Agenda

wo 18.04.07..

SPRINGDANCE

Het tweejaarlijkse festival voor hedendaagse dans en performance in Utrecht, Springdance, laat op de eerste avond al zien wat het zeer gemêleerde programma te bieden heeft. In de hele Stadsschouwburg, tot en met de garage, een megamix van korte presentaties van jonge dansers en performers. In de Hekmanfoyer kan het publiek zelf een dansje wagen. In het festival elf dagen voorstellingen van o.a. Ivana Müller, André Gingras, Ann Liv Young, Jeremy Wade en Tiago Guedes, workshops, films en ‘eigenzinnige Routes’ die het publiek op weg helpen.

za 14.04.07

GAUDEAMUS CONCOURS

Jazz, barokmuziek, Indiase muziek en symfonieën van Schubert vormen de extra’s en uitstapjes bij de nieuwe muziek die overvloedig tot klinken komt tijdens het Internationaal Gaudeamus Vertolkers Concours dat zaterdag van start gaat in Amsterdam. In het Conservatorium wedijveren tientallen musici uit binnen- en buitenland om een hoofdprijs die 22 april wordt uitgereikt. Parallel aan het concours verloopt een Week van de Kamermuziek, die zondag in het Muziekgebouw wordt geopend met eigentijds werk van Cardi, Sciarrino en andere Italianen onder leiding van Lucas Vis. Speciaal onderdeel is (woensdag) een Dag van het Disklavier, rond een vleugel met electronisch geheugen. Chiel Meijering, Luc Houtkamp en compositiestudenten schreven er werk voor.

za 14.04.07

MUSEUMWEEKEND

Het Museumweekend, waar meer dan 500 musea aan deelnemen, heeft dit keer als motto ‘De kunst van het waarnemen’. Wellicht de aanleiding om eens in het Streekmuseum Admiraliteitshuis in Dokkum te gaan kijken, het Industrion in Kerkrade, het Schelpenmuseum in Zaamslag of het Kermis- en Circusmuseum in Steenwijk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden