Als collega's veel meer verdienen, moet je je huid duurder verkopen

Deze week in: verdien ik wel genoeg? Medewerker binnendienst uitzendbureau 1.940 euro bruto (40 uur)

Beeld Minerva Studio

Dilemma

'Je bent aan het dromen.' Niet bepaald het antwoord waarop je hoopt als je vraagt om een hoger salaris. Het overkwam Dominik (39), die binnen een uitzendbureau verantwoordelijk is voor het leveren en aansturen van uitzendpersoneel uit een bepaald EU-land.

Dominik coördineert in zijn eentje een afdeling met zo'n zestig uitzendkrachten. Daarvoor ontvangt hij 1.940 euro bruto per maand. Zijn beoordelingen zijn goed en hij heeft sterk het gevoel dat hij een hoger salaris hoort te krijgen.

Een collega op dezelfde afdeling zonder enige ervaring in de uitzendbranche ontvangt op fulltimebasis omgerekend zo'n 600 euro meer. Een andere collega, die al wat langer bij het bedrijf werkt, verdient zo'n 900 euro meer.

Afgelopen zomer heeft Dominik een kleine salarisverhoging gekregen. Maar die 100 euro vindt hij lang niet genoeg. Ook hoopt hij na bijna twee jaar werken eens een vast contract te bemachtigen. Wat moet hij doen?

Advies

Als de directe collega's precies hetzelfde werk verrichten als Dominik zit het volgens Jacco van den Berg van het gelijknamige trainingsbureau 'goed scheef', gezien het verschil in salaris.

Maar zo ontzettend belabberd is die 1.940 euro ook niet, vindt Klazina Tulner van het CNV. Afgaande op de NBBU-cao, een gangbare cao in de uitzendbranche, zou Dominik ergens in functiegroep 4 of 5 moeten vallen. Zijn salaris past bij beide groepen en is dus niet onder de maat.

Wel is er volgens Tulner ruimte voor groei. Aangezien Dominik voor een uitzendbureau werkt, zou het voor hem niet al te lastig moeten zijn uit te zoeken hoe hij in een hogere functiegroep kan komen, merkt Tulner op. 'Maar misschien denkt u meer aan anderen dan aan uzelf? Het is goed nu even voor uzelf op te komen.'

Dat geldt zeker voor Dominiks omgang met zijn leidinggevende. Want door te zeggen dat Dominik beter kan stoppen met dromen, neemt die zijn ambitie niet serieus, zegt Maud Schaapveld van Berenschot.

'Ik wil je adviseren het gesprek nogmaals aan te gaan en te vragen naar het perspectief binnen de organisatie en de intentie van je werkgever. Zeg tegen je leidinggevende waar je naartoe wilt groeien en bespreek wat er precies nodig is om daar te komen.'

Maar verwacht daar niet te veel van, Dominik, want een echt grote salarissprong zit er volgens Van den Berg niet in. 'Spreek daarom de komende tijd eens met andere uitzendbureaus. Zo krijg je een scherper beeld van jouw marktwaarde en kun je steviger het gesprek aangaan met jouw huidige leidinggevende of een overstap maken. In het laatste geval zou ik de huid duurder verkopen dat nu je hebt gedaan.'

Het uitgebreide advies lezen of weten hoe het er met uw salaris voor staat? intermediair.nl/verdienikwelgenoeg

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden