Agenda Theater

Welk stuk?, een reeks voorstellingen door Laura van Dolron met steeds wisselende tegenspelers, waardoor elke avond iets nieuws ontstaat. Op www.frascati.nl staan de namen van de deelnemers....

Theater
Dinner for one is een tekst van Kees Prins over twee oudere Amsterdamse artiesten die op kerstavond herinneringen ophalen aan het optreden en hun jeugd in de Jordaan. Door Olga Zuiderhoek en Kees Prins. Vrijdag t/m 31 december om 19u in de Kon. Schouwburg in Den Haag, inclusief maaltijd. Maandag première. www.podiumdeluxe.nl

Theater
Vermoorde onschuld, thriller van Derek Benfield met Liz Snoijink, Peter Tuinman en Erik de Vogel. Over een onverwachte gast, een auto-ongeluk en een verzwegen verleden. Een Wallis Theaterproductie. Vrijdag en zaterdag (première) in de Leidse Schouwburg.

Theater
Romeo & Julia van Shakespeare door RO Theater. Regie: Alize Zandwijk. Tot en met 21 december in het RO Theater, Rotterdam.

Theater
Smoeder, vertelvoorstelling van Maria Goos en Marcel Musters over hun (Brabantse) moeders. Reprise. Laatste voorstellingen vandaag, vrijdag en zaterdag om 14u in café De Rode Leeuw in Ursem (NH).

Theater
De laatste dagen der mensheid van toneelgroep ‘t Barre Land is een satire, op basis van het boek van Karl Kraus over de Eerste Wereldoorlog. Vanavond t/m zaterdag in Frascati, Amsterdam.

Theater
Woyzeck - your favourite working class hero is een bewerking van Büchners Woyzeck door Casper Vandeputte. Is Woyzeck een dader of een slachtoffer? Vanavond t/m zaterdag in Het Huis van Bourgondië in Maastricht. Vrijdag na afloop van de voorstelling spreekt W. Overbosch, voormalig hoofdofficier van Justitie, een nieuw vonnis uit over de overspannen soldaat.

Theater
Medea van Euripides door het Nationale Toneel in regie van Johan Doesburg. Met Ariane Schluter als de wanhopige, ongelukkige Medea die een drastisch besluit neemt. Zaterdag in Roosendaal (De Kring), zondag in Rotterdamse Schouwburg, 1 t/m 4 december in Den Haag (Kon. Schouwburg), 6 december in Veenendaal (De Lampegiet).

Theater
De koopman van Venetië van Shake-speare door De Theatercompagnie. Over de macht van geld en wraak van een verschoppeling. Theu Boermans regisseert o.a. Pierre Bokma, Jappe Claes en Eva van der Gucht. Vrijdag in Alkmaar (De Vest), zondag in Groningen (Stadsschouwburg), maandag in Utrecht (Stadsschouwburg), dinsdag in Haarlem (Stadsschouwburg), 4 december in Hoorn (Het Park), 6 december in Rotterdamse Schouwburg.

Theater
Holland Tsunami heeft als ondertitel: drowning in Europe. Stel dat Nederland onder water loopt en geëvacueerd moet worden? En Hongarije de Nederlanders opvangt? Een mockumentary door Theatergroep Space i.s.m. Hongaarse theatermakers. Vanavond t/m zaterdag in Theater Kikker, Utrecht.

Theater
Alles is goed, mimevoorstelling van Gienke Deuten over de evolutie: is de mens beland in de dementerende eindfase van zijn bestaan? Door Maureen Teeuwen, Willem de Wolf, Mijke Werkema e.a. Vanavond en vrijdag in Utrecht (Huis a/d Werf), zaterdag in Amersfoort (De Lieve Vrouw), 3 december in Leeuwarden (De Harmonie), 6 december in Den Bosch (Verkadefabriek).

Theater
The Wall van beeldend theatermaakster en poppenspeelster Ulrike Quade gaat over historische figuren met een sterk geloof in hun missie: Meinhof, Göring en Medea. Met muziek van Erik Sanko. Zaterdag in Arnhem (Schouwburg), 2 december in Zoetermeer (Stadstheater), 3 december in Den Haag (Korzo), 6 december in Nijmegen (Lux).

Theater
Gewürztraminer van Marcel Osterop door Het Zuidelijk Toneel. Een ‘zwartgerande’ komedie. Vanavond in Leiden (LAKtheater), vrijdag in Den Haag (Theater a/h Spui), 2 december in Zwolle (Odeon), 4 december in Arnhem (Schouwburg).

Theater
Ben Hur, jubileumvoorstelling van De Ploeg, met gastacteurs Beppie Melissen, Erik van Muiswinkel en Sophie van Winden. Het beroemde verhaal van vriendschap, verraad, liefde in Jeruzalem, rond het begin van de jaartelling. Vrijdag en zaterdag in Leeuwarden (De Harmonie), 2 t/m 6 december in Utrecht (Stadsschouwburg).

Theater
Amateurs, een tekst van Rob de Graaf door Nieuw West. Met Cas Enklaar en Marja Kok als een Pools echtpaar dat zich weigert neer te leggen bij verloren idealen. Geïnspireerd op de film Amator van Kieslowksi. Vanavond in Arnhem (Schouwburg), vrijdag in Amersfoort (De Lieve Vrouw), 3 december in Eindhoven (Plaza Futura), 4 december in Rotterdamse Schouwburg.

Theater
Goemans Kroon van den Brink, drie acteurs (Ellen Goemans, Rutger Kroon en Maartje van den Brink) van toneelgroep Monk interpreteren Ritter Dene Voss van Thomas Bernhard. Vrijdag en zaterdag in Frascati, Amsterdam.

Theater
Bambie 13, of: Bambie Treize, op zijn Frans voor beginners. Gedroomde personages ontmoeten elkaar in een film die nooit heeft bestaan. Vanavond in Den Bosch (Verkadefabriek), 28 en 29 november in Leiden (LAKtheater), 4 t/m 6 december in Utrecht (Theater Kikker).

Theater
De Dikke Van Dale, portret van een Zeeuwse, kinderrijke dorpsonderwijzer die de grondslag legde voor het beroemde woordenboek. Een reprise van Zeelandia. Vanavond in Capelle a/d IJssel (Isala Theater), vrijdag in Hellevoetsluis (Theater Twee Hondjes), 2 en 3 december in Amsterdam (Theater Bellevue).

Theater
Zum Wohl door Suver Nuver speelt in Oostenrijk, het land van ‘Freud, Fritzl, Hitler en Sissi’. Afscheidsvoorstelling. Vanavond in Oss (Groene Engel), 28 en 29 november in Eindhoven (Plaza Futura), 3 december in Drachten (De Lawei).

Theater
Ifigeneia in Aulis van Euripides door Toneelgroep Amsterdam i.s.m. Opera Studio Nederland. Met Roeland Fernhout en Tijn Docter als Agamemnon en Menelaos en Chris Nietvelt als Klytaimestra die haar dochter Ifigeneia probeert te redden. Regie: Robert Woodruff. Vanavond en vrijdag in Stadsschouwburg, Amsterdam.

Theater
Zoom van Theater Adhoc gaat over ‘de zomen van het licht’ in een samenspel van wetenschap en theater. Een onderzoek naar licht en (on)zichtbaarheid. Vanavond in Nijmegen (Lux), dinsdag in Den Haag (Theater a/h Spui).

Theater
2019 (Droomspel) van Piet Arfeuille door Het Zuidelijk Toneel in co-productie met Productiehuis Brabant. Drie caissières dromen over een beter leven tijdens hun koffie- en lunchpauzes. Vanavond t/m zaterdag in Utrecht (Theater Kikker), dinsdag in Breda (Chassé Theater), 3 december in Oss (De Lievekamp).

Theater
Prinsessendrama’s van Elfriede Jelinek door Dood Paard. Over Sneeuwwitje, Doornroosje en Jackie Kennedy - drie iconen met een tragische geschiedenis. Vanavond in Maastricht (Ainsi), vrijdag en zaterdag in Haarlem (Toneelschuur), 2 en 3 december in Utrecht (Kikker).

Dans
Said and Done is een choreografie van Lightfoot León, en een voorstelling van Nederlands Dans Theater II, die uit nog twee premières bestaat: Gods and Dogs van Kylián en Nichts van Goecke. Vanavond in Den Bosch (Theater a/d Parade), zondag in Alkmaar (De Vest), 3 december in Goudse Schouwburg, 4 december in Zaandam (Zaantheater), 6 december in Amsterdam (Stadsschouwburg)

Dans
Nesjomm van Het Internationaal Danstheater is een rondgang door de Joodse dans- en muziekcultuur, ‘dans rond klezmer en kippensoep’. Met 22 dansers, een orkest en Heddy Lester in de hoofdrol. Vanavond in Den Helder (De Kampanje), vrijdag in Amsterdam (Muziekgebouw aan 't IJ).

Dans
Giubileo, jubileumvoorstelling van Dansgroep Krisztina de Châtel met choreografieën van De Châtel, Stephen Shropshire en Michel Pagliani. Vanavond in IJmuiden (Witte Theater), zondag in Tilburg (Schouwburg), 2 december in Almere (Schouwburg), 3 december in Rotterdam (Theater Zuidplein), 4 december in Zoetermeer (Stadstheater).

Dans
Strawinski Swingt van Introdans met drie dansstukken op muziek van Strawinsky: Balletscènes van Hans van Manen, Symphony in Three Movements van Nils Christe en een wereldpremière van Gisela Rocha. Vanavond in Deventer Schouwburg, vrijdag in Winterswijk (De Storm), zondag in Leidse Schouwburg, 3 december in Apeldoorn (Orpheus).

Dans
Sonata, choreografie van Stephen Shropshire door Station Zuid. Jussi Nousiainen danst zes solo’s op muziek van Bach en Anne Parlevliet, live begeleid door de pianiste Anny Tseng. Op 3 december in Theater a/h Vrijthof, Maastricht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden