agenda theater

Orfeo ed Euridici is een programma van Jeroen Willems en het muziekensemble Track, met Monteverdi L’Orfeo, gedichten van Hans Warren, Black Orpheus van Astrud Gilberto en andere Orpheus-interpretaties....

theater
Inside Out van Mugmetdegoudentand is een comedy door Joan Nederlof en Lineke Rijxman. Hedwig en Titia hebben een goed leven samen tot een politieke gebeurtenis hen uit elkaar drijft. Vanavond (première) t/m zaterdag in Haarlem (Toneelschuur), 26 maart in Deventer (Bouwkunde), 28 maart in Enschede (Twentse Schouwburg).

theater
Hotel Midlife van Theatergroep Aluin is een voorstelling over de reünie van een popband die na 20 jaar weer wil optreden. Maar iedereen is veranderd en niets is meer zoals toen. Verdient iedereen een comeback? Vanavond t/m zaterdag (première) in Theater Kikker, Utrecht.

theater
Het Huiskameronweer van Orkater is gebaseerd op verhalen van Henri Michaux. Over een gezin dat wordt geregeerd door angst. Met Ria Marks, Titus Tiel Groenestege, Porgy Franssen, Jakop Ahlbom e.a. Vanavond (première) t/m zaterdag in Haarlem (Toneelschuur), 27 maart in Middelburg (Stadsschouwburg), 28 t/m 30 maart in Rotterdam (Lantaren/Venster).

theater
Le Dindon, ofwel Het kind van de rekening, een stuk van Georges Feydeau over de grilligheid en onbereikbaarheid van de liefde. Door De Roovers, met o.a. Warre Borgmans en Sara De Bosschere. Maandag in Stadsschouwburg, Amsterdam en 8 april in de Toneelschuur, Haarlem.

theater
De Familie Avenier III & IV van Maria Goos door Het Toneel Speelt. Het relaas van een Brabantse kruideniersfamilie vanaf 1985. Met Gijs Scholten van Asschat, Carine Crutzen, Peter Blok e.a. Op 22 en 23 maart in Amersfoort (De Flint), 27 en 29 maart in Den Bosch (Theater a/d Parade.

theater
Angels in America van Tony Kushner door Toneelgroep Amsterdam in regie van Ivo van Hove. De angst voor aids zette in de jaren ‘80 alles op losse schroeven in de homogemeenschap in New York. Met Fedja van Huêt, Eelco Smits, Hans Kesting e.a. Op 26 maart deel 1, 27 maart deel 2; 28 maart marathon v.a. 18u; 29 maart marathon v.a. 16u in Stadsschouwburg, Amsterdam.

theater
Chaplin, one-man show van de Britse acteur Pip Utton, die eerder in de huid kroop van Adolf Hitler, Roy Orbison en Francis Bacon. Vanavond in Leeuwarden (De Harmonie), vrijdag in Arnhem (Schouwburg), 26 maart in Gouda (Schouwburg), 27 maart in Schiedam (Theater a/d Schie), 28 maart in Alpen a/d Rijn (Castellum).

theater
Niezogekdapoeziezoslechverkoopt door Monk in regie van Ton Kas. Met Ellen Goemans, Rutger Kroon en Willem de Wolf. Op 25 en 26 maart in Haarlem (Toneelschuur), 28 maart in Nijmegen (Lux).

theater
Nachtwake van Lars Norén door De Paardenkathedraal. Twee broers komen elkaar tegen tijdens de nachtwake voor hun overleden moeder. Vrijdag in Amstelveen (Schouwburg), zaterdag in Arnhem (Schouwburg), dinsdag in Nijmegen (Stadsschouwburg), 27 maart in Deventer Schouwburg, 28 maart in Rotterdamse Schouwburg, 1 april in Goudse Schouwburg.

theater
De gravin van Parma naar de roman van Sándor Márai, in regie van Ursul de Geer. Met Pierre Bokma als Casanova, Rudolf Lucieer als graaf van Parma en Carice van Houten als gravin van Parma. Vanavond in Drachten (De Lawei), vrijdag in Groningen (Stadsschouwburg), dinsdag en woensdag in Amstelveen (Schouwburg), 27 maart in Zutphen (De Hanzehof).

theater
Van oude mensen en dingen die voorbij gaan van Couperus in regie van Ger Thijs. Met Marjon Brandsma, Cas Enklaar, Joost Prinsen. Vanavond in Meppel (Ogterop), vrijdag in Terneuzen (Scheldetheater), zaterdag in Delft (de Veste), dinsdag in Goes (De Mythe), 26 maart in IJsselstein (Fulcotheater), 27 maart in Stadskanaal (Geert Teis).

theater
Haenen & Dolman, Rechtstreeks Sprankelend!, one(wo)man-show van Paul Hanen, vanavond in Zaandam (Zaantheater), vrijdag in Den Haag (Diligentia) en vanaf 1 april in Betty Asfalt Complex, Amsterdam.

theater
Moeder Courage van Brecht in regie van Hans Croiset, is een productie van Stage Entertainment. Met Anne-Wil Blankers als de dappere marketentster die probeert te overleven in oorlogstijd. Vanavond t/m zaterdag in Zoetermeer (Stadstheater), 26 en 27 maart in Oss (De Lievekamp), 28 t/m 30 maart in Goudse Schouwburg.

theater
De pianist naar het boek van W. Szpilman over de Pools-Joodse pianist die het getto van Warschau weet te overleven. Vanavond in IJmuiden (Stadsschouwburg Velsen), vrijdag in Helmond (’t Speelhuis), zaterdag in Roermond (De Oranjerie), maandag in Rotterdamse Schouwburg, dinsdag in Capelle a/d IJssel (Isala Theater), 27 maart in Gorinchem (De Nieuwe Doelen).

theater
Een Meeuw, vrije bewerking van Tsjechov, door Keesen & Co. Regisseur Willibrord Keesen scherpt de tegenstelling tussen de ambitieuze jongeren en de gearriveerde ouderen sterk aan. Vanavond in Deventer (Schouwburg), vrijdag in Eindhoven (Plaza Futura), zaterdag in Purmerend (De Verbeelding), 25 maart in Groningen (Stadsschouwburg), 27 maart in Breda (Chassé Theater).

theater
As You Like It, Shakespeare’s komedie over de liefde door het Nationale Toneel, in regie van Gerardjan Rijnders. Met onder meer Anniek Pheifer, Jochum ten Haaf, Antoinette Jelgersma en Paul R. Kooij. Vanavond t/m zaterdag in Eindhoven (Parktheater), 26 t/m 29 maart in Maastricht (Theater a/h Vrijthof).

theater
Frankenstein!, bewerking van Mary Shelley’s klassieker door Ko van den Bosch. Over de hypocrisie van de schoonheid, de wetenschap en de taal. Door d’Electrique in regie van Ola Mafaalani. Vanavond in Tilburg (De Vorst), vrijdag in Breda (Chassé Theater), zaterdag in Dordrecht (Kunstmin), 25 maart in Haarlem (Toneelschuur), 26 maart in Amersfoort (De Lieve Vrouw).

theater
De Laatste Lach met Freek de Jonge in de rol van oude komiek in een bejaardenhuis. Reprise. Vanavond t/m 29 maart in het Compagnietheater, Amsterdam.

theater
Bezoek van een dame van Friedrich Dürrenmatt gaat over een dorp dat in opschudding raakt als een vrouw na jaren terugkomt en vergelding eist voor bepaalde gebeurtenissen. Door Els inc. in regie van Arie de Mol. Vanavond in Amersfoort (De Flint), vrijdag en zaterdag in Leiden (LAKtheater), 26 maart in Franeker (De Koornbeurs) en tot slot 28 en 29 maart in Haarlem (Toneelschuur).

theater
De Wilde Eend van Ibsen door De Theatercompagnie. Familietragedie waarin eenzame zielen verlichting zoeken. Regie: Maaike van Langen. Vanavond in Alkmaar (De Vest), vrijdag in Kampen (Stadsgehoorzaal), zaterdag in Arnhem (Schouwburg), 25 maart in Den Bosch (Theater a/d Parade), 26 maart in Apeldoorn (Orpheus), 27 maart in Den Haag (Theater a/h Spui) en tot slot op 28 maart in Leiden (LAKtheater).

theater
Gods wachtkamer van Carver schetst de precaire relatie tussen een dochter en haar demente moeder. De oude vrouw wacht. Maar op wie? Met Beppie Melissen, Joke Tjalsma, Merijn de Jong en Roel Voorbij. Een tekst van Gerardjan Rijnders. Vanavond t/m 30 maart in Amsterdam (Theater Bellevue).

theater
Leven met een onbekende door het Onafhankelijk Toneel is een solo van Ria Eimers, geschreven door Toon Tellegen. Poëtische bespiegelingen van een actrice over een geliefde. Vanavond en vrijdag in Utrecht (Theater a/d Werf), zaterdag in Amersfoort (De Lieve Vrouw) en tot slot op 28 en 29 maart in Groningen (Grand Theatre).

dans
On the move van Het Nationale Ballet bestaat uit Russian Seasons van Alexei Ratmansky (artistiek leider Bolsjoi Ballet), Sandpaper Ballet van Mark Morris (op Hollywood-songs van Leroy Anderson) en het klassieke Etudes van Harold Lander uit 1952. Live begeleid door Holland Symfonia. Op 20, 22, 23, 26, 27, 29 en 30 maart, 5 en 6 april in Het Muziektheater, Amsterdam.

dans
OK-KO Nelly Staircase is een ‘beeldende dansvoorstelling’ door Helma Melis met ‘podiumpassanten’, filmfragmenten en muziek van Joost van Dijk. Vanavond in Leiden (LAKtheater), 27 maart in Zwolle (Odeon).

dans
Imperium door Dansgroep Krisztina de Châtel op muziek van Henry Purcell. Reprise. Op 25 maart in Utrecht (Stadsschouwburg), 27 maart in Rotterdamse Schouwburg, 29 maart in Breda (Chassé Theater) en tot slot 31 maart in Eindhoven (Parktheater).

dans
Vuur & Vlam van Introdans bestaat uit Fireplace van Mats Ek, Most of the Day I’m Out van Yossi Berg en Disclose van Gisela Rocha. Vanavond in Den Haag (Lucent Danstheater), 26 maart in Zutphen (De Hanzehof), 27 maart in Hengelo (Rabotheater).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden