Ajacied Bogarde gaat op de vuist met Sparta-fans

Ajacied en international Winston Bogarde was gisteren na de wedstrijd tegen Sparta bij het verlaten van het stadion betrokken bij een vechtpartij....

Van onze verslaggever

ROTTERDAM

Het incident volgde op een duel waarin oud-Spartaan Bogarde scoorde èn een blunder beging die voor Ajax de tweede tegentreffer tot gevolg had. Bogarde werd op Spangen voortdurend uitgescholden en uitgefloten. Dat begon al voor de wedstrijd, bij het inspecteren van het veld.

Na afloop werd hij, op weg naar de spelersbus, opgewacht door Sparta-fans die hem op grove wijze beledigden. Ploeggenoot Kluivert trachtte hem tevergeefs te kalmeren. Bogarde trok zijn jas uit en deelde enkele klappen uit. Vier politiemensen waren ter plekke. Zij konden niet voorkomen dat het opstootje leidde tot een vechtpartij.

Supporters van Ajax en Feyenoord raakten gisteren aan het eind van de middag slaags in en bij het brugrestaurant over de A4 in Haarlemmermeer. Bij de vechtpartij waren tientallen fans betrokken.

De rellen ontstonden toen een bus vol Feyenoord-supporters een sanitaire stop ging maken bij het brugrestaurant. Op het parkeerterrein kwamen de Feyenoord-aanhangers een groep Ajax-fans tegen.

Daar en in het restaurant kwam het tot een treffen. Er werd met stenen gegooid en met stokken geslagen. Ruiten sneuvelden en het meubilair moest het ontgelden. Hoe groot de schade is en of mensen gewond zijn geraakt, is onbekend. Er zijn geen aanhoudingen verricht.