Als het om nagerechten gaat, is niets meer te gek

Het nieuwe eten

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie! Deze week: Chocolate & salted caramel cheesecakes van de firma Gü.

Op deze plek durven wij de stelling wel aan dat de welvaart van een land wordt weerspiegeld in het koelvak van de supermarkt, afdeling nagerechten. Wat je daar tegenwoordig allemaal niet vindt!

De tijd dat de inhoud van het koelvak louter bestond uit vla (vanille en chocolade) en yoghurt en later diverse kwarkvariëteiten, ligt al weer een tijdje achter ons. Als het om nagerechten gaat, is niets meer te gek.

Om de zondagse maaltijd af te sluiten, hadden we ons oog laten vallen op de 'Moelleux salty caramel' van Albert Heijn, vooral omdat dit werd aangeprezen als een 'warm dessert om mee te pronken'. Wie schetst onze verbazing toen dit product in drie filialen van AH tijdelijk niet verkrijgbaar bleek te zijn?

Als alternatief lieten we het oog vallen op de 'Chocolate & salted caramel cheesecakes' van de firma Gü, kosten euro 3,09 per twee. De prijs en de verpakking - glazen potje - geeft aan dat we hier te maken hebben met een dessert in het luxesegment. De verwachtingen van het proefpanel waren dus hooggespannen.

Het bleek een gelaagd nagerecht. De cheesecake was afgetopt met een (te) dikke laag chocola. Dat het hier om een ouderwetse calorieënbom gaat (362, oftewel ongeveer tweederde van een Big Mac) wekt geen verbazing. Zoals de meeste desserts is ook deze variant te zoet.

Het eindoordeel, zoals verwoord door het jongste proefpanellid: 'Best lekker.'

Cijfer: 7

Meer over