Agenda week 21

20.05 EXCURSIE

GROTE GRAZERS

Met een gids langs wild vee. Hoe het leeft, waarom het belangrijk is en hoe je er als wandelaars mee omgaat. Organisatie: Natuurmonumenten. Parkeerplaats Waterstraat bij restaurant De Grote Hegge, Thorn. 13.30-16 uur.


www.natuurmonumenten.nl


21.05 SYMPOSIUM

KUNSTEDUCATIE

Kwalitatief goede cultuureducatie voor iedereen? En wat is daarin de rol van de overheid? Organisatie: De Nationale Unesco Commissie en Cultuurnetwerk Nederland. De Rode Hoed, Amsterdam.13.30-17 uur.


Aanmelden via www.rodehoed.nl


22.05 LEZING

ROMEINSE SPORT

Ook de Oudheid kende sporthelden, in het bijzonder gedurende de Romeinse Keizertijd. Klassicus P. Gouw over hun sportieve levens en prestaties. Organisatie: Nederlands Klassiek Verbond, afdeling Friesland en Tresoar. Buma bibliotheek, Leeuwarden. 19.30 uur.


www.tresoar.nl


23.05 LEZING

ONZE WONDERLIJKE TAAL

Taalkenner en publicist Wim Daniëls over het ontstaan en de rol van taal in de maatschappij. Organisatie: Studium generale Eindhoven. Filmhuis De Zwarte Doos, Eindhoven. 11.45-13 uur.


www.studiumgenerale-eindhoven.nl


24.05 DEBAT

HET PUBLIEKE DOMEIN

In haar publieke domeinen maakt de gemeenschap al eeuwenlang duidelijk waar ze vandaan komt en waar ze heen wil. Maar is dat nog steeds zo? Nederlands architectuurinstituut, Rotterdam. 20 uur. € 7,50 / € 3,-.


Inschrijven via www.nai.nl


24.05 DEBAT

STRESS

Volksziekte én oorzaak van gezondheidsproblemen. Wetenschappers en stresstrainers in gesprek met het publiek over ons gehaaste leven. Organisatie: Plus- bibliotheek Flevoland, Windesheim Flevoland en de Open Universiteit. Bibliotheek Almere Stad. 19.30-22.30 uur. www.plusbibliotheekflevoland.nl


MEER EVENEMENTEN?

Kijk op www.scienceout.nl


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden