Ajax: Goed gesprek met Cruijff

Een delegatie van Ajax heeft vandaag in Barcelona een 'goed gesprek' gevoerd met Johan Cruijff. Dat meldt de Amsterdamse voetbalclub op de website. 'Er is stevig gediscussieerd over de vervolgstappen die we moeten maken. Het hele gesprek verliep op een positieve manier', aldus Steven ten Have, voorzitter van de raad van commissarissen.

ANP
null Beeld ANP
Beeld ANP

Terugblikken
Ten Have, Edgar Davids en Paul Römer wilden met het beroemde erelid terugblikken op de manier waarop ze de eerste 3 weken gezamenlijk als nieuwe raad van commissarissen hebben gefunctioneerd. En ook praatten ze over de toekomst. De commissarissen van Ajax werden in Spanje vergezeld door Rob Been, Hennie Henrichs, Cees van Oevelen, Mark Geestman en Keje Molenaar, die namens de ledenraad nauw betrokken waren bij de aanstelling van Cruijff als commissaris.

5 uur
Het gesprek, dat bijna 5 uur duurde, werd door Ten Have omschreven als verhelderend en intensief. 'We zijn zeer gastvrij ontvangen. Het was goed dat de ledenraadsleden die bij het voortraject betrokken zijn geweest, aanwezig waren', zei hij. 'Zij hebben de afspraken, die voordat wij aantraden zijn gemaakt en voor ons een belangrijke basis vormen, nog eens op een rijtje gezet. Dat is nu in perspectief geplaatst. De komende weken zullen wij als raad van commissarissen vanuit onze toezichthoudende en adviserende rol vervolgstappen nemen.'

Niet optimaal
De ledenraadsleden die meegingen naar Barcelona hadden zich binnen Ajax hard gemaakt voor de komst van Cruijff. Maar zij merkten de voorbije weken dat de nieuwe raad van commissarissen nog niet optimaal rendeerde.

La Ling
Zo baalde Cruijff dat hij van de overige toezichthouders geen steun kreeg voor de aanstelling van Tscheu La Ling als nieuwe algemeen directeur. De voormalige nummer 14 maakte zich niet populair door niet naar Amsterdam te komen voor de benoeming van de nieuwe commissarissen. Cruijff heeft ook al laten weten dat hij ook als commissaris de kritiek op Ajax niet intern zal houden.

null Beeld ANP
Beeld ANP
null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden