Allochtoon brengt vrije tijd door met sport en picknick

Sporten, picknicken en barbecuen zijn de favoriete recreatieactiviteiten van allochtonen. Ze recreëren vaak met hun gezin, familie en vrienden in parken in de buurt van hun huis....

ANP

ANP

DEN HAAG

De opdrachtgever van het onderzoek is het ministerie van LNV, dat verantwoordelijk is voor het beleid voor de openluchtrecreatie. De informatie is belangrijk omdat het aantal Nederlanders van buitenlandse origine stijgt. Eén op de zes Nederlanders is allochtoon.

Verschillen in geloof en cultuur en een beperkt inkomen zijn volgens het onderzoek de belangrijkste oorzaken voor de verschillen met het recreatiegedrag met autochtonen. Onbekendheid met de streek speelt een rol, evenals het geringe autobezit en de gewoonten van het geboorteland.

Vooral Turken en Marokkanen die in kleine flats wonen en geen tuin hebben, zoeken in hun vrije tijd een park op. Turkse en Marokkaanse vrouwen en mannen brengen een deel van de vrije tijd gescheiden door; de mannen in een koffie- en theehuis of in de moskee, de vrouwen vooral thuis.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden