Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: seks met Duitse bezetters, TTIP, Super Stream Me.

null Beeld Jan Hoek/Bruin Parry
Beeld Jan Hoek/Bruin Parry

Oud en ziek? U bent geld waard voor zorgverzekeraars

Ouderen kunnen zich de komende weken opmaken voor warme belangstelling van zorgverzekeraars. Cru gezegd is de nieuwe vuistregel: hoe ouder en zieker, des te interessanter. (+)

Berichtgeving

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

null Beeld ANP
Beeld ANP

De Wehrmacht bracht moderne seksuele moraal naar Nederland

Tijdens de Duitse bezetting (1940-1945) moedigde de leiding van de Wehrmacht Duitse soldaten actief aan om relaties aan te gaan met Nederlandse vrouwen. Dat concludeert historica Laura Fahnenbruck (36) in een proefschrift waarop zij volgende week aan de Rijksuniversiteit Groningen promoveert. (+)

Plus-teken

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

null Beeld .
Beeld .

Rechtspraak TTIP komt onder vuur

Private tribunalen gaan volgens het handelsverdrag TTIP beslissen over miljardenclaims. Arme landen worden daarvan de dupe, zeggen tegenstanders. (+)

Een terrein van olie-investeerder Oxy in Ecuador. Beeld afp
Een terrein van olie-investeerder Oxy in Ecuador.Beeld afp

Max Pam: beweringen en bewijzen

'Aan Sal Tas heeft de historica Tity de Vries een dik proefschrift gewijd: Een onwrikbaar geloof in zijn eigen gelijk. Sal Tas (1905-1976): journalist van de wereld. Wat in deze biografie (uitgeverij Aspekt) wordt verteld, lijkt te gaan over tijden die voorgoed vervlogen zijn, maar die vaak verbazend actueel blijken.' (+)

Sal Tas. Beeld Eddy de Jongh / Hollandse Hoogte
Sal Tas.Beeld Eddy de Jongh / Hollandse Hoogte

Je leven livestreamen is steeds meer een reële optie: 'Waarom doe ik dit?'

Een livestream van hun leven, ongecensureerd, drie weken lang, dat was het idee achter Super Stream Me van Nicolaas Veul en Tim den Besten. Ze hielden het niet vol. Wie wel, eigenlijk? (+)

Nicolaas Veul (midden) in Super Stream Me. Beeld VPRO
Nicolaas Veul (midden) in Super Stream Me.Beeld VPRO

'Ik leef als een prof. Ik zweer het'

Thiemo de Bakker heeft zich weer in de tophonderd geslagen. 'Het geeft voldoening dat ik me nu over het dode punt kan vechten.' (+)

Thiemo de Bakker. Beeld AP
Thiemo de Bakker.Beeld AP

Nico Dijkshoorn: ik zit te broeden op wat dingesloze dagen

'Heel fijn zou ook een vogelbekdiervrije dag zijn. Geen foto's van vogelbekdieren in de krant of op welke andere plek dan ook. Het vogelbekdier heeft een eendenbek. Het is een knaagdier, verkleed als eend. Ik kan daar razend om worden. Je bent OF een bever OF een eend.' (+)

Een vogelbekdier. Beeld Reuters
Een vogelbekdier.Beeld Reuters

Afrikaanse fotografen mijden zieligheid

Het is alsof je plotseling ergens in Afrika rondloopt als je de Instagram-pagina's van Everyday Africa bezoekt. 'Visjes kopen?', gebaart een jochie in Goma (Congo) bij een mand met koopwaar. Bij een andere foto hoor je het meidengegier en het geknetter van de brommer in een zanderige straat van Monrovia (Liberia) , een vrouwentaxi van The Pink Panthers. Komen die alledaagse taferelen echt uit hetzelfde continent als de dagelijkse nieuwsfoto's van oorlogsslachtoffers en bootvluchtelingen?

null Beeld .
Beeld .

'Het hoort niet vanzelf te gaan. Weerstand maakt creatief'

Voor het eerst namen de broers Jussen een plaat op met orkest. En wat voor een. De twee bewijzen opnieuw goed aan te voelen wat werkt en wat niet. (+)

null Beeld Els Zweerink
Beeld Els Zweerink

Aaf Brandt Corstius: Thatchers kleding in de uitverkoop

De kleding van Margaret Thatcher wordt geveild in Londen.

'Nou, en de bulletjes van Thatcher zijn allemaal even fascinerend. Van de blauwe fluwelen mof die zij droeg op haar geheel blauwfluwelen huwelijksdag tot de Prime Ministerial Dispatch Box, het rode kistje waarin zij al haar belangrijke stukken mee naar huis nam.' (+)

Margaret Thatcher. Beeld AP
Margaret Thatcher.Beeld AP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden