Agenda

Niemandsverdriet, locatievoorstelling van Toneelgroep Oostpool in een kazerne in de Arnhemse wijk Klarendal. Peer Wittenbols schreef een stuk over drie slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, die in een militair hospitaal een bijzondere band krijgen....

theater
Breakin’ Walls, jongerenfestival met theater, dans, muziek, installaties, stand up, dj’s, mc’s en workshops m.m.v. Made in da Shade, Solid Ground Movement, Titus Muizelaar, Magic Electro, Sam Touzani, Orkater e.v.a. Van 14 t/m 18 november in Paradiso, De Brakke Grond, Frascati en Podium Mozaiek, Amsterdam.

theater
Scenes uit een huwelijk van Ingmar Bergman door Toneelgroep Amsterdam. Reprise. Over trouw, liefde, het huwelijk en vrijheid. Met Roeland Fernhout, Renée Fokker, Hugo Koolschijn e.a. Regie: Ivo van Hove. Van 10 t/m 18 november, 19 t/m 23 december in Stadsschouwburg, Amsterdam.

theater
Nacht, moeder van Marsha Norman is een vrije productie van impresariaat Ruud de Graaf. Met Linda van Dyck als de moeder en Isa Hoes als de dochter, die zelfmoord wil plegen. Peter de Baan regisseerde. Zondag en maandag (première) in de Leidse Schouwburg.

theater
Mug Inn, lunchvoorstelling van Mugmetdegoudentand. Met Michiel van Erp, Frank Houtappels, Marcel Musters en Joan Nederlof als stamgasten in een buurtcafé. Een alleenstaande moeder, een ‘powerhomo’, een Turkse horecaman en een ‘barfly’ nemen het leven door. Vandaag t/m 3 december om 12.30u in Bellevue, Amsterdam.

theater
Skills toont de hiphopcultuur, met drie breakdancers, dj Turne Edwards en mc Gery Mendes. Concept en regie: Jolanda Spoel. Van 10 (première) t/m 18 november in Het Compagnietheater, Amsterdam.

theater
Uitvoering - Wat niet mag is een toneelstuk van mevr. IJssel de Schepper Becker uit 1922. Over een gezin dat ernstig lijdt door het geheim van zoon-lief. Door toneelgroep het Volk in regie van Aike Dirkzwager. Vanavond t/m 18 november in de Haarlemse Toneelschuur; tournee tot half april.

theater
The Pillowman van Martin McDonaghs door de Theatercompagnie in regie van Maaike van Langen. Reprise. Over jeugdtrauma’s en de macht van verhalen vertellen. Met o.a. Tijn Docter. Op 15 en 16 november in de Rotterdamse Schouwburg, 17 november in Hengelo (Rabotheater).

theater
Ajax van Sofokles door Noord Nederlands Toneel. Reprise van een overtuigende voorstelling over een waanzinnige Griekse strijder, en de pijn en wanhoop van oorlogsveteranen. Regie: Jos Thie. Vrijdag in Delft (De Veste), dinsdag in Stadskanaal (Geert Teis), 15 november in Breda (Chassé Theater).

theater
Eco van Oscar van Woensel gaat over de poging een ‘Europees Ecologisch Bouwproject’ te realiseren, waar idealisme en economisch belang samenkomen, super-fun voor iedereen! Door Dood Paard, op 10 en 11 november in Rotterdamse Schouwburg, 15 en 16 november in Utrecht (Theater Kikker), 17 en 18 november in Haarlem (Toneelschuur).

theater
Vaders!, een tragikomedie van Haye van der Heyden met Piet Römer, Nienke Römer, Hymke de Vries en René van Zinnicq Bergmann. Over relaties, (on)trouw en een vader die verhaal komt halen. Vanavond in Noordwijk aan Zee (In de Muze), vrijdag in Middelburg (Stadsschouwburg), 16 november in Tiel (Agnietenhof), 17 november in Rijswijkse Schouwburg.

theater
Schitterend gebrek van Arthur Japin is voor theater bewerkt door Jurgen Delnaet en Lucas Vandervost van De Tijd. De vrouw die het hart brak van Casanova, blikt terug op het verleden. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (Brakke Grond), 17 en 24 november in Utrecht (Stadsschouwburg).

theater
Kale bomen ruisen niet, naar een tekst van Magne van den Berg, in regie van Jetse Batelaan. Twee vrouwen (José Kuijpers en Ria Marks) proberen elkaar heel te houden met de juiste woorden. Vanavond in Leiden (LAKtheater), zaterdag in Purmerend (De Verbeelding), 15 november in Den Bosch (Verkadefabriek), 16 november in Rotterdam (Lantaren/Venster).

theater
Drakengebroed van Gerardjan Rijnders laat de twee dochters van RAF-terroriste Ulrike Meinhof aan het woord. Door Marie-Louise Stheins en Antoinette Jelgersma van Het Nationale Toneel. Vanavond t/m zondag in Amsterdam (Theater Bellevue), dinsdag in Meppel (Ogterop), 16 november in Haarlem (Toneelschuur).

theater
Moordwijven, solo door Loes Luca, naar Bombshells van Joanna Murray-Smith. Luca speelt vijf vrouwen die zich staande proberen te houden. Regie: Aad Ceelen. Vanavond in Zaltbommel (De Poorterij), vrijdag in Wageningen (De Junushoff), zondag in Bussum (’t Spant), woensdag in Hardenberg (De Voorveghter).

theater
Vielfalt, een mengeling van acrobatiek, dans, illusionisme, slapstick, muziek en toneel, naar een idee van Jakop Ahlbom. Regie: Jeroen van den Berg. Zaterdag in Den Bosch (Verkadefabriek), 9 en 10 november in Utrecht (Huis a/d Werf), 14 november in Alkmaar (De Vest), 16 november in Rotterdam (Lantaren/Venster) en tot slot 17 november in Leiden (LAKtheater).

theater
Triple Bill - Geloof, Hoop en Liefde is een drieluik van Suver Nuver. Na Liefde nu Hoop: ‘waar is hoop uiteindelijk goed voor?’. Vanavond in Amersfoort (De Lieve Vrouw), vrijdag in Nijmegen (Lux), dinsdag in Groningen (Grand Theatre), 16 november in Breda (Chassé Theater).

dans
Requiem for two chairs en Radio and Juliet van de Sloveense groep Maribor Danse i.s.m. Station Zuid. Met twee choreografieën van Edward Clug: Requiem, een solo in een boksring op Mozarts Requiem, plus een bewerking van Shakespeare’s liefdesdrama op muziek van Radiohead. Vanavond in Tilburg (Schouwburg), vrijdag in Amstelveen (Schouwburg), 13 november in Groningen (Stadsschouwburg), 14 november in Eindhoven (Stadsschouwburg), 15 november in Sittard (Stadsschouwburg).

dans
Spiegel/20 jaar Ultima Vez is een montage van eerder werk van Wim Vandekeybus voor zijn groep Ultima Vez. Een collage door tien dansers. Op 14 november in de Rotterdamse Schouwburg.

dans
Anna Karenina van Tolstoj in een gedanste versie van de Russische choreograaf Boris Eifman en zijn balletgezelschap uit St. Petersburg. Op 14 en 15 november in Rotterdam (Nieuwe Luxor), 16 november in Utrecht (Stadsschouwburg).

dans
TapKids, familievoorstelling door acht jonge tapdansers uit New York. Van 11 t/m 14 november in de Theaterfabriek, Amsterdam; tournee.

dans
Songs from the roof van Dick Hauser (muziek) en Sassan Saghar Yaghmai (choreografie) is gebaseerd op Sjostakovitsj’ liederencyclus From Jewish Folk Poetry, uitgevoerd door het Rubens Kwartet. Dinsdag in Utrecht (Stadsschouwburg), 23 november in Groningen (Stadsschouwburg).

dans
Oak Sacre, dansconcert op muziek van Stravinsky en Bach, van Beppie Blankert en Bianca van Dillen. Uitgevoerd door zes dansers en de musici Gerard Bouwhuis en Cees van Zeeland. Op 10 en 11 november in Leiden (LAKtheater), 20 en 21 november in Amsterdam (Theater Bellevue).

dans
Ballast is een dansvoorstelling met acteur Jack Wouterse die met vijf professionele dansers de confrontatie aangaat. In een choreografie van Pieter de Ruiter en Eva Villanueva. Met teksten van Ko van den Bosch en (live)muziek van Harry de Wit. Vrijdag in Goudse Schouwburg en tot slot zaterdag in Groningen (Grand Theatre).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden