Agenda

do 07.02.08..

FLUKE

Krap een jaar na het duistere, intense Tar and Feathers levert Jiri Kylián een nieuwe choreografie af voor het Nederlands Dans Theater I. Vanishing Twin (infinished work), waarvoor Han Otten de muziek componeerde, is anders dan de titel doet vermoeden geen ‘onvoltooid werk’, maar heeft het onvoltooide als onderwerp. Het wil een ‘kleine meditatie’ zijn over ‘tijd, snelheid, veroudering en alles wat onaf is’. Naast de première van Kylian brengt het gezelschap Fluke van Mats Ek, op muziek van het Zweedse kwintet Flaskkvartetten, dat de uitvoeringen in Den Haag en Amsterdam begeleidt.

do 07.02.08

MUSIC MACHINE

Voor het derde seizoen stelt slagwerker Lucas van Merwijk een speciaal ensemble samen: Music Machine. Dit keer met de Bulgaar Theodosii Spassov als gast, een grote ster vanwege de virtuoze en vernieuwende manier waarop hij de kaval bespeelt, de traditionele herdersfluit. De groep bestaat verder uit Martin Verdonk, percussie, Stormvogel op toetsen en basgitarist Reno Steba.

za 09.02.08

KAREL APPEL

Karel Appel (1921-2006) heeft zich tijdens zijn leven altijd verzet tegen de mening dat de Cobra-periode zijn beste tijd is geweest. Terecht, zo wijst de tentoonstelling Karel Appel Jazz 1958-1962 uit. Zijn Cobra-schilderijen mogen de kiem zijn geweest voor de latere carrière, in de jaren die daarna volgden heeft Appel zijn talent wel weten te ontwikkelen. Hij werd een schildersbeest, kreeg internationale bekendheid (met name in New York en zijn woonplaats Parijs) en verkeerde in de kring van grote Amerikaanse jazzmusici, zoals Count Basie, Miles Davis en Dizzy Gillespie, die hij ook portretteerde.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden