken ondergaan een totale transformatie. Boeken gaan de deur uit, er komen werkplekken met stopcontacten en wifi. 'Vrijwel alles vind je ook op de computer.'

De bibliotheek van de Erasmusuniversiteit wordt verbouwd. Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant
De bibliotheek van de Erasmusuniversiteit wordt verbouwd.Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant

Sateetje eten

Peter Buwalda at een sateetje met zijn vriend Stephan Enter, die hem op zijn beurt trakteerde op wat botervette anekdotes over gedeelde kennissen. Ook spraken ze over W.F. Hermans, en hoe geniaal de plot uit zijn 'Het behouden huis' is - of valt dat toch een beetje tegen? (+)

W.F. Hermans. Beeld Wikipedia
W.F. Hermans.Beeld Wikipedia

Theater voor de gewone man

Regisseur Johan Simons (68), tot voor kort bejubeld leider van de Münchner Kammerspiele, is intendant van de Ruhrtriënnale, die vanavond van start gaat. In de modder van het industriegebied is hij gelukkig. Zijn doel? Theater over en voor de gewone man. (+)

Theatermaker Johan Simons. Beeld Ivo van der Bent
Theatermaker Johan Simons.Beeld Ivo van der Bent

Sekswerken

Uit de krant begreep Asha ten Broeke dat zij als feminist diep teleurgesteld had moeten zijn in Amnesty International, dat sekswerken wil decriminaliseren. Maar hoe kunnen feministen nou tegen rechten voor vrouwen zijn? (+)

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

Tennisgate

Als tennisser Nick Kyrgios niet opvalt dankzij een sensationele overwinning dan is het wel met zijn uitgesproken gedrag. De Australische tennisser beledigde zijn Zwitserse opponent Stan Wawrinka woensdag tot op het bot. 'Kokkinakis (een andere Australische tennisser, red.) banged your girlfriend', beet hij hem toe.

Nick Kyrgios. Beeld AFP
Nick Kyrgios.Beeld AFP

Je ne sais quoi

Aaf Brandt Corstius verbaasde zich tijdens haar vakantie over het stijlgevoel van de Franse vrouw. Dat krijgen ze met de paplepel ingegoten. Franse meisjes weten als peuter al dat de minijupe in de jaren zestig en niet de jaren zeventig is uitgevonden, wat color blocking is en hoe die goeie ouwe Chanel van haar voornaam heette. Nederlandse meisjes weten dat niet. Zo is het, en zo zal het altijd blijven (+).

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden