agenda theater

R'Uitmarkt 2007, in Rotterdam gaat dit weekend het culturele seizoen van start. Op zaterdagavond met één kaartje toegang tot diverse clubs, podia en discotheken tijdens de Club Cruise....

theater
Judith Vrouwe van Wijk is de bewerking van het bijbelverhaal Judith en Holofernes, waarin Judith haar volk behoedt voor een ramp door de verliefde roofhoofdman te vermoorden. Jos Groenier regisseert Saskia Temmink, Paul Hoes, Lieke-Rosa Altink en Marijn Klaver in dit muzikale theaterspektakel in de openlucht, bij de voormalige steenfabriek de Bosscherwaarden in Wijk bij Duurstede. Van 5 t/m 16 september om 21u. Reserveren zie: www.wijkbijduurstede.nl.

theater
Melanie Klein van Nicholas Wright door het Onafhankelijk Toneel in regie van Mirjam Koen. Reprise. Met Marlies Heuer en José Kuijpers als de psychoanalytica Melanie Klein en haar dochter Melitta in een spannende machtsstrijd. Vanavond t/m zondag in het O.T. Theater in Rotterdam; 7 en 8 september in Den Bosch (Verkadefabriek).

theater
Na de pauze, comeback van Herman Finkers, die zeven jaar niet op het podium stond, en nu eerst weer in De Kleine Komedie, Amsterdam. Van 31 augustus t/m 2 september (uitverkocht). Van 5 t/m 7 september in De Kleine Komedie: Cabarestafette met elke avond drie aankomende cabaretiers.

theater
Liefdesbrieven van A.R. Gurney door Anne-Wil Blankers en Paul van Vliet, in regie van Mette Bouhuijs. Over twee geliefden die elkaar hun hele leven schrijven. Vanavond t/m 5 november in de Kon. Schouwburg, Den Haag.

theater
Seven by 2 door Station Zuid is een dansvoorstelling in Fort Rammekens bij Vlissingen. Een choreografie van André Gingras en Sylvain Emard. Van 1 t/m 8 september. Tel. 0900-3300033 of www.nazomerfestival.nl

theater
Om te beginnen een vrouw, een tekst van Anne Vegter als monoloog door Astrid van Eck, op boerderijen in de Zeeuwse gemeenten Kamperland, Poortvliet, Zonnemaire, Domburg en Waterlandkerkje. Tel. 0900-3300033 of www.nazomerfestival.nl

theater
Cultura Nova in Heerlen biedt nog t/m zondag tientallen voorstellingen en kinderworkshops, beeldende kunst en muziek. Zie: www. culturanova.nl

theater
Hexen, een tekst van Youp van 't Hek over twee vrouwen die een verrassing voorbereiden voor de nieuwe bruid van hun beider ex. Door Wivineke van Groningen en Debby Petter in regie van Berend Boudewijn. Vandaag t/m 9 september als lunchtheatervoorstelling om 12.30u in Bellevue, Amsterdam.

theater
Groenland door Theatergezelschap Vis à Vis speelt zich af in sneeuw en ijs. Herbert en Wendy hebben een prefab woning op Groenland gekocht, dat zich ergens onder de sneeuw bevindt. Vanavond t/m zondag op het Burg. van Grunsvenplein in Heerlen.

theater
As you like it is dit jaar de openluchtvoorstelling van Shakespearetheater Diever, een romantische komedie over vier verliefde stelletjes en veel misverstanden. Op 31 augustus, 1, 5, 7 en 8 september. Tel. 0521-591167. www.shakespearetheaterdiever.nl

theater
Max Havelaar van Multatuli is bewerkt voor theater door Ab Gietelink. Theater Nomade speelt het verhaal van de revolutionair in het Indië op bijzondere locaties. Vanavond t/m 1 september in de Ruïne van Brederode, Velsen; 5 t/m 8 september in Dalempoort, Gorinchem. www.theaternomade.nl

jong
Uptijd, Haast of De Kokadrielje en Priemgetal zijn drie voorstellingen van Theater Artemis voor jongeren. Van 2 t/m 8 september in Gasthuis, Amsterdam.

jong
De Eindeloze Stad, houten beelden van kunstenaar Faan Olgers, die je kunt openen en uit elkaar halen. In de Kindergalerie van Villa Zebra. Tot en met 23 september. Workshops op woensdag, zaterdag en zondag. Tel. 010-2411717 (www.villazebra.nl).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden