Agenda Theater

Joke, solovoorstelling over de weduwe van rechercheur Arie Kranenburg die in 1977 werd doodgeschoten door RAF-terrorist Knut Folkerts. Geschreven door Rob van Dalen, gespeeld door Isa Hoes, in regie van Guusje Eijbers....

Theater
Zoals de dingen gaan ... , solo door Peter De Graef over een man die met iedereen overhoop ligt, op de vlucht slaat en tot bezinning komt nadat het noodlot definitief is toegeslagen. Dinsdag in Utrecht (Stadsschouwburg), 29 januari in Breda (Chassé Theater).

Theater
Instinct door NTGent in regie van Johan Simons. Naar Double Indemnity in Three of a Kind, een thriller van James M. Cain. Met Pierre Bokma als oplichter, minnaar en pechvogel, en Elsie de Brauw als zijn partner in crime. Reprise. Vanavond in Den Bosch (Theater a/d Parade), vrijdag en zaterdag in Haarlem (Toneelschuur), 28 januari in Eindhoven (Parktheater), 29 januari in Amstelveen (Schouwburg), 3 februari in Alkmaar (De Vest).

Theater
Op Hoop van Zegen door Het Toneel Speelt in regie van Jaap Spijkers. Met Marisa van Eyle als Kniertje. Vanavond in Amersfoort (De Flint), vrijdag in Apeldoorn (Orpheus), zaterdag in Laren (Singer), zondag in Alkmaar (De Vest), 27 januari in Emmen (De Muzeval), 28 januari in Doetinchem (Amphion), 30 januari in Zutphen (De Hanzehof), 31 januari in Arnhem (Schouwburg), 3 februari in Goudse Schouwburg, 4 februari in Eindhoven (Parktheater).

Theater
De Anderen, associatief beeldend theater van Olivier Provily over de binnen- en buitenwereld van drie mensen die zich hebben teruggetrokken. Vanavond t/m zondag in Hetveem Theater, Amsterdam.

Theater
Mightysociety6 van Eric de Vroedt kreeg als ondertitel ‘Hoe ook ik de oorlog mee naar huis nam’. Het speelt in Afghanistan waar de Nederlandse missie dramatisch uit de hand loopt. Vanavond in Breda (Chassé Theater), 23 en 24 januari in Den Bosch (Verkadefabriek), 25 januari (15u) in Almere (Schouwburg), 27 januari in Zwolle (Odeon), 3 t/m 7 februari in Utrecht (Theater Kikker). Na afloop een sideshow en debat.

Theater
Wat het lichaam niet vergeet, eerste productie van Oostpool in regie van Marcus Azzini. Een beeldende, associatieve voorstelling over seksualiteit en kwetsbaarheid. Vanavond en vrijdag in Amersfoort (De Lieve Vrouw), zaterdag in Zwolle (Odeon), 27 en 28 januari in Utrecht (Kikker), 29 januari in Den Haag (Theater a/h Spui), 30 en 31 januari in Haarlem (Toneelschuur).

Theater
Goemans Kroon van den Brink, drie acteurs (Ellen Goemans, Rutger Kroon en Maartje van den Brink) van toneelgroep Monk interpreteren Ritter Dene Voss van Thomas Bernhard. Laatste voorstellingen vrijdag en zaterdag in Den Haag (Korzo).

Theater
Ifigeneia in Aulis van Euripides door Toneelgroep Amsterdam i.s.m. Opera Studio Nederland. Met Roeland Fernhout en Tijn Docter als Agamemnon en Menelaos en Chris Nietvelt als Klytaimestra die haar dochter Ifigeneia probeert te redden. Regie: Robert Woodruff. Zondag in Eindhoven (Parktheater), 27 t/m 31 januari in Amsterdam (Stadsschouwburg).

Theater
Balieleed van Ingrid Kuijpers door Golden Palace. Hartverscheurende verhalen voor én achter de balie, waar mensen hun recht komen halen of hun verloren jas. Wereldproblematiek in het klein. Vanavond in Eindhoven (Plaza Futura), vrijdag in Gouda, zaterdag in Nijmegen (Lux), 27 januari in Helmond ('t Speelhuis), 28 en 29 januari in Utrecht (Stadsschouwburg), 30 en 31 januari in Leiden (LAKtheater).

Theater
Ben ik al geboren?, een tekst van Gerardjan Rijnders voor Toneelgroep De Appel met Sacha Bulthuis in de hoofdrol. Ze speelt een oude vrouw die geen contact meer heeft met het leven om haar heen. Is het fantasie? Of het verleden? Vanavond t/m 31 januari in het Appeltheater, Den Haag.

Theater
Waterkou van Kees Roorda door The Glasshouse. Over de wonderlijke vriendschap tussen een man en een vrouw die elkaar via internet leren kennen. Vanavond en vrijdag in Utrecht (Huis a/d Werf), zaterdag in Arnhem (Schouwburg), 4 t/m 7 februari in Den Haag (Kon. Schouwburg).

Theater
Ben Hur, jubileumvoorstelling van De Ploeg, met gastacteurs Beppie Melissen, Erik van Muiswinkel en Sophie van Winden. Het beroemde verhaal van vriendschap, verraad, liefde in Jeruzalem, rond het begin van de jaartelling. Vanavond t/m zondag in Rotterdam (Nieuwe Luxor), 27 en 28 januari in Alphen a/d Rijn (Theater Castellum), 30 en 31 januari in Zaandam (Zaantheater).

Theater
De Architect is de eerste (mime)voorstelling van Jakop Ahlbom met tekst (van Marijke Schermer). Over een ouder echtpaar dat wakker wordt geschud als een jong stel naast hen komt wonen. Met Leny Breederveld, Aat Ceelen e.a. Vanavond in Zwolle (Odeon), vrijdag in Arnhem (Schouwburg), zaterdag in Houten (Theater a/d Slinger, 28 januari in Leeuwarden (De Harmonie), 29 januari in Alphen a/d Rijn (Castellum), 30 en 31 januari in Den Bosch (Verkadefabriek).

Theater
Sawm, vierde deel van de Pax Islamica van Sabri Saad El Hamus door De Nieuw Amsterdam. Een zoektocht van naar de bron van de islam - dit keer in een woestijntent. Vrijdag en zaterdag in Theater a/h Spui, Den Haag.

Theater
Maria Stuart van Schiller door Theatergroep Aluin in regie van Erik Snel. Met Gabby Bakker in een dubbelrol, ze speelt zowel koningin Elizabeth als Maria Stuart. Reprise. Vrijdag in Doetinchem (Gruitpoort Theater), zaterdag in Tiel (Agnietenhof), 28 januari in Alphen a/d Rijn (Castellum), 30 januari in Hoorn (Het Park), 31 januari in Capelle a/d IJssel (Isala Theater).

Theater
Medea door het Nationale Toneel in regie van Johan Doesburg. Met Ariane Schluter als de boze Medea die een drastisch besluit neemt. Vanavond in Zutphen (De Hanzehof), vrijdag in Alkmaar (De Vest) en tot slot zaterdag in Zoetermeer (Stadstheater).

Theater
De Batavia is een toneelstuk van Marcel Ottenover een schipbreuk in Nederlands-Indië, hebzucht en moordlust. Ignace Cornelissen regisseert Reinier Bulder, Vincent Croiset, Bill van Dijk, Marc Klein Essink e.a. Vanavond in Hardenberg (De Voorveghter), vrijdag in Wageningen (Junushoff), zondag in Veenendaal (De Lampegiet), dinsdag in Kerkrade (Theater), woensdag in IJmuiden (Stadsschouwburg Velsen).

Theater
Kaatje is verdronken van Alex van Warmerdam door Het Vervolg. Een tragikomedie over ontluikende seksualiteit en een familiegeheim. Muzikaal begeleid door een blazersband. Vanavond laatste voorstelling in Den Helder (De Kampanje).

Dans
Extra dry van Emio Greco en Pieter C. Scholten. Onderzoek van twee dansers naar de tweestrijd tussen brein en beweging. Reprise. Vanavond t/m zaterdag in Theater Frascati, Amsterdam.

Dans
footNote + Ascent, dubbelprogramma van Leine & Roebana. Met een reprise van footNote, geïnspireerd op het werk van Amy Gale en Ton Lutgerink, en het nieuwe Ascent , op muziek van Kyriakides. Vanavond in Helmond (’t Speelhuis), vrijdag in Maastricht (AINSI), zaterdag in Roermond (CK Theater), 27 en 28 januari in Haarlem (Toneelschuur), 29 januari in Hengelo (Rabo Theater), 31 januari in Alkmaar (De Vest), 1 en 2 februari in Utrecht (Theater Kikker).

Dans
Tous les jours, a tous points de vue, on va de mieux en mieux, choreografie van Hans Tuerlings door Scapino Ballet Rotterdam. Reprise uit 2007. Vrijdag in Tilburg (De NWE Vorst), zaterdag in Den Haag (Theater a/h Spui), 28 januari in Den Bosch (Verkadefabriek), 29 januari in Leiden (LAKtheater) en tot slot op 31 januari in Nijmegen (LUX).

Dans
Playing Ensemble Again and Again van Ivana Müller. Zes performers bewegen langzaam door tijd en ruimte en beginnen met de buiging bij het slotapplaus. Vanavond in Utrecht (Theater Kikker) en vrijdag in Breda (Chassé Theater).

Dans
I Solo Ment van Ann van den Broek, dubbelsolo door een danser en een danseres op muziek van Arne van Dongen. Vanavond in Groningen (Grand Theatre).

Dans
Scenic Route door Foltz + Company, een choreografie voor drie dansers, Juliëtte van Ingen, Dries van der Post en Bob Foltz, over het onverwachte en onverklaarbare. Tot slot op 28 januari in Groningen (Grand Theatre).

Dans
Nesjomme van Het Internationaal Danstheater is een rondgang door de Joodse dans- en muziekcultuur, ‘dans rond klezmer en kippensoep’. Met 22 dansers, een orkest en Heddy Lester in de hoofdrol. Vanavond in Den Haag (Lucent Danstheater), vrijdag in Eindhoven (Parktheater), zaterdag in Amstelveen (Schouwburg), 28 januari in Kerkrade (Parkstad Theater), 29 januari in Sittard (Stadsschouwburg).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden