Alles wat een man/vrouw moet weten

Gruwelijk maar onweerstaanbaar: puisten en mee-eters uitknijpen op de rug van je partner. De op een na belangrijkste intieme daad tussen man en vrouw....

Als je jong bent en nog alles van de liefde verwacht, lijkt het ondenkbaar. Het vooruitzicht dat die leuke, mooie man/ vrouw van je dromen je ooit zal vragen om puistjes en mee-eters bij je uit te mogen knijpen. Gadver! En wat nog moeilijker voor te stellen zal zijn: het feit dat er een dag komt in je leven dat je daar 'ja' op zegt. En het aller-allermoeilijkste om je voor te stellen als je nog jong en romantisch bent: dat je daar 'ja' op zegt omdat puistjes-knijpen iets terugbrengt van de lichamelijke intimiteit die voordien zo vanzelfsprekend was tussen jullie.

En toch, en toch. Half Nederland doet het, terwijl de andere helft het berustend toestaat. Waarmee we zijn beland bij een van de grootste en gruwelijkste mysteries die ooit in awem/vmw aan bod zijn gekomen, de vraag van Henny van Dijk uit Utrecht. Waarom het in elke relatie gaat zoals het gaat, en waarom het vooral vrouwen zijn die het bij mannen willen doen. Puistjes en mee-eters scoren. Het is bijna net zo griezelig als bij een ander in de neus peuteren (en op een hard stukje stuiten!), maar niettemin in een langer lopende relatie de gewoonste zaak van de wereld. Ga maar even op uw buik liggen: Henny Ridderikhoff (35, Amsterdam) dacht altijd dat ze het deed uit een soort schoonmaakwoede, maar begrijpt uit de roman Dubbelliefde van Adriaan van Dis dat het 'klaarkomen is met je vingers'. De vrouw van Bert Carlier (45, Den Haag) doet het om haar psychologisch overwicht te bevestigen, net als Anne Rijkee (57, Oudehaske). Voor Vivienne van Vught (45, Heteren) staat het tevreden gevoel een man van 'pus' of van een 'draad' af te helpen gelijk aan de verlossing die een vrouw hem ten aanzien van het 'kwakje' kan bieden. En, om het nog een beetje erger te maken: Annette Abels (29, Den Haag) vindt het heel normaal dat er al aan het begin van een liefde over uitknijpen tussen man en vrouw wordt onderhandeld.

Zelf heeft zij zich reeds na twee weken verkering door haar huidige laten 'helpen'. De beste plek daartoe is volgens mevrouw Abels onder de tl-balken in de keuken, en het beste gevoel erbij ontstaat wanneer de verkering van mevrouw Abels zijn vingers zachtjes naar de puist omhoog werkt, totdat die, 'plop', vanzelf uit zijn plastic builtje schiet. Wat de verkering van mevrouw Abels en haar voorgaande verkeringen daar voor genoegen aan beleven? 'Misschien dat het hun doet denken aan het surprise-ei uit hun jeugd', betoogt Annette Abels.

Bij een vrouw daarentegen spelen diepere beweegredenen, analyseert Maria (36, Gar merwolde): 'Puisten en mee-eters uitknijpen is voor de vrouw noodzakelijk om degeneratie van haar soort tegen te gaan. Het mannenlichaam is niet voor niets zo gebouwd dat de beste puisten zijn gelokaliseerd op het enige plekje ter wereld waar de man zelf zicht noch zeggenschap over heeft: de bovenkant van zijn eigen rug.

'Zou de uitnodiging van die heerlijke zwarte mee-eters door een vrouw niet worden beantwoord, dan zullen de mee-eters over een miljoen jaar aan zijn voorkant verschijnen. Het gevolg is dat de vrouw het enige domein waarop de man volledig aan haar is overgeleverd zal moeten prijsgeven, hetgeen ten koste gaat van haar voortbestaan. Zoals kortom vaak in de natuur het geval is: het nuttige is hier met het aangename verenigd.'

Hoe ver een vrouw bij het puistenknijpen in haar onderwerpingsdrift kan gaan, ondervindt de vriend van Chris (25, Utrecht) aan den lijve.

Wanneer zij na een 'stressvolle werkdag' thuiskomt, haalt ze direct een 'mee-eter-plakstrip' tevoorschijn. Deze gaat niet over de onbereikbare schouderpartij van de vriend van Chris, als wel over diens neus, alwaar de tape een kwartier moet blijven zitten. 'En dan heel voorzichtig trekken... Yes! Heel veel zwart/gele sliertjes scoren.'

Heel veel medelijden met de vriend van Chris is overigens niet nodig, want hij doet zelf bij zijn vriendin de puisten: 'Dat heeft ie overgehouden aan een ex met gigantische joekels op haar rug.'

Bent u er nog? Volgende week maar weer eens een ander mysterie? In elk geval gaan we ons verdiepen in de vraag hoe het komt dat mannen in bed altijd op de rechterhelft willen (moeten) liggen. Ook hierover doen de interessantste theorieën de ronde. Schrij ven over knijpen en drukken mag ook nog als dat nieuwe technieken en zienswijzen oplevert.

En dan hebben we ook nog een nieuwe kwestie waarop u kunt reageren, ingestuurd door Elise Biekart-Bakker uit Oudenbosch: Waarom wordt van een vrouw verwacht dat zij, zowel telefonisch als voor het maken van afspraken voor bezoekjes, het contact met haar schoonouders onderhoudt, en waarom doet hij dat niet?

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden