Akkoord bij Heineken over vervroegd pensioen

Vakbonden en Heineken hebben gisteren een akkoord bereikt voor een nieuwe cao. Het moeilijkste punt in de onderhandelingen was de vervroegde uittreding....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

De overeenkomst geldt voor 3500 mensen. Voor het hoger personeel, ongeveer 1500 mensen, geldt een aparte cao. Onderhandelaar Ans van den Akker van de Industriebond FNV zegt tevreden te zijn over het bereikte akkoord.

Heineken-werknemers kunnen vanaf hun zestigste stoppen met werken; ze ontvangen dan 80 procent van hun laatstverdiende salaris. Het pre-pensioen wordt voor een deel betaald door een systeem van kapitaaldekking (ieder spaart voor zijn eigen pensioen) en voor een ander deel door het omslagstelsel (de huidige werknemers betalen voor de huidige gepensioneerden).

De partijen zijn overeengekomen op langere termijn het prepensioen volledig met kapitaaldekking te financieren. De nieuwe regeling is duurder: het kost 1,5 procent van het salaris extra. Heineken neemt voor het huidige personeel deze kosten voor zijn rekening.

Heineken en de bonden hebben ook een afspraak gemaakt over een werkgelegenheidsproject waarin plaats is voor twintig hoger opgeleide werklozen. Zij zullen als taak krijgen beginnende bedrijven te ondersteunen. Hierdoor moeten er bij deze bedrijfjes zo'n 75 arbeidsplaatsen bijkomen. Hoe lang dit project gaat lopen is nog niet duidelijk. Heineken en de bonden volgen hiermee het voorbeeld van het biotechnologieconcern Gist-brocades dat eerder al soortgelijk banenproject is begonnen.

In de nieuwe cao is ook geregeld dat uitzendkrachten die langer dan 12 weken bij Heineken werken volgens de cao betaald zullen krijgen en niet volgens de uitzendcao. Dat scheelt deze werknemers enkele honderden guldens per maand.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden