Akzo en bonden nader tot elkaar in conflict Ede

Akzo Nobel en de vakbonden zijn nader tot elkaar gekomen in hun conflict over de toekomst van de viscoseproductie in Ede....

Van onze verslaggeefster

AMSTERDAM

Maandag onderhandelen de partijen verder. Als Akzo en de bonden dan geen akkoord bereiken, zouden er alsnog stakingen kunnen komen. 'Mijn indruk is dat het dan hom of kuit wordt', zei J. Loosman van de Industrie- en Voedingsbond CNV.

De bonden hebben een voorstel gedaan, waarop de directie van het chemiebedrijf zal reageren. Afspraken over scholing en herplaatsing maken deel uit van dat plan.

Verder wil geen van de deelnemers aan het overleg uit de school klappen. 'De onderhandelingen zijn opgeschort. Inmiddels is de situatie ontstaan dat we óf een compromis bereiken óf dat het definitief stuk loopt. We zijn aan het koorddansen', aldus Loosman.

Over een sociaal plan wordt niet gesproken. 'Dat is pas het sluitsuk van een reorganisatie. Daar zijn we nu niet over bezig', zei Loosman. De bonden zijn de afgelopen weken wat bijgedraaid. Vóór de zomer wilden ze pas praten met de directie van Akzo Nobelals het concern zijn verhuisplannen van tafel zou halen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden