Agenten hervatten werk in Amsterdam

De politieagenten in Amsterdam-West die vrijdag staakten, zijn weer aan het werk. Dat meldde actiecoördinator Harry van Rijn.

Tussen 9.00 uur en 13.00 uur draaiden zeven politiebureaus, waaronder die op het August Allebéplein en op het Surinameplein, met een minimale bezetting. Burgers die aangifte wilden doen van bijvoorbeeld fietsendiefstal, moesten later terugkomen. Van elk team bewaakten twee agenten het bureau en waren twee medewerkers aanwezig om uit te rukken in het geval van noodsituaties.

Ook politiemensen van het bureau opsporing en van een ondersteunend team hadden het werk neergelegd.

De politie had niet nader bekendgemaakte maatregelen genomen voor het geval van grote ongeregeldheden, maar de staking had volgens een woordvoerster geen gevolgen voor de openbare orde.

Een kleine tweehonderd agenten kwamen bij elkaar in een gebouw aan de Johan Huizingalaan voor een actievergadering. De meesten waren stakers, maar volgens actiecoördinator Van Rijn waren er ook medewerkers die hun vrije dag opofferden om naar de bijeenkomst te komen.

Onder anderen voorzitter Hans van Duijn van de Nederlandse Politiebond praatte de aanwezigen bij over het cao-conflict tussen de vakbonden en minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken). Volgens Van Rijn was de actiebereidheid onder de agenten groot. Sommigen vonden de staking van vrijdag zelfs niet ver genoeg gaan.

Vijf vakbonden ondersteunden de actie in Amsterdam.

(ANP) Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.