Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: Meer trainers in Irak, filmcensuur in Iran en wie is de beste Nederlandse spits?

Filmcensuur in Ira: Twee vrouwen in Teheran stappen met goudviskom in de taxi bij regisseur Jafar Panahi. Hij gebruikte voor zijn film Taxi Teheran echte passagiers en acteurs. Beeld -

Pokerspel rond nieuw belastingstelsel: coalitie kraakt in haar voegen

Rond twee uur piepen de mobiele telefoons op het Binnenhof. Nieuws. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën heeft gemeld dat er een hoofdlijnenakkoord is tussen VVD en PvdA over een hervorming van het belastingstelsel. Een doorbraak. Opmerkelijk is wel dat één van de onderhandelaars, VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra, op hetzelfde moment uitlegt dat ze 'een heel eind zijn', maar dat er nog geen akkoord is.

Tekst loopt door onder foto

'Plus'-teken?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financien staat de pers te woord bij de Tweede Kamer, na de bekendmaking dat regeringspartijen. Beeld anp

Hoe is de liquidatiegolf te stoppen?

Dinsdag werd op klaarlichte dag en voor de ogen van schoolkinderen Lucas Boom geliquideerd. De manier waarop dat gebeurde leidde tot veel verontwaardiging. Vanuit de politiek werden gewoontegetrouw de nodige oplossingen aangedragen. De belangrijkste op een rij en gewogen. (+)

Tekst loopt door onder foto

Agenten staan bij de ingang van de school waar in de buurt Lucas Boom werd geliquideerd. Beeld anp

Meer trainers in Irak: VS op zoek naar nieuwe strategie?

De VS zijn van plan om 400 extra militaire trainers naar Irak sturen en openen een nieuwe legerbasis in de provincie Anbar, waar Islamitische Staat (IS) vorige maand provinciehoofdstad Ramadi veroverde. Amerikaanse legerwoordvoerders zeggen nu dat Iraks tweede stad Mosul mogelijk pas in 2016 wordt heroverd op IS - terwijl eerder dit jaar nog tromgeroffel klonk rondom een aanval in de lente. (+)

Tekst loopt door onder foto

Iraakse en Amerikaanse soldaten in Anbar. Beeld reuters

'Uitbreiding gemeentelijke belastingen moet lukken'

'Voor de zoveelste keer regent het pleidooien voor uitbreiding van het gemeentelijk belastinggebied. Zelf maakte ik deel uit van de door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten ingestelde Commissie Financiële Ruimte, die afgelopen maand bij monde van haar voorzitter Alexander Rinnooy Kan een advies om het gemeentelijk belastinggebied te vergroten het licht deed zien', aldus Wouter Bos. (+)

Tekst loopt door onder foto

Beeld anp

Het Dino-Debat

Goed: de mosasaurus had dus een andere tong, en die mug in hars ís helemaal geen mug. Maar doet dat ertoe? Jurassic Park is terug.
En paleontoloog Anne Schulp kan best genieten van al die filmdino's. (+)

Tekst loopt door onder foto

Chris Pratt vlucht in Jurassic World op de motor voor kwaardaardige dinosaurussen. De beesten hebben geen dons of veren gekregen, wat volgens de laatste wetenschappelijke inzichten wel zou moeten. Beeld -

De beste spits? Van Persie én Huntelaar

As door een onzichtbaar koord zitten ze aan elkaar vast, de Achterhoeker en de Rotterdammer. Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie (beiden 31) hebben een lotsverbondenheid die doet denken aan Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooij uit een vorig spitsentijdperk. Doordat hun basisniveau en vormpieken, zeker na hun 25ste, nooit ver uit elkaar liggen, blijft de discussie over wie de beste spits is welig tieren. (+)

Tekst loopt door onder foto

Robin van Persie en Klaas Jan Huntelaar (L) tijdens de training van het Nederlands elftal in aanloop naar de oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten en het EK-kwalificatieduel met Letland. Beeld anp

Verborgen camera

Ondanks een filmverbod won Jafar Panahi in Berlijn de Gouden Beer met zijn nieuwe film, Taxi Teheran. Filmcensuur in Iran: wat kan wel? Wat kan niet? Wat kan tóch? (+)

Tekst loopt door onder foto

Twee vrouwen in Teheran stappen met goudviskom in de taxi bij regisseur Jafar Panahi. Hij gebruikte voor zijn film Taxi Teheran echte passagiers en acteurs. Beeld -

'Je telt je zegeningen pas achteraf'

'De strekking van de tekst is universeel: als je jong bent, geniet je niet genoeg van die mooie jaren; voor je het weet zijn die voorbij en blik je weemoedig terug; kortom, je telt je zegeningen pas achteraf. Zoals Nora Ephron in een van haar columns schreef: als ik er nu zo uitzag als op mijn 28ste zou ik de hele dag rondlopen in bikini', aldus Annemarie Oster. (+)

Beeld afp

Testament of Youth (***)

Een klassiek, hoogstaand Brits drama, dat met flair is geacteerd en prachtig in beeld is gebracht. Toch blijft het wat keurig. Het is alsof de makers de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog krampachtig op draaglijke afstand willen houden. (+)

Tekst loopt door onder foto

Still uit Testament of Youth. Beeld -

'Wat ben je toch een fantastische dochter (of zoon)'

Sylvia Witteman in haar column: 'Toen we de afdeling 'seksualiteit' uit hadden, belandden we bij het hoofstuk 'emotionele ontwikkeling'. Je moest, zo las ik, af en toe tegen je kind zeggen 'Wat ben je toch een fantastische dochter (of zoon)!' (+)

Beeld Thinkstock
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.