Agenda Theater

Raaf van Sanne Vogel door de Vogelfabriek. Twee broers die leven op het dak van een oude parkeergarage krijgen op een dag bezoek van een keurig meisje dat verlangt naar een ellendig bestaan....

Theater
Goal, modern koningsdrama over een stervoetballer, geschreven door John Serkei voor MC (Made in da Shade & Cosmic Theater). Regie: Marjorie Boston en Maarten van Hinte. Met een centrale rol voor dj All Star Fresh. Vanavond (première) t/m zaterdag in Amsterdam (Compagnietheater), 29 oktober in Rotterdam (Theater Zuidplein), 1 november in Hoogeveen (de Tamboer).

Theater
De Dikke Van Dale, portret van een Zeeuwse, kinderrijke dorpsonderwijzer die de grondslag legde voor het beroemde woordenboek. Een reprise van Zeelandia. Vanavond in Den Bosch (Theater a/d Parade), dinsdag in Roosendaal (De Kring), 1 november in Soest (Idea).

Theater
Quills, een tekst van Doug Wright over Marquis de Sade, opgesloten in een psychiatrische kliniek, waar pen en papier worden afgenomen maar zijn pornografische verhalen blijven komen. Door de Roovers, 28 en 29 oktober in Compagnietheater, Amsterdam; 5 november in Haarlem (Toneelschuur), 11 en 12 november in Utrecht (Stadsschouwburg), 11 december in Eindhoven (Plaza Futura).

Theater
De vrouw met de baard van Koos Terpstra (tekst/regie) door het Noord Nederlands Toneel. Reprise. Over het circus van de leugens en de waardering voor de beste leugenaar. Van 29 t/m 31 oktober in De Harmonie, Leeuwarden; 4 november in Emmen (De Muzeval). www.nnt.nl

Theater
Zum Wohl door Suver Nuver speelt in Oostenrijk, het land van ‘Freud, Fritzl, Hitler en Sissi’. Afscheidsvoorstelling. Op 27 en 28 oktober in Koningstheater, Den Bosch; 29 oktober in Goudse Schouwburg; 30 oktober in Breda (Chassé Theater).

Theater
De Grote Verkiezingsshow door Het Zuidelijk Toneel introduceert het Internationaal Historisch Tribunaal dat het gezin Alleman aanklaagt vanwege het verwaarlozen van hun ‘democratische burgerplichten’. Philip Freriks en Harmen Siezen spelen wisselend de rechter. Tekst: Van Houts & De Ket (die ook meespelen). Vanavond in Hoogeveen (De Tamboer), vrijdag in Zoetermeer (Stadstheater), zaterdag in Helmond (’t Speelhuis), dinsdag in Wageningen (Junushoff), 29 oktober in Hoorn (Het Park), 30 oktober in Hengelo (Rabotheater), 31 oktober in Den Haag (Kon. Schouwburg).

Theater
Ifigeneia in Aulis van Euripides door Toneelgroep Amsterdam i.s.m. Opera Studio Nederland. Met Roeland Fernhout en Tijn Docter als Agamemnon en Menelaos en Chris Nietvelt als Klytaimestra die haar dochter Ifigeneai probeert te redden. Regie: Robert Woodruff. Vanavond in Heerlen (Parkstad Theater), Zaterdag in IJmuiden (Stadsschouwburg Velsen), 29 oktober in Amersfoort (De Flint), 31 oktober in Goudse Schouwburg, 1 november in Haarlem (Stadsschouwburg).

Theater
Sexappeal door Mugmetdegoudentand. Hanneke Groenteman, Marcel Musters en Beppe Costa doen auditie voor de rol in hun leven. Tekst van Lineke Rijxman en Joan Nederlof. Vandaag, vrijdag en zondag als lunchvoorstelling in Bellevue, Amsterdam; dinsdag in Walhalla, Rotterdam

Theater
Bergen, nieuwe tekst van Rob de Graaf, speciaal geschreven voor de acteurs Lard Adrian, Bram Coopmans en Ali Ben Horsting en regisseur Eric Whien. Over drie vrienden, ‘oud geworden jongens’, op een keerpunt in hun leven. Vanavond en vrijdag in Den Bosch (Verkadefabriek), zaterdag in Breda (Chassé Theater), 28 en 29 oktober in Utrecht (Kikker), 30 en 31 oktober in Rotterdamse Schouwburg.

Theater
Oidiepoes van Euripides in een vrije bewerking van Het Volk, geregisseerd door Aike Dirkzwager. Het aloude verhaal over de man die zijn noodlot probeert te ontlopen en dan, zonder dat te weten, zijn vader vermoordt en zijn moeder trouwt. Vrijdag in Hilversum (Theater Achterom), zaterdag in Lemmer (De Hege Fonne), 1 november in Wassenaar (De Wassenaar).

Theater
Pleinvrees van Alan Ayckbourn door het Nationale Toneel. Een komedie waarin zes volwassenen pijnlijk hun gemis aan contact ervaren. Met o.a. Stefan de Walle, Pauline Greidanus, Jeroen Spitzenberger. Regie: Ivar van Urk. Van 30 oktober t/m 2 november in Theater Bellevue, Amsterdam.

Theater
Vrede is een scherpe komedie van Rob de Graaf over rouwverwerking en ‘de absurde uren en dagen na een overlijden’. Door Keesen & Co in regie van Willibrord Keesen. Met Monique Kuijpers en Reinout Bussemaker. Reprise. Vanavond in Hengelo (Rabotheater), vrijdag in Roosendaal (De Kring), zaterdag in Soest (Idea) en zondagmiddag tot slot in Amersfoort (De Lieve Vrouw).

Theater
Het temmen van de feeks van Shakespeare in een aanstekelijke bewerking door Toneelgroep Amsterdam, in regie van Ivo van Hove. Reprise. Met Halina Reijn, Hans Kesting, Fred Goessens e.a. Vanavond t/m zaterdag in Arnhem (Schouwburg); 28 en 29 oktober in Breda (Chassé Theater); 31 oktober en 1 november in Schouwburg, Tilburg.

Theater
De geschiedenis van de Familie Avenier, reprise van het toneelfeuilleton van Maria Goos door Het Toneel Speelt. Vanavond t/m 2 november in de Amsterdamse Stadsschouwburg zowel de losse delen als marathons.

Dans
Tchaikovsky door het Boris Eifman Ballet uit Sint Petersburg. Over het leven en werk van de componist; een spraakmakende choreografie uit 1993. Dinsdag in Hoorn (Het Park), 29 oktober in Utrecht (Stadsschouwburg), 30 oktober in Breda (Chassé Theater), 31 oktober in Den Bosch (Theater a/d Parade), 1 november in Zwolle (Odeon).

Dans
Wonderworld van Scapino Ballet Rotterdam omvat tien korte choreografieën van o.a. Ed Wubbe, Georg Reischl, Eric Gauthier en Neel Verdoorn. Vanavond in Eindhoven (Parktheater), dinsdag in Goes (De Mythe), 29 oktober in Tilburg (Schouwburg), 30 oktober in Wageningen (Junushoff), 1 november in Den Haag (Lucent Danstheater).

Dans
Evolution door de Turkse dansgroep Fire of Anatolia. Vanavond in Almelo (TheaterHotel), vrijdag in Doetinchem (Amphion), zaterdag in Drachten (De Lawei), zondagmiddag in Dordrecht (Kunstmin), dinsdag in IJmuiden (Stadsschouwburg Velsen), woensdag in Roosendaal (De Kring), 30 oktober in Amersfoort (De Flint).

Dans
Don Giovanni, Mozarts opera werd drie jaar geleden door Krzysztof Pastor voor Het Nationale Ballet getransformeerd tot een multimediale dansvoorstelling. Reprise. Muzikaal begeleid door Holland Symfonia. Op 23, 24, 26 en 30 oktober, 1 en 2 november in Het Muziektheater, Amsterdam.

Dans
Scenic Route door Foltz + Company, een choreografie voor drie dansers, Juliëtte van Ingen, Dries van der Post en Bob Foltz, over het onverwachte en onverklaarbare. Vanavond in Hoorn (Het Park), 5 november in Den Haag (Theater a/h Spui).

Dans
DansClick 5 bestaat uit een performance van Aziz Bekkaoui, het duet Small Hour van Václav Kunes en Co(te)lette van Ann Van den Broek. Vanavond in Drachten (De Lawei), zaterdag in Purmerend (De Verbeelding), 29 oktober in Vlaardingen (Stadsgehoorzaal), 30 oktober in Emmeloord (’t Voorhuys), 31 oktober in Breda (Chassé).

Dans
Poetic Disasters, choreografie van Guy Weizman en Roni Haver op muziek van Heiner Goebbels. Door zeven dansers en twee musici van het gezelschap Club Guy and Roni. Over de mogelijkheden te herstellen van een traumatische ervaring. Op 28 en 29 oktober in De Brakke Grond, Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden