Al het leed van onze BN'ers

Theaterdiva Karin Bloemen is misbruikt door haar stiefvader, bestolen door haar manager en haar zus kwam om bij een brand met een baby in haar armen....

Bloemen is een van de Bekende Nederlanders die al hun leed op tafelleggen in een gesprek met Jan Vriend. Vriend bundelde de interviews tot hetboek 'Uit het dal - Hoe bekende Nederlanders de grootste tegenslag in hunleven te boven kwamen, dat 'hoop en houvast bij tegenslag' moet bieden aande lezer.

Je kunt je voorstellen dat lezers zullen verzuchten: 'Het kan allemaalnog veel erger, en kijk, die mensen die ik zo bewonder hebben het ook nietgemakkelijk.' Van: ach gossie, zie wielrenster Leontien van Moorsel vechtentegen de anorexia en Bonnie St. Claire tegen de drank. En jeetje,presentatrice Sylvana Simons werd mishandeld door haar vriend, die laterzelfmoord heeft gepleegd. De sterren reageren als ieder ander; ze bidden,beseffen 'wat echt belangrijk en waardevol is in het leven' en gaan zo goeden kwaad als het gaat door. Of in de woorden van de schrijver: 'Iederverdriet zet van binnen krachten aan het werk waarvan de meesten nauwelijkswisten dat ze die hadden.'

Anderen zullen zich al lezend wellicht wat ongemakkelijk voelen, als opeen feest waar een vage kennis met een slok op ongevraagd al te intiemeinformatie meedeelt. Want hoeveel wil je eigenlijk weten van de relatie vanJos Brink, 'die na de ziekte van zijn partner alleen maar waardevollerwerd'? En hoe interessant zijn de ziektes en de liefdes van MarietjeKwakman (Maribelle, zong in 1984 op het Eurovisie Songfestival Ik hou vanjou)?

Charlotte Huisman

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden