agenda theater

Festival Cement biedt meer dan veertig producties van 11 t/m 16 maart op verschillende locaties in Den Bosch, zoals de Verkadefabriek, Zaal Artemis en Studio Productiehuis Brabant....

theater
Broeders van liefde van Union Suspecte en Compagnie Cecilia gaat over ‘afscheid nemen, botsende idealen en grandioze visioenen’. Op 12 en 13 maart in Lantaren/Venster, Rotterdam.

theater
Malpensa is een tekst van Ilja Leonard Pfeijffer voor Annette Speelt. Twee mannen raken in gesprek op een vliegveld, en nemen een verstrekkende beslissing. Gerardjan Rijnders regisseert Thijs Römer en Michel Sluysmans. Vanavond t/m zaterdag (première) in Theater a/h Spui, Den Haag.

theater
Schraapzucht door de mimespelers Lotte Dunselman en Anna Schoen (tgLaLa) toont het gevecht van twee vrouwen met de oneindigheid van het bestaan. Een lunchvoorstelling in Theater Bellevue, Amsterdam, vandaag t/m 30 maart om 12.30u; vrijdag première.

theater
Hol, een tekst (en regie) van Marije Gubbels, door tg. BloodyMary. Een man sluit zichzelf met zijn gezin op om elkaar eens de waarheid te kunnen vertellen. Vanavond t/m zaterdag in de Toneelschuur, Haarlem; vrijdag première. Tournee.

theater
Mannetje met de lange lul van Kuno Bakker en Jorn Heijdenrijk (i.s.m. Discordia) gaat over de discrepantie tussen geluk, hartstocht en autonomie. Geïnspireerd op ideeën van de 18de-eeuwse filosoof De la Mettrie. Vrijdag en zaterdag in Groningen (Grand Theatre), 13 maart in Rotterdamse Schouwburg.

theater
De gravin van Parma naar de roman van Sándor Márai, in regie van Ursul de Geer. Met Pierre Bokma als Casanova, Rudolf Lucieer als graaf van Parma en Carice van Houten als gravin van Parma. Vanavond in Roermond (De Oranjerie), 12 maart in Zwolle (De Spiegel), 13 maart in Nijmegen (Stadsschouwburg).

theater
Van oude mensen en dingen die voorbij gaan van Couperus in regie van Ger Thijs. Met Marjon Brandsma, Cas Enklaar, Joost Prinsen. Vanavond in Tilburg (Schouwburg), vrijdag in Valkenswaard (De Hofnar), zaterdag in Winterswijk (De Storm), 10 en 11 maart in Den Haag (Kon. Schouwburg), 13 maart in Emmen (De Muzeval).

theater
Naar Schotland is een stuk (en regie) van Thibaud Delpeut over een echtpaar dat een pijnlijke waarheid onder ogen moet zien, terwijl ze ‘hun toekomst dromen en het verleden herleven’. Door Het Nationale Toneel, met o.a. Saskia Temmink en Jappe Claes. Vanavond t/m 15 maart in het Nationale Toneel Gebouw, Den Haag.

theater
Amanda, theaterthriller van Walter van den Broeck waarin een vrouw terugkijkt op haar slechte huwelijk. Door Marie Louise Stheins, in regie van Annechien Koerselman. Een voorstelling van Theaterproductiehuis Zeelandia. Vanavond in Roosendaal (De Kring), vrijdag in Hulst (Den Dullaert).

theater
Kwijt, een tekst van Ineke ter Heege over twee oudere dames, die de weg een beetje kwijt zijn, en in de ban raken van hun jonge Marokkaanse verpleger. Als hij dreigt uitgezet te worden, komen ze in opstand. Door Theatergroep de Kern. Vanavond in Arnhem (Schouwburg), vrijdag in Oldenzaal (De Bond), zaterdag in Roden (De Winsinghhof), dinsdag in Laren (Singer Theater), 12 maart in Steenwijk (De Meenthe), 13 maart in Gorinchem (De Nieuwe Doelen).

theater
lt. Gustl - mej. Else van Arthur Schnitzler door ‘t Barre Land. Bewerking van twee ‘monoloog novelles’ waarin een overspannen Weense officier en een wanhopige, ongetrouwde dame hun hart uitstorten. Van 11 t/m 15 maart in Amsterdam (Frascati).

theater
Moeder Courage van Brecht in regie van Hans Croiset, is een productie van Stage Entertainment (Joop van den Ende). Met Anne-Wil Blankers als de marketentster die probeert te overleven in oorlogstijd. Vanavond in Den Haag (Kon. Schouwburg), 9 t/m 11 maart in Eindhoven (Parktheater), 13 t/m 15 maart in Amstelveen (Schouwburg), 18 en 19 maart in Heerlen (Parkstad Theater).

theater
Een Meeuw, vrije bewerking van Tsjechov, door Keesen & Co. Regisseur Willibrord Keesen scherpt de tegenstelling tussen de ambitieuze jongeren en de gearriveerde ouderen sterk aan. Vanavond t/m zondag in Amsterdam (Frascati), 11 t/m 15 maart in Utrecht (Theater Kikke).

theater
Frankenstein!, bewerking van Mary Shelley’s klassieker door Ko van den Bosch. Over de hypocrisie van de schoonheid, de wetenschap en de taal. Door d’Electrique in regie van Ola Mafaalani. Vanavond in Leidse Schouwburg, zaterdag in Bergeyk (De Kattendans), maandag in Den Bosch (Koningstheater), dinsdag in Heerlen (Parkstad Theater), 13 maart in Zwolle (Odeon), 14 maart in Alkmaar (De Vest).

theater
De Laatste Lach met Freek de Jonge in de rol van oude komiek in een bejaardenhuis. Reprise. Vanavond, vrijdag en 17 t/m 29 maart in het Compagnietheater, Amsterdam.

theater
Fortuyn, solo door Helmert Woudenberg die op overtuigende wijze het leven en streven schetst van Pim Fortuyn. Reprise. Vrijdag in Renesse (Dorpshuis), zaterdag in Wormer (Dorpshuis), 11 maart in Den Bosch (Koningstheater), 12 en 13 maart in Amersfoort (De Flint).

theater
Is.Man, de voorstelling waarin Adelheid Roosen moslimmannen aan het woord laat, maakt een reprisetournee. Door Taco van Dijk en Yasar Üstüner. Vanavond t/m zaterdag in Theater Frascati, Amsterdam.

theater
Bezoek van een dame van Friedrich Dürrenmatt gaat over een dorp dat in opschudding raakt als een vrouw na jaren terugkomt en vergelding eist voor bepaalde gebeurtenissen. Door Els inc. in regie van Arie de Mol. Vanavond in Utrecht (Kikker), vrijdag in Heemskerk (De Cirkel), 15 maart in Arnhem (Schouwburg).

theater
De Wilde Eend van Ibsen door De Theatercompagnie. Familietragedie waarin eenzame zielen verlichting zoeken. Regie: Maaike van Langen. Vrijdag en zaterdag in Haarlem (Toneelschuur), 11 t/m 15 maart in Amsterdam (Compagnietheater), 20 maart in Alkmaar (De Vest).

theater
Gods wachtkamer van Carver schetst de precaire relatie tussen een dochter en haar demente moeder. De oude vrouw wacht. Maar op wie? Een tekst van Gerardjan Rijnders. Van 12 t/m 15 maart in Leiden (LAKtheater) en tot slot van 18 t/m 30 maart in Amsterdam (Theater Bellevue).

theater
Leven met een onbekende door het Onafhankelijk Toneel is een solo-voorstelling van Ria Eimers, geschreven door Toon Tellegen. Vanavond in Amsterdam (Bellevue), zaterdag in Dordrecht (Kunstmin), 13 maart in Arnhem (Schouwburg), 14 maart in Amstelveen (Schouwburg).

dans
K.O.D./ Kiss of Death van Compagnie Isabelle Soupart is een multimediale, vrije bewerking van Shakespeare’s Hamlet. Vanavond in Lantaren/Venster, Rotterdam.

dans
Sprezzatura, zeven danseressen uit het amateurcircuit in een choreografie van Hans Tuerlings. Een productie van De Engelenbak, Amsterdam, vanavond t/m 16 maart; zaterdag première; tournee.

dans
Imperium door Dansgroep Krisztina de Châtel op muziek van Henry Purcell. Reprise. Vanavond in Hoorn (Het Park), zaterdag in Enschede (Twentse Schouwburg), 11 maart in Maastricht (Theater a/h Vrijthof).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden