Agenda Theater

The Wall van beeldend theatermaakster en poppenspeelster Ulrike Quade gaat over historische figuren met een sterk geloof in hun missie: Meinhof, Göring en Medea....

Theater
Kassandra door Huis aan de Amstel, in regie van Liesbeth Coltof. Een bewerking van Don Duyns, gespeeld door Debbie Korper en Laure de Boer. Reprise. Vanavond (première) t/m 15 november in Rozentheater, Amsterdam; op 7 en 8 november als double-bill met reprise van Stormbrein van Mads Wittermans om 22u.

Theater
Sawm, vierde deel van de Pax Islamica van Sabri Saad El Hamus door De Nieuw Amsterdam. Een zoektocht van naar de bron van de islam – dit keer in een woestijntent. Vanavond in Leiden (LAKtheater), 11 en 12 november in Breda (Chassé Theater).

Theater
Gewürztraminer van Marcel Osterop door Het Zuidelijk Toneel. Een ‘zwartgerande’ komedie. Vanavond in Velp (K13), vrijdag en zaterdag in Haarlem (Toneelschuur), dinsdag in Alkmaar (Provadja), woensdag in Den Bosch (Verkadefabriek), 13 november in Helmond ('t Speelhuis).

Theater
Ben Hur, jubileumvoorstelling van De Ploeg, met gastacteurs Beppie Melissen, Erik van Muiswinkel en Sophie van Winden. Het beroemde verhaal van vriendschap, verraad, liefde in Jeruzalem, rond het begin van de jaartelling. Vanavond t/m zaterdag in Breda (Chassé Theater), 11 en 12 november in Deventer (Schouwburg).

Theater
Waterkou van Kees Roorda door The Glasshouse. Over de wonderlijke vriendschap tussen een man en een vrouw die elkaar via internet leren kennen. Lunchvoorstelling in Theater Bellevue, Amsterdam. Vandaag t/m 23 november om 12.30u.

Theater
Closer van Patrick Marber door De Paardenkathedraal. Een danseres, verliefd op een schrijver, trouwt met een dermatoloog. Intussen is de schrijver verliefd op een fotografe. Hoe goed kent men elkaar? Paula Bangels regisseert o.a. Eva van de Wijdeven en Katrien de Becker. Vanavond t/m 13 december in Theater van de Paardenkathedraal in Utrecht.

Theater
Amateurs, een tekst van Rob de Graaf door Nieuw West. Met Cas Enklaar en Marja Kok als een Pools echtpaar dat zich weigert neer te leggen bij verloren idealen. Geïnspireerd op de film Amator van Kieslowksi. Vanavond t/m zaterdag in Frascati, Amsterdam;

Theater
Johanna de Waanzinnige door De Kern. Met Ineke ter Heege als de ongelukkige ‘eerste koningin van Nederland’, die tientallen jaar gevangen zat. Bartho Braat speelt haar zoon Karel V. Van 11 t/m 15 november in Compagnietheater, Amsterdam.

Theater
Goemans Kroon van den Brink, drie acteurs (Ellen Goemans, Rutger Kroon en Maartje van den Brink) van toneelgroep Monk blikken terug op tien jaar tgMonk aan de hand van Ritter Dene Voss van Thomas Bernhard. Op 10 en 11 november in Utrecht (Kikker), 12 en 13 november in Haarlem (De Toneelschuur).

Theater
Bambie 13, of: Bambie Treize, op zijn Frans voor beginners. Gedroomde personages ontmoeten elkaar in een film die nooit heeft bestaan. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (Frascati), 12 en 13 november in Rotterdam (Lantaren/Venster), 14 november in Doetinchem (Gruitpoort).

Theater
Woyzeck van Georg Büchner door Ro Theater, in regie van Gerardjan Rijnders. Met Rogier Philipoom als de getormenteerde soldaat die een wanhoopsdaad begaat. Vanavond t/m 9 november in de Rotterdamse Schouwburg; 12 november in Drachten (De Lawei); 16 november in Amsterdam (De Meervaart).

Theater
Quills, een tekst van Doug Wright over Marquis de Sade, opgesloten in een psychiatrische kliniek, waar pen en papier worden afgenomen maar zijn pornografische verhalen blijven komen. Door de Roovers, op 11 en 12 november in Utrecht (Stadsschouwburg), 11 december in Eindhoven (Plaza Futura).

Theater
Zum Wohl door Suver Nuver speelt in Oostenrijk, het land van ‘Freud, Fritzl, Hitler en Sissi’. Afscheidsvoorstelling. Op 12 en 13 november in Leeuwarden (De Harmonie), 15 november in Alkmaar (De Vest), 19 en 20 november in Den Haag (Theater a/h Spui).

Theater
De Grote Verkiezingsshow door Het Zuidelijk Toneel. Een tribunaal klaagt het gezin Alleman aan voor het verwaarlozen van hun ‘democratische burgerplichten’. Philip Freriks en Harmen Siezen spelen de rechter. Tekst: Van Houts & De Ket. Vanavond in Terneuzen (Scheldetheater), vrijdag in Arnhem (Schouwburg), dinsdag in Goudse Schouwburg, 13 november in Delft (de Veste).

Theater
Ifigeneia in Aulis van Euripides door Toneelgroep Amsterdam i.s.m. Opera Studio Nederland. Met Roeland Fernhout en Tijn Docter als Agamemnon en Menelaos en Chris Nietvelt als Klytaimestra die haar dochter Ifigeneia probeert te redden. Regie: Robert Woodruff. Vrijdag in Zoetermeer (Stadstheater), zaterdag in Alkmaar (De Vest), 14 november in Rotterdamse Schouwburg, 18 t/m 28 november in Amsterdam (Stadsschouwburg).

Theater
Lex, een pathologische komedie door toneelgroep d’Electrique. Over een man met een simpel plan: gelukkig worden. Maar eerst zijn hand eraf, Taoïst worden en een vrouw ontmoeten. Met Frank Lammers en Anna Schoen. Vanavond in Den Helder (De Kampanje), vrijdag in Arnhem (Schouwburg), 12 november in Vlissingen (Arsenaaltheater).

Theater
Kaatje is verdronken van Alex van Warmerdam door Theatergroep Het Vervolg. Hans Trentelman regisseert deze tragikomedie over ontluikende seksualiteit en een familiegeheim. Muzikaal begeleid door een blazersband. Vanavond in Heerlen (Parkstad Theater), vrijdag in Venlo (De Maaspoort), 11 november in Hoorn (Het Park), 13 november in Schiedam (Theater a/d Schie).

Theater
Medea van Euripides door Bonheur. Bewerking en regie: Peter Sonneveld. Familiedrama uit de klassieke oudheid over jaloezie en kindermoord. Met Antoinette Jelgersma. Reprise. Laatste voorstellingen: vanavond t/m zondag in Theater Bonheur, Rotterdam.

Dans
Kagemi, beyond the metaphors of mirrors, butoh-voorstelling door het Japanse gezelschap Sankai Juku van butohdanser Ushio Amagatsu. Op 12, 14 en 15 november in Het Muziektheater, Amsterdam.

Dans
Nesjomm van Het Internationaal Danstheater is een rondgang door de Joodse dans- en muziekcultuur, 'dans rond klezmer en kippensoep'. Met 22 dansers, een orkest en Heddy Lester in de hoofdrol. Vanavond en vrijdag (première) in Stadsschouwburg, Utrecht.

Dans
The Dancers Have Departed, duet van Arthur Rosenfeld en Ana Teixidó op tangomuziek. Vanavond (première) t/m zaterdag in Korzo5Hoog, Den Haag.

Dans
Ballet4all van Het Nationale Ballet bestaat uit 7e symfonie van Van Schayk, Twilight en Two van Van Manen en Etudes van Lander. Vanavond in Eindhoven (Parktheater); vrijdag in Goudse Schouwburg, zaterdag in Utrecht (Stadsschouwburg), dinsdag in Den Bosch (Theater a/d Parade), 12 november in Rotterdamse Schouwburg.

Dans
CaDance, festival in Den Haag, nog t/m 15 november in onder meer Theater a/h Spui en Korzo5Hoog. Met choreografieën van Ann van den Broek, André Gingras, Hildegard Draaijer, Duda Paiva, Jens van Daele en vele anderen. www.cadance.nl

Dans
Tchaikovsky door het Boris Eifman Ballet. Over het leven en werk van de componist; een spraakmakende choreografie uit 1993. Vanavond in Apeldoorn (Orpheus), zaterdag in Amsterdam (RAItheater) en tot slot zondag in Den Haag (World Forum Theater).

Dans
LaLa#4: Bubbleissues door Laure Dever, Laura Vanborm en Seppe Baeyens, zaterdag in Rotterdamse Schouwburg, 19 en 20 november in Amsterdam (de Melkweg).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden