Albert Verlinde en Onno Hoes gaan scheiden

Albert Verlinde en Onno Hoes gaan scheiden. 'We hebben 22 geweldige jaren samen gehad. De laatste jaren is er zoveel veranderd in ons leven dat we langzaam maar zeker uit elkaar zijn gegroeid', staat in een gezamenlijke verklaring die te lezen is op de site van RTL Boulevard.

Albert Verlinde en Onno HoesBeeld anp

'Ondanks dat we nog steeds de beste vrienden zijn, hebben we na lang en veel praten er toch voor gekozen apart van elkaar door te gaan. Hoe moeilijk, verdrietig en zwaar die beslissing ook is.'

'We hebben allebei het gevoel dat we gelukkiger worden als we elkaar loslaten. We gaan niet met ruzie uit elkaar en zullen dus nog vaak samen te zien zijn, maar dan als goede vrienden. We gaan nu ieder onze eigen weg.'

Mediastorm
Verlinde, vaste presentator van showbizz-progamma RTL Boulevard, en Hoes, burgemeester van Maastricht, kwamen eind vorig jaar in een enorme mediastorm terecht, toen via het concurrerende Shownieuws van SBS beelden naar buiten kwamen van een zoenende Hoes met een andere man.

Verlinde las de volgende dag meteen een verklaring voor in zijn eigen programma. Het was 'buitengewoon onhandig' van zijn man om als burgemeester van Maastricht in een hotelbar te zoenen met een veel jongere vriend. Maar, zo zei Verlinde, 'we zijn twee volwassen mensen en het is aan ons om hierover na te denken.'

Roddelcadeau
Maar daarmee was de kous niet af. Verlindes tegenstrevers van concurrerende entertainmentmedia wisten wel raad met dit roddelcadeautje. Wat in de krochten van de showbizzjournalistiek begon, werd onderdeel van een politiek crisisoverleg in Maastricht.

De gemeenteraad van Maastricht worstelde met de zoenaffaire. 'Iedereen zit ermee in de maag', zei D66-fractievoorzitter Bert Jongen. 'We moeten de rust bewaren, maar dit mag ook weer niet te lang duren', aldus zijn collega Ed Sabel van de Seniorenpartij.

Er vonden meerdere crisisoverleggen plaats tussen de VVD-burgemeester en de fractievoorzitters. Volgens SP-fractievoorzitter Leny Eijssen was het 'seniorenconvent' bijeengeroepen door Hoes zelf. 'Maar wij vinden ook dat we met hem moeten spreken. Het is zo'n precaire situatie: wat is waar en wat is niet waar? Het blijft maar voortduren en schaadt de reputatie van Maastricht.'

Maar het schaadde dus vooral ook de relatie tussen Verlinde en Hoes zelf. De twee hebben besloten uit elkaar te gaan. Vanavond zit Verlinde wel gewoon aan de desk bij Boulevard.
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden