Alcohol kook je niet snel de pan uit

Ik heb een paar maal een acute alvleesklierontsteking gehad en sinds die tijd geldt voor mij een absoluut alcoholverbod. Dat is op zich geen probleem, maar ik hou van lekker koken en er gaat wel eens een scheutje drank door het eten....

Liesbeth van Dijk, Oegstgeest

Helaas, wij moeten u teleurstellen. Alcohol verdwijnt maar heel langzaam bij verhitting. Een paar cijfers: even laten koken levert slechts een reductie met 15 procent op, flamberen met 25. Na een kwartier pruttelen resteert er nog steeds 40 procent van de oorspronkelijke alcohol in een gerecht, na een uur 25 en zelfs na 2,5 uur nog 5 procent.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden