Als Baudet het debat met minister Ollongren probeert te vermijden, waarom vraagt dan niemand anders het aan?

De ingezonden brieven van dinsdag 6 februari.

Fractievoorzitter van Forum voor Democratie Thierry Baudet en kamerlid Theo Hiddema tijdens een persconferentie naar aanleiding van de aangifte die Baudet heeft gedaan tegen minister Ollongren.Beeld anp

Baudet contra Ollongren

Volgens het artikel 'Ongrijpbaar in de schijnwerpers' (Ten eerste, 5 februari) heeft Baudet nog steeds geen debat in de Tweede Kamer aangevraagd naar aanleiding van de uitspraken van minister Ollongren, waarin zij Baudet een bedreiging noemt voor de kernwaarden van Nederland.

Als Baudet dan dit debat probeert te vermijden, waarom vraagt dan niet een ander parlementslid dit debat aan, om hem te dwingen zich in de Kamer uit te spreken?

Rudolf Dierick, Baarn

Voetbal Inside (1)

De heren van Voetbal Inside gaan steeds een stapje verder. Blijkbaar hebben zij het nodig om hun mannelijkheid te bewijzen door kwetsbare bevolkingsgroepen aan te vallen. Nu was de beurt aan de transgenders om van deze macho's te horen te krijgen dat zij 'niet normaal' zijn. Wat dit met voetbal te maken heeft, is mij een groot raadsel.

Hoe dan ook, de ongein van deze heren heeft al te lang geduurd. Dit is volledig ontaard in haatzaaien. Het moet gewoon stoppen.

Kees Simons, Den Haag

Voetbal Inside (2)

Misschien hebben de mannen (hebben één X-chromosoom en één Y-chromosoom, géén twee X-chromosomen) van Voetbal Inside gewoon een punt. Met een beetje botte humor maken zij duidelijk dat we zijn doorgeschoten met het aanpassen van logische regels aan niet gelukkige mensen.

Ieder redelijk tegenargument doet er niet meer toe, de achtergestelde groep krijgt gewoon zijn/haar/gelijk.

Jaap Bakels, Purmerend

Zweverig?

Als schrijver van spirituele boeken werd ik zaterdag verrast door de groot gedrukte vraag op de voorpagina 'Houden Nederlanders van het spirituele boek?'. Maar ik was teleurgesteld dat het woord 'zweverig' nog altijd een misplaatste hoofdrol speelt in de framing van het onderwerp.

Toen ik begin jaren zeventig met yoga begon, werd yoga in mijn omgeving beschouwd als zweverig navelstaren. Maar ik ontdekte al snel dat yogi's niet stáárden naar hun navel maar juist stil en wakker aanwezig waren in de levende ervaring van het midden van hun romp.

Het was voor mij de ontdekking van een misverstand: niet de yogi zweeft maar de in zijn mentale staar gevangen westerling.

Klaasjan van Velzen, Soest

Op de dodenlijst

In het artikel over de vraag wat Holleeder heeft gekost (Ten eerste, 3 februari) wordt vermeld dat het raar is dat zulke vragen zo weinig worden gesteld. Immers, 'in de gezondheidszorg discussiëren we wel over de vraag: wat mag het kosten?'

Ik zou dit willen omkeren: het is raar dat we in de gezondheidszorg wél discussiëren over de kostenvraag. Daar waar terecht wordt opgemerkt dat een 'humane, beschaafde rechtspraak nou eenmaal geld [kost]' en daarom zelfs exorbitant hoge kosten nooit de consequentie zouden mogen hebben de doodstraf in te voeren, wordt de doodstraf binnen de Nederlandse gezondheidszorg al lang gezien als mogelijke optie om de kosten te drukken.

Onze rechtsstaat staat niet toe dat het leven van een crimineel vroegtijdig wordt beëindigd op een elektrische stoel. Echter, diezelfde rechtsstaat biedt geen bescherming voor patiënten die in kwelling wachten op hun (dure) medicijnen. Steeds meer patiënten zitten ondanks het bestaan van effectieve medicijnen in death row. Het is de hoogste tijd dat we dit gaan percipiëren zoals we dit ook voor criminelen percipiëren, namelijk als barbaars.

Mieke Donk, Tilburg

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden