agenda theater

Smoeder, vertelvoorstelling van Maria Goos en Marcel Musters over hun (Brabantse) moeders. Reprise. Van 8 t/m 20 januari als lunchvoorstelling in Theater Bellevue, Amsterdam....

theater
Laatste Nachtmerrie, derde deel in de reeks Stand Up Philosophy van Laura van Dolron. OVer de machtswellust van de machthebbers, die niet terugschrikken voor een ‘leugentje om bestwil’. Zaterdag in Nijmegen (LUX), 8 t/m 12 januari in Amsterdam (Frascati), 15 januari in Alkmaar (Provadja).

theater
Eline Vere van Louis Couperus werd bewerkt voor toneel door Léon van der Sanden. Maria Kraakman speelt de titelrol in deze Nationale Toneelproductie. Vanavond in Breda (Chassé Theater), vrijdag in Goudse Schouwburg, zaterdag in Capelle a/d IJssel (Isala Theater), 7 en 8 januari in Amsterdamd (Stadsschouwburg), 10 januari in Zoetermeer (Stadstheater), 11 januari in Meppel (Ogterop), 12 januari in Lelystad (Agora).

theater
Odysseus, theatermarathon van Toneelgroep De Appel op basis van Homerus en andere teksten. In regie van Aus Greidanus. Tot en met 1 juni in het Appeltheater, Den Haag.

theater
Rococo van Hotel Modern is een ‘liefdesverklaring aan de fantasie’. Met dansende beren, levende skeletten en miniatuur pornofilmpjes. Vanavond t/m zaterdag in de Rotterdamse Schouwburg, 9 en 10 januari in Haarlem (Toneelschuur), 16 en 17 januari in Den Haag (Korzo Theater).

theater
Dolores gaat over een overbezorgde vader die zijn dochter opsluit. Regie en concept: Ingrid Kuijpers. Door Golden Palace, zaterdag in Den Bosch (Verkadefabriek), 9 januari in Roosendaal (De Kring), 10 januari in IJmuiden (Witte Theater), 11 januari in Amstelveen (Schouwburg).

theater
Vielfahlt door Jakop Ahlbom, waarin een man zijn zoekgeraakte geliefde probeert terug te vinden. Manipulatie of magie? Reprise. Vanavond in Roosendaal (De Kring), zaterdag in Den Haag (Korzo Theater), woensdag in Helmond (’t Speelhuis), 10 januari in Tiel (Agnietenhof), 11 januari in Nijmegen (Lux), 16 januari in Oss (De Lievekamp).

theater
Faber speelt Fo met wonderlijke en uitbundige verhalen van de Italiaanse toneelschrijver Dario Fo, verteld door Peter Faber. Van 8 t/m 10 januari in Hoofddorp (Het Oude Raadhuis), 12 januari in Capelle a/d IJssel (Isala Theater), 16 januari in Eindhoven (Parktheater).

theater
Tsjechov & Tsjechov van De Paardenkathedraal bestaat uit twee eenakters van Tsjechov, De Beer en Het huwelijksaanzoek. Paula Bangels regisseert. Vanavond t/m 27 januari in het eigen theater aan de Veeartsenijstraat in Utrecht.

theater
Midsummernightsdream van Shake-speare door De Paardenkathedraal in regie van Dirk Tanghe. Een spektakel over de liefde in vele vormen. Reprise. Vanavond t/m zondag in Eindhoven (Parktheater), 9 t/m 12 januari in Heerlen (Parkstad Theater), 16 t/m 19 januari in Rotterdamse Schouwburg en tot slot 23 t/m 26 januari in Groningen (Stadsschouwburg).

theater
Lang en Gelukkig, familievoorstelling van het RO Theater. Met Arjan Ederveen als boze stiefmoeder en Gijs Naber en Alex Klaasen als haar nare dochters Paris en Hilton. Een hilarische sprookje. Vanavond t/m zondag in de Rotterdamse Schouwburg; 9 t/m 11 januari in Amsterdam (Stadsschouwburg), 12 en 13 januari in Utrecht (Stadsschouwburg), 17 januari in Zwolle (Odeon De Spiegel), 18 januari in Schouwburg Almere, 19 en 20 januari in Den Haag (Kon. Schouwburg).

theater
Una Giornata Particolare naar de film van Ettore Scola, in regie van Peter de Baan. Met Linda van Dyck en Tom Jansen als verschoppelingen van het fascistische Italië, die troost bij elkaar vinden. Vanavond t/m zondag in Amsterdam (Theater Bellevue), 9 januari in Uden (Markant), 10 januari in Emmeloord (’t Voorhuys), 11 januari in Delft (de Veste), 12 januari in Dokkum (De IJsberg).

theater
Drang begint waar het tv-progromma Spoorloos ophoudt: de terugkeer van ‘de verloren zoon’. Een tekst van Tjeerd Bischoff voor toneelgroep Drosteen, met Elsje de Wijn, Trudy de Jong, Ruben Brinkman en Theo de Groot. Regie: Porgy Franssen. Vanavond in Rotterdamse Schouwburg, vrijdag in Roosendaal (De Kring), zaterdag in Schoonhoven (Artotheater), 9 t/m 13 januari in Theater Bellevue, Amsterdam.

theater
Oblomov, Kroetz’ bewerking van Gontsjarovs roman door Het Zuidelijk Toneel in regie van Matthijs Rümke. Met Bert Luppes als de melancholieke landeigenaar die zijn leven vult met dagdromen. René van ‘t Hof is zijn trouwe bediende. Vanavond in Kampen (Stadsgehoorzaal), vrijdag in Tilburg (Schouwburg), zaterdag in Deventer Schouwburg, maandag in Den Haag (Kon. Schouwburg), woensdag in Den Bosch (Theater a/d Parade), 10 januari in Breda (Chassé Theater), 11 januari in Utrecht (Stadsschouwburg) en tot slot op 12 januari in Eindhoven (Parktheater).

theater
Liaisons dangereuses van Christopher Hampton naar het boek van Choderlos de Laclos, met Ariane Schluter en Gijs Scholten van Aschat als het perverse paar dat een gevaarlijk spel speelt. Johan Doesburg regisseert deze voorstelling van het Nationale Toneel. Vanavond in Delft (de Veste), vrijdag en zaterdag in Utrecht (Stadsschouwburg), 9 t/m 13 januari in Den Haag (Kon. Schouwburg). 15 januari in de Leidse Schouwburg; 16 januari in de Rijswijkse Schouwburg.

theater
Bambie 12, de nieuwe aflevering in de reeks van mimetheatergroep Bambie gaat over de tijd, toekomst en lifestyle. Eindregie: Ko van den Bosch. Op 8 januari in Zwolle (De Spiegel), 10 januari in Capelle a/d IJssel (Isalatheater), 11 januari in Doetinchem (Gruitpoort); 12 januari in Almelo, Hof 88; 15 en 16 januari in Utrecht Theater Kikker.

theater
Wuivend graan van Wim T. Schippers gaat over een serieuze geleerde die zijn lezing ziet ontaarden in een ordinaire familieruzie. Met Kees Hulst, Titus Muizelaar, Nelly Frijda, Raymonde de Kuyper e.a. Regie: Titus Tiel Groenestege. Vanavond in Venlo (De Maaspoort), 4 en 5 januari in Haarlem (Toneelschuur), zondag in Druten (Agoratheater), dinsdag in Tilburg (Schouwburg), 9 januari in Arnhem (Schouwburg), 10 januari in Laren (Singer), 11 januari in Posthuis Theater in Heerenveen; 12 januari in Wassenaar in De Warenar.

dans
Parels, jubileumvoorstelling van Conny Janssen Danst met fragmenten uit eerdere choreografieën, waaronder Oktober, Licht en Rebound. Vanavond in Amsterdam (Stadsschouwburg), vrijdag in Breda (Chassé Theater), zaterdag in Den Haag (Lucent Danstheater), 9 januari in Apeldoorn (Orpheus), 10 januari in Wageningen (Junushoff), 12 januari in Nijmegen (Stadsschouwburg).

dans
Het Zwanenmeer door het Tsjaikovsky Perm Ballet met ‘meer zwanen dan men kan tellen’, te weten: 48 stuks. Voor de laatste keer op tournee door Europa. Vanavond t/m 6 januari in het RAI Theater, Amsterdam.

dans
It’s a beautiful world van Scapino Ballet Rotterdam bestaat uit tien heel gevarieerde dansstukken van zes choreografen. Naast Liza Minnelli en Johnny Cash klinkt muziek van Bach en Der Blutharsch. Van 7 t/m 10 januari in de Rotterdamse Schouwburg, 15 januari in Zwolle (De Spiegel) en tot slot op 16 januari in Lelystad (Agora).

dans
Schatten van moeder India vertelt de eeuwenoude verhalen van goden en mensen uit India. Door het Internationaal Danstheater en acteur Adil Hussain, die optreedt als verteller. Vrijdag in Purmerend (De Purmaryn), zaterdag in Goudse Schouwburg, dinsdag in Leidse Schouwburg, 10 januari in Kerkrade (Parkstad Theater).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden