agenda theater

In Space door Het Nationale Ballet. Ted Brandsen en Krzysztof Pastor varieerden op Van Manens Situation uit 1970, en betrokken daar nieuwe soli bij van de dansers Daniela Cardim, Nicholas Rapaic, Juanjo Arques en Peter Leung....

holland festival
[purgatorio] Popopera, tweede deel van tweeluik van Emio Greco en Pieter C. Scholten, geïnspireerd op Dante's Goddelijke Komedie. Vanavond en vrijdag in Westergasfabriek, Amsterdam.

holland festival
La Pasión ségun San Marcos, passiespel uit Latijns-Amerika o.l.v. Robert Spano. Slotakkoord van het Holland Festival, zondag om 21u in Theater Carré, Amsterdam.

theater
De Parade, nog t/m zondag in en rond het Museumpark, Rotterdam. Met onder meer David Middendorp, Anoukvandijk dc, Mondo Leone, Hotel Modern, de Silent Disco, Ocobar, een kinderparade en films.

theater
Hallo hallo, wie stinkt daar zo?, een voorstelling van Rieks Swarte en Vincent Bijlo op basis van materiaal uit het archief van Beeld en Geluid in Hilversum. Met muziek van Fay Lovsky en anderen. Vanavond t/m zaterdag in de Toneelschuur, Haarlem.

theater
De Montan, afscheidsvoorstelling van de Dogtroep in de oude Montan Staalfabriek in Dordrecht. In een krater worden herinneringen en dromen opgediept. Nog t/m 22 juni, om 22.15u. Reserveren via Schouwburg Kunstmin, Dordrecht. www.dogtroep.nl

theater
Utopia, reizend festival met korte, nieuwe stukken van o.a. Rob de Graaf, Peter De Graef, Lucas De Man, Kees Roorda en Lot Vekemans. Door het Zuidelijk Toneel, vanavond t/m zondag in Breda (Chassé Theater) en tot slot van 26 t/m 29 juni in Eindhoven (Park-theater).

theater
De gravin van Parma naar de roman van Sándor Márai, in regie van Ursul de Geer. Met Pierre Bokma als Casanova, Rudolf Lucieer als graaf van Parma en Carice van Houten als gravin van Parma. Vanavond t/m 22 juni in Den Haag (Kon. Schouwburg), 24 en 25 juni in Eindhoven (Parktheater) en tot slot op 27 en 28 juni in Amsterdam (Stadsschouwburg).

dans
End of season, speciaal programma waarmee Introdans en Introdans Ensemble voor de Jeugd hun seizoen afsluiten. Met Bits and Pieces van Van Manen, deel uit Ballet Pathétique van Uotinen, Por Vos Muero van Duato en Tensile Involvement van Nikolaïs. Nog twee voorstellingen: vrijdag in de Leidse Schouwburg en 24 juni in Stadsschouwburg, Amsterdam.

dans
Cirklo door Dansgroep Krisztina de Châtel, plus twee derwisjen en een twirler. Een ‘wervelende’ voorstelling in een spiegeltent. Vrijdag, zaterdag en zondag op de Parade, Museumpark, Rotterdam.

jong
Dapper (6+) door Thijs Goverde. Cabareteske voorstelling over stoer en dapper zijn, met een echte ridder. Zondag om 11u in Openlucht Theater Amersfoort.

jong
Hakim maakt een voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar, zondag om 14u in Het Bolwerk, Sneek.

jong
One Day in Europe (14+) door MUZtheater. Groots opgezette internationale productie door twaalf gezelschappen uit elf landen. Over zomaar een dag uit ieders leven en de clash van verschillende culturen. Vanavond om 20u in Zaantheater, Zaandam. www.muztheater.nl

jong
Bombay (8+) door Huis aan de Amstel. Over de drukke stad in India, waar mensen dag en nacht dromen, en van niets iets kunnen maken. Zondag om 19.30u in de Reuzenhal, Utrecht. www.bombaytheatertour.nl

jong
De ontdekking (8+) gaat over vertrekken, aankomen, verre reizen, wilde zeeën, heimwee en thuiskomen door de eeuwen heen. Door De Citadel met liedjes van Bente Jonker. Vrijdag om 19.30u in Theater De Citadel, Groningen.

jong
Porgy en Bess (7+) door Frank Groothof. Het tragische liefdesverhaal van Porgy en Bess komt tot leven door Frank Groothof en zijn muzikanten. Zaterdag in de Leidse Schouwburg.

jong
Bouwers van de toekomst: zaterdag in Villa Zebra in Rotterdam een Dag van de Architectuur. Wat moet er veranderen in Rotterdam? Hoe zou de stad er moeten uitzien? Workshops om 11 en 13.30u. Vanaf 7 jaar. www.villazebra.nl

jong
KAAP of de Kleine Biennale (4+). Kunstmanifestatie voor kinderen en volwassenen op een spannend forteiland. Zondag laatste dag, in Fort Ruigenhoek, Groenekan (bij Utrecht). www.kaapweb.nl

opera
Saint François d’Assise van Messiaen door De Nederlandse Opera o.l.v. Ingo Metzmacher, regie Pierre Audi. Op 19, 22, 26 en 29 juni in het Muziektheater, Amsterdam.

opera
Die Zauberflöte van Mozart door de Nationale Reisopera o.l.v. Andreas Stoehr. Vrijdag in Apeldoorn (Orpheus) en dinsdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof).

opera
Verona aan de Maas, operaspektakel o.l.v. Theo van der Hek, zaterdag in de Laurenskerk, Rotterdam.

muziektheater
Joe, de musical van Ad van Dijk (muziek) en Koen van Dijk (tekst/regie) beleeft een reprise. Met Dennis ten Vergert en Fanny Drenthe. Van 19 t/m 30 juni in M-Lab, Aambeeldstraat 10E, Amsterdam-Noord.

muziektheater
De Fantasticks, musical over twee vaders die hun zoon en dochter proberen te koppelen. Met Peter Tuinman en Karel de Rooij als de manipulerende vaders. Laatste voorstellingen: vanavond t/m zondag in Theater a/d Spui, Den Haag.

kleinkunst
De Rust zelve door Jochem Myjer. Vanavond t/m zaterdag in Schouwburg Am-phion, Doetinchem.

kleinkunst
Charlatans, a medicine Show door Ash-ton Brothers. Vanavond t/m zaterdag in Diligentia, Den Haag.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden