'Als je alles weet, is de nieuwsgierigheid weg'

De allerlaatste aflevering voor we beginnen met de nieuwe rubriek Vinger in de pap. Een bloemlezing uit vier jaar Man/Vrouw....

'Puisten en mee-eters uitknijpen is voor de vrouw noodzakelijk om degeneratie van haar soort tegen te gaan.' (Maria, 36, Garmer wol de)

'Als je honderd keer op een avond ”Dan heb ik zoiets van...” moet

laten volgen door een uur zinloos gebral, tja, dan word je als corpsmeisje wel hees.' (Hedda Treffers, 27, Amsterdam)

'Willen eigenlijk alleen vrouwen stiekem schrijver worden, of koesteren mannen die wens ook wel?' (Alexandra van Laar, 32, Brussel)

'Vrouwen worden geacht ”het lieve” in de mannenmaatschappij te vertegenwoordigen. Ze hebben een tasje en een autootje. Het

verkleinwoord is een cultuurprobleem.' (Conradine de Reus, 37, Culemborg)

'Wat? Wat is er mis met een jas met capuchon? Ja, ik heb er ook een met zijruiten, en bevestig dus nog eens de truttigheid ervan! Toch ben ik geen trut, maar zelfs een feministe van het eerste uur. Waarschijnlijk onbegrijpelijk voor veel lezers, maar kom maar eens op bezoek, dan hebben we het er persoonlijk nog eens over en zal ongetwijfeld de conclusie worden getrokken dat ik toch wel een aardig mens ben, ook met jas aan.' (Maria van der Wees, 57, Eind hoven)

'Wat is er nu mooier om je vrouw of vriendin te zien wegdromen

en haar te zien genieten onder je

eigen handen?' (Robert van Spronsen, 33, Heerhugowaard)

'Duizenden jaren hebben mannen gepoogd hun tranen te verbergen door een ik-denk-beweging (wrijven over de neusbrug) of een ik-ben-moe-beweging (wrijven in de ogen) te maken. Nu, in de tijd dat huilen mag, is dit gedrag niet meer weg te denken.' (Anke Nooijen, 23, Wageningen)

'Mij is gesuggereerd dat bijvoorbeeld bananen en druiven typisch mannelijk fruit zijn, en grapefruit en kiwi's veel meer vrouwelijk fruit.' (Henk van Buuren, Rotter dam)

'Waarom willen vrouwen altijd

alles weten en volstaat bij mannen in het algemeen een half antwoord? Het antwoord moet volgens mij worden gezocht in de wijze waarop seksen naar hun eigen

levensweg kijken. Mannen hebben hierop een beter ruimtelijk inzicht. Zij denken hierdoor ab stracter, volgen de grote lijnen en hebben minder gegevens nodig om de richting van hun levensweg te bepalen. Bij vrouwen is dit ruimtelijk-abstracte inzicht minder goed ontwikkeld, waardoor zij de behoefte hebben aan meer gegevens om hun weg te vinden. Dit verklaart hun behoefte aan altijd-meer-vragen in welke kwestie

dan ook.' (Dries Drogendijk, 27, Amster dam)

'Zodra je als vrouw alles weet van de man, en omgekeerd, is het gedaan met de nieuwsgierigheid.' (Roos Verlinden, 54, Kolhorn)

'Volgens mij is charisma een wat ouderwets begrip uit de tijd dat vrouwen nog werden geacht niets te doen met dit soort fratsen, maar gewoon thuis te blijven zitten en klaar te staan met het eten als de echtgenoot met dat charisma en al dan niet verlaat door datzelfde charisma uit zijn werk thuiskwam.' (Margriet van der Velde, Groningen)

'Vrouwen pakken met beide handen de toiletrol waar ze deze willen afscheuren, knijpen die samen en trekken dan de vereiste lengte eraf. Het resultaat is dat het achtergebleven einde van de rol nu verfrommeld is. Mannen scheuren het benodigde aantal velletjes af langs een perforatie en het uiteinde wordt niet verfrommeld. U kunt dus altijd zien wie u is voorgegaan op het toilet.' (Paul van der Stelt, 53 Amstelveen)

'Mannen steken bij wijze van

”bedankt” hun hand op, vrouwen nooit. Ze vinden het blijkbaar doodgewoon of misschien wel hun recht dat je ze voorrang geeft. Arrogante trutten! Is dit een

herkenbaar beeld?' (Peter Vonk, 44, Delft)

'Vrouwen proberen de penis zo lang mogelijk in de vagina te houden met een knijpende, zuigende beweging, waardoor de spierwerking de andere kant opgaat, van onderen naar boven. Tegelijk met het uitademen, ontsnappen dan genotskreten. Zijn de amandelen geknipt, dan volgt een luide brul.' (Elise Biekart-Bakker, Ouden bosch)

'Doordat vrouwen zo emotioneel zijn, is praten over gevoelens moeilijk voor ze. Ik doe dat ook

liever met een man.' (Aad Breddels, 52, Zwolle).

'Onvoorwaardelijke liefde zelden te vinden in een man, altijd aanwezig in hond, kat, cavia en goudvis.' (Inge van Doorn, 27)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden