Alleen dwang leidt volgens centrale tot praktische afspraken CNV wil kabinet verlofregeling laten afdwingen

Het kabinet moet een afspraak tussen vakcentrales en werkgevers over verlofregelingen dwingend opleggen. Alleen dan zullen er vervolgens in cao's praktische afspraken worden gemaakt over loopbaanonderbreking, verlof om bijvoorbeeld voor zieke familieleden te zorgen en verlof bij adoptie van een kind....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

De werkgeversorganisatie VNO-NCW voelt niets voor het voorstel. Zij geeft de voorkeur aan een aanbeveling aan cao-onderhandelaars.

Vakcentrales en werkgevers overleggen in de Stichting van de Arbeid over verlofregelingen voor werknemers. Dit gebeurt op verzoek van minister Melkert van Sociale Zaken. Die heeft hen advies gevraagd over loopbaanonderbreking.

Melkert wil loopbaanonderbreking en kortdurend verlof - bij bijvoorbeeld calamiteiten thuis, ziekte van familieleden en adoptie - bij wet mogelijk maken. Werknemers moeten voor een langdurig verlof vakantiedagen en roostervrije dagen kunnen sparen.

Werkgevers voelen niets voor een wettelijke regeling. Zij willen verlofregelingen samen met de vakbeweging in cao's regelen. Hierover willen zij een 'aanbeveling' aan cao-onderhandelaars opstellen. Daarnaast zien werkgevers veel praktische bezwaren, zoals de vervanging van een werknemer die bijvoorbeeld een jaar verlof opneemt. Ook spelen belastingtechnische problemen en de opbouw van het pensioen een rol. De vakbeweging onderkent deze praktische problemen, maar voelt niets voor een vrijblijvende aanbeveling.

Het CNV stelt nu voor een eventuele nationale afspraak dwingend aan cao-onderhandelaars op te leggen. 'We geven in de afspraak aan dat er over gepraat moet worden en dat er afspraken moeten komen', zegt C. van der Knaap, cao-coördinator van het CNV. Volgens de wet op de loonvorming kan de minister van Sociale Zaken afspraken van vakbeweging en werkgevers dwingend opleggen aan cao-onderhandelaars.

De werkgeversorganisatie VNO-NCW voelt voorlopig weinig voor het CNV-voorstel. 'We zijn er eindelijk vanaf dat we vanuit Den Haag Nederland met centrale afspraken willen besturen. Bovendien zouden werkgeversorganisaties en vakcentrales zich dan als semi-wetgever gedragen. Zoiets gaat tegen de stroom in. Zo'n afspraak zou ook helder en strikt geformulerd moeten worden. Ik zie dat nog niet voor me', zegt J.-W. van den Braak, secretaris sociale zaken van VNO-NCW.

In de eigen cao-nota stelt VNO-NCW wel voor in cao's al afspraken te maken over calamiteitenverlof. Het gaat dan om kortdurend, doorbetaald verlof in het geval van calamiteiten thuis zoals een ongeluk of ziekte.

De EU verplicht lidstaten dergelijk verlof voor werknemers te regelen. In veel cao's is overigens al calamiteitenverlof mogelijk bij bijvoorbeeld ziekenhuisopname van partner of kind.

Eerder heeft VNO-NCW-voorzitter Blankert al voorgesteld alle verlofregelingen per cao samen te voegen. Uit het totaal zou een nieuw verlofpakket kunnen worden samengesteld. De werkgevers willen zo voorkomen dat het aantal vrije dagen voor werknemers verder wordt uitgebreid.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden