Alleen werknemers en klanten hebben macht om banken te corrigeren

Bij de vaststelling van het vaste loon behoren banken de kloof tussen top en werknemer niet te laten groeien.

Vicepremier Lodewijk Asscher sprak gisteren tijdens de wekelijkse persconferentie in Nieuwspoort. Beeld anp

De hogere vaste salarissen bij ING, Nationale-Nederlanden en ABN Amro riepen zoals verwacht woedende reacties op van vakbonden en linkse politieke partijen als SP en PvdA. Maar ook het kabinet, bij monde van vicepremier Asscher, bekritiseerde de verhoging van het vaste inkomen. Aangezien werknemers in onzekerheid verkeren over hun baan en nauwelijks loonsverhoging krijgen, is deze verhoging ongepast.

Hoewel deze kritiek begrijpelijk is, moeten kabinet en parlement wel erkennen dat de aanpassing van het vaste salaris het directe gevolg is van de invoering van strenge wetgeving voor banken. Aangezien de kredietcrisis deels werd veroorzaakt door de riskante opstelling van bonusbeluste bankiers heeft de overheid terecht de bonussen aan banden gelegd. Waar bankiers voorheen hun inkomen eenvoudig konden verdubbelen of verdrievoudigen, is er nu een bonusplafond van 20 procent van het vaste salaris. In potentie is het totale inkomen van bankiers flink verlaagd, iets wat zij met een verhoging van het vaste salaris deels compenseren. De timing en uitleg over deze aanpassing is erg onhandig gekozen, zo vlak voor de aankondiging van de beursgang van ABN Amro en zo kort op de terugbetaling van staatssteun door ING.

Ook los daarvan stellen ING en ABN Amro zich verkeerd op. Allereerst beroepen ze zich op het valse argument dat de banken moeite zouden hebben talent te vinden. Daarnaast blijven de banken zich spiegelen aan de hoge inkomens bij andere bedrijven, terwijl omvang en karakter van hun organisatie sinds de crisis is vereenvoudigd en een lagere beloning logisch zou zijn. Maar het belangrijkste bezwaar is dat de top geen rekening houdt met de werkvloer. Bij de vaststelling van het vaste loon behoren bedrijven - en dus ook banken - de kloof tussen top en werknemer niet te laten groeien.

Over de hoogte van het vaste salaris bij de banken zijn geen wettelijke afspraken gemaakt. Het is ook de vraag of het aan banden leggen van vaste salarissen net zo'n duidelijk maatschappelijk doel nastreeft als een bonusplafond. De kritiek van politici over de salarisverhoging blijft daarom vermoedelijk steken in een krachteloos moreel appèl.

Alleen werknemers en klanten hebben enige macht om de banken te corrigeren, bijvoorbeeld tijdens de cao-onderhandelingen of door over te stappen naar een andere bank.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden