agenda

do 26.06.08..

DON GIOVANNI

Richard Egarr en de regisseur Javier Lopez Piñon leiden in het Haagse Lucent Danstheater vier voorstellingen van Mozarts Don Giovanni door de Nieuwe Opera Academie, een elitegezelschap van de conservatoria in Den Haag en Amsterdam. De jonge baritons Karel Ludvik en Zhenhua Chang wisselen elkaar af in de hoofdrol en ook de dames Zerlina, Donna Anna en Donna Elvira hebben om de dag een ander gezicht.

za 28.06.08

LUSTWARANDE

Het is weer zomer, de kunst verkast naar buiten. In Tilburg een internationale expositie in Park de Oude Warande. Aan Lustwarande 08 – Wanderland nemen dertien kunstenaars deel, onder wie David Bade, Paul McCarthey en Erwin Wurm, die de recente ontwikkelingen in de hedendaagse sculptuur tonen. Volgens samensteller Chris Driessen is sculptuur lang afwezig geweest op grote internationale tentoonstellingen. Wanderland biedt extra aandacht aan de steeds vergankelijker wordende materialen die door beeldhouwers worden gebruikt, en voor de toenemende neiging expressie te willen geven aan het groteske. Museum De Pont in Tilburg levert een extra locatie aan de buitententoonstelling.

za 28.06.08

AWAKENINGS & LATIN VILLAGE

Zaterdag de 8ste editie van technofeest Awakenings, wederom in Spaarnwoude maar op een andere hoek van het festivalterrein. Dit jaar biedt het uitverkochte festival op twee buitenpodia en in drie tenten een breed scala aan techno gebracht door zestig dj’s en live acts onder wie Dave Clarke, Richie Hawtin en Ricardo Villalobos e.a. De dag erna op dezelfde locatie dancefestival Latin Village met latin house, favela funk en strictly salsa in optredens van o.a. dj’s Andy Sherman, Leroy Styles, Abstract en Afrojack.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden