Agenda week 13

25.03 EVENEMENT

UITSTERVEN DINO'S

Activiteiten met mineralen, edelstenen en fossielen rond de gevolgen van de meteorietinslag die waarschijnlijk het uitsterven van de dinosauriërs veroorzaakte. Organisatie: Stichting geologische activiteiten. Borchlandhal, Duivendrecht, 10-17 uur. € 4,-/kinderen gratis.


www.gea-geologie.nl


26.03 DEBAT

JE MEDISCHE TOEKOMST

Als straks het sequencen van een menselijk genoom nog maar 1.000 dollar kost, kunnen ouders de genetische gevoeligheden van hun baby in kaart laten brengen. De Rode Hoed, Amsterdam, 20 uur. € 7,50.


www.rodehoed.nl


27.03 DEBAT

ISRAËL EN PALESTINA

Vertegenwoordigers van Israël en Palestina praten naar aanleiding van de Arabische Lente over de relatie tussen Israël en Palestina en de mogelijke rol van Nederland. Universiteit Maastricht, 20 uur.


www.sg.unimaas.nl


27.03 VOORSTELLING

VERBODEN MONOLOGEN

Monologen van academici die in hun eigen land vervolgd werden en in Nederland een veilige plek vonden. Gevolgd door een gesprek met het publiek. Organisatie: UAF. Grand Theatre Groningen, 20.30 uur, € 8.-. Reserveren via de website.


studium.hosting.rug.nl


29.03 FILM/DEBAT

TOT ALTIJD

Na de veelgeprezen en aangrijpende Vlaamse film Tot Altijd gaat filosoof en suïcidecounselor Ton Vink in gesprek over een vrijwillig levenseinde. Organisatie: Soeterbeeck programma. LUX, Nijmegen, 19.15-22 uur. € 9,50. Reserveren via 0900-5894636 of www.lux-nijmegen.nl


www.ru.nl/soeterbeeckprogramma


31.03 OPENING

NAPOLEON

Opening van het project Marcus & MoIn over Napoleon. Alles over het leven in de vroege 19de eeuw. Historisch openluchtmuseum Eindhoven, 11-17 uur. € 8,50.


www.homeindhoven.nl


MEER EVENEMENTEN?

Kijk op www.scienceout.nl


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.