Agenda theater

Dreamin’ in the park with Alice is dinsdag de openingsvoorstelling van het vernieuwde Parktheater in Eindhoven. Tijdens de openingsweek verder voorstellingen van Het Zuidelijk Toneel met het theaterproject Londen, Jeruzalem en Shanghai in regie van Matthijs Rümke m.m.v....

theater
Loket 025 is een locatievoorstelling van Dogtroep in het Atrium, het stadhuis van Den Haag, geïnspireerd door geboorte, huwelijk, verhuizing en de dood. Woensdag (première) t/m 28 januari.

theater
Wankel Evenwicht van Albee door Theatergroep Carver, geënsceneerd door OT-regisseur Mirjam Koen. Een wrange relatiekomedie door Beppie Melissen, Marlies Heuer, Joke Tjalsma, Paul Kooij, Maike Meijer en Willem de Wolf. Tot en met 13 januari in Haarlem (Toneelschuur), 16 januari in Alkmaar (Theater De Vest), 17 en 18 januari in Utrecht (Huis a/d Werf).

theater
Einde oefening is een bewegingsvoorstelling over ‘het besef van voorbij zijn’ van Roy Peters. Reprise. Zaterdag in Verkadefabriek, Den Bosch; 22 januari in Theater Bellevue, Amsterdam; 3 februari in de Arnhemse Schouwburg .

theater
Echt iets om naar toe te leven, ‘morfinesprookje’ van Arjan Ederveen door Toneelgroep Amsterdam. In deze vrolijk-venijnige komedie (regie: Gerardjan Rijnders) speelt Ederveen de kinderboekenschrijfster, die ongeneeslijk ziek is en wordt belazerd door haar vriendin, die het aanlegt met haar uitgeefster. Ook met Roeland Fernhout en Raymonde de Kuyper. Vanavond t/m 13 januari in Stadsschouwburg, Amsterdam; 16 januari in Odeon, Zwolle, 17 januari in Junushof Theater in Wageningen.

theater
Mohammed en Omnya, tweede deel van de vijfdelige reeks Pax Islamica van Sabri Saad El Hamus en Stichting Maqam Lamaqul over de vijf zuilen van de islam. Dit tweede deel behandelt de plicht tot gebed. Een jonge vrouw vermoordt haar man en snijdt hem open, op zoek naar het kwaad in hem. Vanavond t/m 13 januari in Frascati, Amsterdam; 18 januari in Zoetermeer Stadstheater; 19 januari in de Rotterdamse Schouwburg.

theater
Bedrog van Harold Pinter door De Paardenkathedaal, in regie van Paula Bangels. Katrien De Becker, Gert Lahousse en Jan Van Looveren in een spel van passie, genot en bedrog. Vanavond t/m 18 februari in het eigen theater aan de Veeartsenijstraat in Utrecht.

theater
Is.Man is een voorstelling van Adelheid Roosen waarin moslimmannen aan het woord komen. Gespeeld door Youssef Sjoerd Idilbi en Yasar Üstüner. Vanavond t/m 14 januari in Frascati, Amsterdam; 16 januari in Theater de Veste, Delft; 19 t/m 20 januari in Stadsschouwburg Utrecht.

theater
Dogville door Ro Theater, naar de film van Lars von Trier. Regie: Pieter Kramer. De komst van een voortvluchtige vrouw schudt een slaperig dorpje wakker. Met Jacqueline Blom in de hoofdrol. Vanavond in Den Bosch (Theater a/d Parade), 16 januari in Amsterdam (Stadsschouwburg), 18 januari in Stadsschouwburg Utrecht.

theater
Forza Nero is een politieke horrorshow door Growing up in Public, met een tekst van Paul Feld. Nero de Antichrist neemt bezit van een christelijk meisje, dat met tegenzin op zijn troon terechtkomt. Met Daphne de Bruin, Carla Hardy en Sanne Vogel. Vanavond in Zwolle (Odeon), vrijdag in Doetinchem (Amphion), zaterdag in Purmerend (De Verbeelding), 18 januari in Haarlem (Toneelschuur); 19 januari in Lantaren/Venster in Rotterdam.

theater
Jan Rap en z’n maat van Yvonne Keuls wordt gespeeld door Susan Visser, Sjoerd Pleijsier, Egbert-Jan Weeber, Margreet Boersbroek e.a. Regie: Peter de Baan. Met liedjes van Fons Merkies en Jan Tekstra. Vanavond in Valkenswaard (De Hofnar), vrijdag in Naaldwijk (De Naald), zaterdag in Goirle (Jan van Besouw), 17 januari in Breda (Chassé Theater), 18 januari in Nijmegen (Stadsschouwburg).

theater
August, August, August van Pavel Kohout door de Paardenkathedraal. Over een clown die ervan droomt een paardennummer te presenteren. Regie: Dirk Tanghe. Vrijdag en zaterdag in de Rotterdamse Schouwburg en 16 januari in Parkstad Limburg, Kerkrade.

theater
Vrede is een komedie van Rob de Graaf over rouwverwerking en ‘de absurde uren en dagen na een overlijden’. Door Keesen & Co in regie van Willibrord Keesen. Vrijdag in Breda (Chassé Theater), 16 januari in Doetinchem om 14u (Gruitpoort Theater); 17 januari in Stadsgehoorzaal Kampen; 18 januari in Nijmegen (LUX); 19 en 20 januari in Haarlem (Toneelschuur).

theater
Platonov van Tsjechov door het Ro Theater is een reprise van een enscenering door Alize Zandwijk uit 2005. Met Herman Gillis als de dorpsonderwijzer Platonov, die met zijn scherpe tong de lamlendigheid aan de orde stelt. Vanavond t/m zaterdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof); 17 t/m 23 januari in Kon. Schouwburg in Den Haag.

theater
Maria Stuart van Schiller door het Nationale Toneel, met Mirjam Stolwijk als de strijdlustige Schotse koningin en Will van Kralingen als Elisabeth, haar opponent. Een regie van Erik Vos. Vanavond t/m 13 januari tot slot in Eindhoven (Stadsschouwburg).

theater
The Sunshine Boys van Neil Simon door het voormalige duo Mini & Maxi. Karel de Rooij en Peter de Jong als twee mopperende, oude variété-artiesten. Vanavond in Sittard (Stadsschouwburg); 12 en 13 januari in Doetinchem (Amphion); 16 en 17 januari in Uden (Theater Markant).

theater
Othello van Shakespeare door het Nationale Toneel en Annette Speelt, in regie van Johan Doesburg. Met Thijs Römer als Othello en Michel Sluysmans als Jago, die de generaal aanzet tot een gruwelijke daad. Vanavond t/m 14 januari in Den Haag (Kon. Schouwburg); 15 januari in de Rotterdamse Schouwburg; 17 januari in Venlo (Theater de Maaspoort); 18 januari in Deventer Schouwburg en tot slot 19 en 20 januari in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

theater
Vaders!, een tragikomedie van Haye van der Heyden met Piet Römer, Nienke Römer e.a. Over relaties, (on)trouw en een vader die verhaal komt halen. Vanavond in Hoogeveen (De Tamboer); vrijdag in Leeuwarden (De Harmonie); 14 januari in Amersfoort (De Flint); 16 januari in Zoetermeer (Stadstheater); 18 januari in Etten Leur (De Nobelaer).

theater
Triple Bill – Geloof, Hoop en Liefde is een drieluik van Suver Nuver. Vanavond t/m 13 januari Hoop, van 17 t/m 20 januari Geloof.

dans
D’un soir un jour door Rosas, nieuwe choreografie van Anne Teresa De Keersmaeker op muziek van Claude Debussy, George Benjamin en Igor Stravinski. Op 17 (première) en 18 januari in de Rotterdamse Schouwburg.

dans
China Red Star Dance Company brengt een mengeling van dans en acrobatiek, van traditonele dansen tot vechtkunsten - in een sprookjesdecor. Vrijdag in Amsterdam (RAItheater), zaterdag in Alkmaar (De Vest), maandag in Rotterdam (Nieuwe Luxor), dinsdag in Goudse Schouwburg, 17 januari in Utrecht (Stadsschouwburg), vrijdag in Tilburg (Schouwburg), 20 januari in Uden (Theater Markant).

dans
Compañía Nacional de Danza met drie werken van Nacho Duato: Txalaparta, Arcangelo en White Darkness. Vanavond en vrijdag in het Muziektheater, Amsterdam.

dans
Tierra door Nuevo Ballet Español met flamenco-choreografieën van Angel Rojas en Carlos Rodriguez met ‘aarde’ als thema. Vrijdag in Arnhem (Schouwburg).

dans
Wensloos gelukkig van Hans Tuerlings door Raz heeft als ondertitel: ‘about all that is being left out, forgotten, kept silent, excluded or repressed, etc...’ De muziek is van Larry Steinbachek. Vanavond in Lantaren/ Venster in Rotterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden