Agenda theater

Imago is een 'relatie-thriller' van Ulrich Hub, waarin een getrouwd stel in een gevaarlijke carrousel van jaloezie, opwinding en verlangen....

theater
All my sons is een stuk van Arthur Miller uit 1947 over een familie, die kampt met het verlies van een zoon, liever zwijgt dan spreekt en niet weet te kiezen tussen verleden en toekomst. Door De Roovers, geënsceneerd door Stef Stessel. Op 4 april in de Toneelschuur, Haarlem.

theater
The Hairy Ape van Eugene O'Neill werd niet eerder in Nederland gespeeld. Een stoker op de grote vaart zoekt wraak wanneer een vrouw hem een harige aap noemt. Theatergroep Els inc. zet vijf acteurs en vijf muzikanten in. Regie: Arie de Mol. Vanavond en vrijdag (première) in Theater a/d Schie, Schiedam; zaterdag in Heemskerk (De Cirkel), 5 april in Alkmaar (De Vest).

theater
De graaf van Monte Cristo van Alexan-dre Dumas, door het Nationale Toneel in regie van Johan Doesburg. Met Stefan de Walle als de geheimzinnige, wraakzuchtige graaf. Vanavond t/m zondag in Den Haag (Kon. Schouwburg); 4 t/m 7 april in Arnhem (Schouwburg).

theater
Onschuld van Dea Loher is een collage van verhalen van mensen die zich aan de rand van de samenleving bevinden. Door Ro Theater, geregisseerd door Alize Zandwijk. Met Dragan Bakema, Jacqueline Blom, Sylvia Poorta e.a. Vanavond t/m 7 april in de Rotterdamse Schouwburg.

theater
Rok van het mimeduo Boogaerdt/VanderSchoot is een 'kostuumdrama met elektrische gitaren'. Over vrouwen in knellende keurslijven, emancipatie en vrijmaken. Vrijdag in Den Bosch (Verkadefabriek), zaterdag in Tilburg (De NWE Vorst), 4 april in Leeuwarden (De Harmonie), 5 april in Alphen a/d Rijn (Castellum), 6 april in Nijmegen (Lux).

theater
Mightysociety4 van Eric de Vroedt, waarin hij de gevolgen van de globalisering voor het persoonlijk geluk onderzoekt. Wat doe je met ongenode gasten die hun recht op ondersteuning opeisen? Met Carola Alons, Bram Coopmans, Els Ingeborg Smits e.a. Vanavond t/m zaterdag in Theater Kikker, Utrecht; op 4 en 5 april in Verkadefabriek, Den Bosch; 13 april in Doetinchem (Gruitpoort).

theater
Jeanne d'Arc, een andere dood door Theater Rast stelt de vraag of het beter is eervol te sterven of eerloos te blijven leven. Een vraag voor de jonge Jeanne, die zich voorbereid op haar dood op de brandstapel. Een tekst van Stefan Tsanev. Regie: Celil Toksöz. Vrijdag in Katwijk (Tripodia), 6 april in Rotterdam (Bibliotheektheater).

theater
De eeuw van mijn dochter van Annette Speelt, in regie van Anny van Hoof, is geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. Een ‘treurspel in vijf bedrijven’ over de goden die zich zorgen maken over Nederland dat met een verkeerde leider ten gronde dreigt te gaan. Met Thijs Römer, Michel Sluysmans, Jaap Spijkers e.a. Vanavond en vrijdag in Utrecht (Theater a/d Werf), 2 en 3 april in Groningen (Kruithuis), 4 en 5 april in Leiden (LAKtheater).

theater
Mug Inn, comedy van Mugmetdegoudentand, waarin vier kroegtijgers de situatie in de wereld doornemen. Met Joan Nederlof, Michiel van Erp, Frank Houtappels en Marcel Musters. Regie: Lineke Rijxman. Vanavond in Tilburg (NWE Vorst), 30 en 31 maart in Den Haag (Theater a/h Spui), 3 april in Deventer (Bouwkunde), 4 en 5 april in Utrecht (Stadsschouwburg), 6 en 7 april in Leiden (LAKtheater), 10 april in Alkmaar (De Vest).

theater
Wankel Evenwicht van Albee door Theatergroep Carver is een wrange relatiekomedie door Beppie Melissen, Marlies Heuer, Joke Tjalsma, Paul Kooij, Maike Meijer en Willem de Wolf. Vanavond t/m 7 april in O.T. Theater, Rotterdam.

theater
Een ander land is een bewerking van James Baldwins roman Another Country(1960). Over het effect van de zelfmoord van een zwarte muzikant op de mensen om hem heen. Door Bonheur, in regie van Ruurt De Maesschalck. Vanavond t/m 7 april in Theater Bonheur in Rotterdam.

theater
Het Vierde Rijk door Toneelgroep Oostpool gaat over de haalbaarheid van utopieën. Wat als lust belangrijker lijkt dan rust? Een tekst van Peer Wittenbols, en regie van Rob Ligthert. Vanavond in Zwolle (Odeon), vrijdag in Nijmegen (Stadsschouwburg), zaterdag in Den Bosch (Theater a/d Parade), 3 april in Kampen (Stadsgehoorzaal), 4 april in in Tilburg (Schouwburg), 5 april in Tiel (Agnietenhof), 6 april in Alkmaar (De Vest).

theater
Judas, solo van Han Kerckhoffs, waarin de verrader van Jezus zíjn kant van het verhaal doet. Een tekst van Lot Vekemans. Vrijdag in Diemen (De Omval), 6 april in Eindhoven (Plaza Futura).

theater
Zus van, solo door Elsie de Brauw, die stem geeft aan Ismene, de onbekende zus van Antigone, dochter van Oidipous. Tekst: Lot Vekemans. Laatste voorstelling zaterdag in Dordrecht (Kunstmin).

theater
Het Wijde Land, klassiek ensemblestuk van Schnitzler door de Theatercompagnie in regie van Theu Boermans. Over lust, liefde en ontrouw. Zondag in Eindhoven (Stadsschouwburg), dinsdag in Leeuwarden (De Harmonie), 4 april in Hoorn (Het Park), 5 april in Amstelveen (Schouwburg), 6 april in Den Bosch (Theater a/d Parade).

theater
Het Mysterie van Majorana gaat in op de verdwijning van de Italiaanse natuurkundige Ettore Majorana in 1938. Hij hield zich bezig met atoomfysica, maar bleek ook geïnteresseerd in onzichtbaarheid. Door Theater Adhoc, met liederen van Scelsi. Vanavond en vrijdag in Eindhoven (Studium Generale TU), 12 april in Tilburg (NWE Vorst).

theater
De Grote Oorlog, theater in de vorm van een miniatuurfilmset door Hotel Modern, met een geluidsconcept van Arthur Sauer. Reprise van de indrukwekkende productie uit 2001. Vanavond in Tiel (De Agnietenhof), 5 april in Leeuwarden (De Harmonie).

theater
Blackbird van David Harrower gaat over een verboden liefde: die tussen een 12-jarig meisje en een man van 40 – vijftien jaar later ontmoeten ze elkaar weer. Een regie van Maaike van Langen bij het Nationale Toneel. Met Derek de Lint en Heike Wisse. Vanavond in Den Bosch (Theater a/d Haven), 2 april in Meppel (Ogterop), 4 t/m 8 april in Theater Bellevue, Amsterdam.

theater
Dood in Venetië, een solo van Henk van Ulsen naar de roman van Thomas Mann over een schrijver die in Venetië geobsedeerd raakt door een jonge jongen. Vanavond in Stadskanaal (Geert Teis), zaterdag in Malden (Cultureel Centrum), 4 april in Zoetermeer (Stadstheater), 5 april in Laren (Singer Theater).

theater
Rouw siert Electra van Eugene O’Neill door Toneelgroep Amsterdam, in regie van Ivo van Hove. Over een moeder die haar man vermoordt om met haar minnaar te trouwen en over de wraak van zoon en dochter. Een Griekse tragedie in Amerikaans realisme. Met o.a. Hans Kesting en Halina Reijn. Vrijdag en zaterdag in Eindhoven (Parktheater), 3 t/m 7 april in Groningen (Stadsschouwburg).

theater
Fortuyn, solo door Helmert Woudenberg die in de huid kruipt van de politicus en op zoek gaat naar diens drijfveren. Vanavond in Tilburg (Schouwburg), 5 april in Apeldoorn (Orpheus), 12 april in Baarn (De Speeldoos).

theater
Is.Man is een voorstelling van Adelheid Roosen waarin moslimmannen aan het woord komen. Gespeeld door Youssef Sjoerd Idilbi en Yasar Üstüner. Vanavond t/m zondag in De Brakke Grond, Amsterdam.

theater
Colette, solo van Josée Ruiter over de beroemde en ooit omstreden Franse schrijfster Colette (1873-1954), die een intense relatie had met haar moeder en haar eigen dochter aan een kinderjuf overliet. Vanavond in Den Haag (Theater a/h Spui) en tot slot vrijdag in Zoetermeer (Stadstheater).

dans
Three, driedelig programma van choreograaf Ohad Naharin door het Israëlische dansgezelschap Batsheva Dance Company. Op muziek van o.a. Bach en Brian Enno. Vrijdag en zaterdag in Het Muziektheater, Amsterdam.

dans
Points of view van het Nationale Ballet bestaat uit Ever since we van Annabelle Lopez Ocho, Hallelujah Junction van Ted Brandsen, Kammerballett van Hans van Manen en Duets van Merce Cunningham. Vanavond, 1, 4, 5, 6 en 7 april in het Muziektheater, Amsterdam.

dans
Su Historia is een tangoshow waarin Miguel Angel Zotto, dé tangolegende van Buenos Aires, kan laten zien waar hij en zijn gezelschap Tango por Dos hun faam aan verdienen. Vanavond t/m 9 april in RAI Amsterdam.

dans
Merg, dansvoorstelling over de liefde op basis van muziek van Monteverdi, Frescobaldi, Rossi en d’India. Door Leine & Roebana, begeleid door het barokensemble Locke Consort. Vrijdag en zaterdag in Den Haag (Theater a/h Spui), 3 april in Tilburg (Schouwburg, 7 april in Goudse Schouwburg .

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden