Agenda

DANS..

Shakespeare Shuffle (8+) van Meekers Uitgesproken Dans gebruikt citaten en beelden van Shakespeare om de vraag te stellen wie je bent. Vrijdag (19.30u) en zaterdag (16u) in De Krakeling, Amsterdam.

Gutsman, de voorstelling (10+) door Link, brengt een stripheld tot leven. Vandaag (14u) in Cultuurcentrum van Beresteyn, Veendam.

De grote voelshow (10+): de dansers van DOX sleuren de kijker mee in het doolhof van prille liefde. Vanavond (19.30u) in de Rotterdamse Schouwburg.

THEATER

Wolf! (6+) door Huis aan de Amstel is een sprookje over vriendschap naar het boek Schaap met Laarsjes van Maritgen Matter. Een reprise uit 2005. Zondag in Rotterdam (Theater Zuidplein), 9 en 10 december in Huis a/d Amstel, Amsterdam.

Leeuwenhart (9+) van Theater Kwark is een bewerking van Astrid Lindgrens befaamde boek, over twee broers en hun strijd op leven en dood. Zondag (14u) in Theater de Mythe, Goes.

Romeo Delta (14+) door MUZtheater gaat over vier mariniers die in het Midden-Oosten een regeringsleider uit de weg moeten ruimen. Regie: Ben Harrison. Vanavond (20.30u) in het Zaantheater, Zaandam.

Heksen (8+), de avonturen van het weesjongetje Boy (naar het befaamde boek van Roald Dahl), vol humor en gegriezel. Vrijdag (19.30 u) in De Stoep, Spijkenisse, zaterdag (19 u) in Stadschouwburg Arnhem, woensdag (15u) en 8 december (19u) in Rai Theater, Amsterdam.

Kindercabaret (5+). Pieter Tiddens geeft een aanstekelijke les cabaretgeschiedenis en zoekt met dochter en toeschouwers naar de betekenis van cool. Zaterdag (15u) in Theater Idea, Soest, zondag (15u) in De Klinker, Winschoten en woensdag (14.30u) in de Fransche School, Culemborg.

Meneer Ibrahim en de bloemen van de koran (9+), van René Groothof, over een onverwachte vriendschap tussen een Joodse jongen en een Arabische kruidenier. Woensdag (15u) in De Kunstmin, Dordrecht.

MUZIEK

‘Beestachtig’ familieconcert door Het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Michel Tabachnik m.m.v. René Groothof. Met o.a. Le Carnaval des Animaux van Saint-Saëns en Peter en de Wolf van Prokofjev. Vanavond in Meppel (Ogterop) en vrijdag in Assen (De Schalm).

Klankspeeltuin in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam, waar kinderen (7-11 jr) kunnen spelen met geluid. Je eigen klankwereld scheppen met muziekmachines, installaties en speciale computers. Tel. 020-7882000 of klankspeeltuin@muziekgebouw.nl.

MUZIEKTHEATER

Honk! (8+), familiemusical naar het sprookje Het Lelijke Eendje met tekst en muziek van Anthony Drewe en George Stiles. Regie: Paul van Ewijk. Vrijdag (19.30u) in Schouwburg De Spiegel, Zwolle.

Ode twee (9+), concert voor een stille drummer is opnieuw een staaltje muzikaal theater van Stella Den Haag. Vanavond (19.30u) in Toneelschuur, Haarlem.

Jungleboek, Mowgli en het regenwoud (6+), musical naar Kiplings verhalen, bewerkt door Ivo de Wijs. Woensdag (13.30 en 16.15u) in De Oranjerie, Roermond.

Stemmen (8+) van theatergroep Kwatta is een nieuwe tekst van Frans Strijards, over smaak, waarheid en nog veel meer. Zondag (14.30u) in Agnietenhof, Tiel.

Kommer en Courage (8+) door Jeugdtheater Sonnevanck gaat over twee Tukkers, die in het gevolg van Napoleon tegen de Russen ten strijde trekken. Zaterdag (19.30u) Twentse Schouwburg, Enschede.

Waanzin (14+) van Het Syndicaat, een wrang-komisch godsdienstfanatiek duo trekt in een curieuze kar door het land. Vanavond (20.30u) in Kruithuis, Groningen.

TENTOONSTELLINGEN

Toverkracht!, originele tekeningen van Krokodil, Woeste Willem, Monkie, Platvoetje en Macrobius uit de prentenboeken van Ingrid en Dieter Schubert. Hun verhalen staan in levensgrote decors in Stedelijk Museum Alkmaar. Ook zijn er vertelmiddagen. Tot en met 26 maart. Tel. 072-5489789.

Ster in de stad geeft een indruk van het leven in de Indiase miljoenstad Bombay. Je maakt een Bombaytour naar de sloppenwijken en de rijke buurten. Met muziek, film, dans en veel voorwerpen waan je je in een andere wereld. Tot eind maart 2007 in het Tropenmuseum Junior, Amsterdam.

Heel kapot gaat over wat ‘heel’ en wat ‘kapot’ is. Je kunt dertig kunstwerken verkennen en ontdekken wat er mee aan de hand is. Een interactieve tentoonstelling in Villa Zebra, Rotterdam, t/m 4 februari. Workshops op woensdag, zaterdag en zondag. Tel. 010-2411717 (www.villazebra.nl).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden