Agenda

Zeeland Nazomerfestival

T/m 7/9 op diverse locaties in Zeeland.

theaterzeelandia.nl

Nog drie dagen duurt het Zeeland Nazomerfestival. Met op het programma onder meer theatermaker Josse De Pauw die in de Grote Kerk van Veere in de huid kruipt van Koning Filips II in Escorial. Een toneelstuk van Michel de Ghelderode dat zich afspeelt aan het decadente Spaanse hof. Verders spelen in een landduin in Wilhelminadorp Marlies Heuer en Dic van Duin Happy Days (jjjjj) van Samuel Beckett, in regie van Mirjam Koen. Het festivalhart is de sfeervolle Abdij van Middelburg, waar muzikale optredens zijn van onder andere Ruben Hein, Douwe Bob, Geert & The Chiefs en Tuxedo Bandido.

48 uur van Den Haag

Op diverse locaties in Den Haag. 6, 7 en 8/9. 48uurvandenhaag.nl

Den Haag opent dit weekend het culturele seizoen met verschillende festivals op het gebied van kunst, muziek en theater. De vierde editie van de Museumnacht bijvoorbeeld, en het Haags UIT Festival. Ook op het programma: Art & Fashion Noordeinde, het Embassy Festival, de Haagse Grachtenpracht, de Hotelnacht, het Haags Stadsontbijt.

Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Dood Paard. Tournee van 10/9 t/m 5/10.

doodpaard.nl jjjjj

Dood Paard herneemt gedurfde en geslaagde Virginia Woolf van Edward Albee. Nachtelijke gasten worden meegesleurd in een confrontatie tussen het echtpaar Martha en George die in een totale oorlog overgaat. Met Kuno Bakker, Gillis Biesheuvel, Manja Topper en Naomi Vellisariou.

Verkocht (10+)

De Toneelmakerij. Van 7/9 (première) t/m 3/11. VOC kade 10-12, Oostenburgereiland, Amsterdam. toneelmakerij.nl

Locatievoorstelling van Roel Adam over slavernij toen en nu. Over wreedheid en eindeloze werkdagen. Over heimwee en de troost van een klein gebaar. Over consumptie en de prijs die daarvoor wordt betaald. Maar vooral over het gevecht om mens te blijven. Regie: Daniël van Klaveren en Paul Knieriem.

Nationale Ballet Gala

Het Nationale Ballet. Muziektheater Amsterdam, 7/9. het-ballet.nl

Het Nationale Ballet opent het seizoen met een feestelijk gala. Op het verrassingsprogramma staan verschillende hoogtepunten uit het rijke repertoire van Het Nationale Ballet, evenals de wereldpremière Lolapalooza van choreograaf Ernst Meisner voor de Junior Company. Vito Mazzeo, kersverse eerste solist bij het gezelschap, maakt zijn debuut en er is een gastoptreden van Marijn Rademaker.

Corps

Het Nationale Ballet. Van 11 (première) t/m 29/9 in Het Muziektheater in Amsterdam.het-ballet.nl

Het Nationale Ballet stelt het corps de ballet centraal in drie choreografieën: Les Sylphides van Michel Fokine, Corps van Hans van Manen en Het lichaam van het nationale ballet van Emio Greco en Pieter C. Scholten, dat zijn Nederlandse première beleeft.

Vijftig Tinten de parodie

Première 8/9 in het oude Luxor Theater in Rotterdam. Tournee t/m 13/12.

vijftigtintendeparodie.nl

Vijftig tinten... de parodie is een humoristische musical die voor rode oortjes zorgt. Een boekenclub met alleen maar vrouwen besluit Vijftig tinten grijs van E.L. James te lezen. Door hun interpretatie van de wereldwijde bestseller komt het publiek terecht in een achtbaan van hilarische momenten. Met rollen voor o.a. Birgit Schuurman/Linda Wagenmakers, Hans Oldigs, Brigitte Heitzer, Eva Poppink en Jolanda van den Berg.

Brand!

Krisztina de Chatel. Op de Wilhelminakade in Rotterdam op 7 (première) en 8/9 en van 20 t/m 22/9 in Kazerne Spaansland in Enschede. kdechatel.com

Dansvoorstelling op locatie waarin de brandweer (mét wagens) de confrontatie aangaat met zes professionele danseressen. Mannen versus vrouwen, mens versus machine. Gevoelens van veiligheid en kwetsbaarheid worden zichtbaar in deze ongewone ontmoeting.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden