Agenda theater

3 zussen van Boogaerdt/VanderSchoot is het tweede deel van een drieluik, dat is geïnspireerd op Drie zusters van Tsjechov. Dit deel toont de voorbereidingen van de reis in het eerste deel, Tsjechov bij de bushalte....

theater
Op de ziel, een tekst van Peer Wittenbols over drie mensen die denken dat ze het geluk hebben gevonden. Regie: Rob Ligthert. Vanavond t/m 9 december in Huis Oostpool, Arnhem; zaterdag première.

theater
Levende doden is een thriller van Laura Wade over wat er met iemand gebeurt die een lijk vindt. Kunnen zij leven met de dood? Door het Nationale Toneel in regie van Ivar van Urk. Met Pauline Greidanus, Jeroen Spitzenberger, Tijn Docter e.a. Vanavond (première) t/m 17 november in Nationale Toneel Gebouw in Den Haag.

theater
Snitch, komedie over multicultureel Nederland van Pascal Griffioen (Def P) door Zep. Waarin het rustige leventje van Ap wordt verstoord door de terreurbestrijding. Met Marjan Luif, Kenneth Herdigein e.a. Regie: Peter Pluymaekers. Vanavond (première) in Zaantheater, Zaandam; 30 oktober in Leidse Schouwburg.

theater
Ajax van Sofokles door Theatercompagnie en Toneelgroep Amsterdam in regie van Theu Boermans. Met Hans Kesting als de gekwetste held die zijn recht zoekt. Vrijdag en zaterdag in Eindhoven (Parktheater), 30 oktober in Leeuwarden (De Harmonie).

theater
Oblomov, Kroetz’ bewerking van Gontsjarovs roman door Het Zuidelijk Toneel in regie van Matthijs Rümke. Met Bert Luppes als de melancholieke landeigenaar die zijn leven vult met dagdromen. René van ‘t Hof is zijn trouwe bediende. Vanavond in Zoetermeer (Stadstheater), vrijdag in Wageningen (Junushoff), maandag in Rotterdamse Schouwburg, 1 november in Zutphen (Hanzehof).

theater
Haar leven haar doden, locatievoorstelling van De Veenfabriek in de V & D aan de Aalmarkt in Leiden. Een stuk van Martin Crimp uit 1997 over consumptiedwang, verveling, leegte en seksuele vrijheid. Regie: Paul Koek. T/m 11 november in V & D in Leiden. Reserveren tel. 071-3318053.

theater
Liaisons dangereuses van Christopher Hampton naar het boek van Choderlos de Laclos, met Ariane Schluter en Gijs Scholten van Aschat als het perverse paar dat een gevaarlijk spel speelt. Johan Doesburg regisseert deze voorstelling van het Nationale Toneel. Vanavond t/m 27 oktober in Den Haag (Kon. Schouwburg).

theater
Wuivend graan van Wim T. Schippers gaat over een groot geleerde die tijdens een deftige lezing belandt in een schrijnende familieruzie. Met Titus Muizelaar, Nelly Frijda, Olga Zuiderhoek e.a. Regie: Titus Tiel Groenestege. Vanavond in Apeldoorn (Orpheus), vrijdag in Almere (Schouwburg), zaterdag in Schiedam (Theater a/d Schie), 31 oktober in Baarn (De Speeldoos), 1 november in Deventer (Schouwburg).

theater
Thuisreis van Judith Herzberg door het Nationale Toneel met Marjon Brandsma, Stefan de Walle, Wendell Jaspers e.a. Over vluchtbewegingen, onverwachte ontmoetingen en een pijnlijke afwezigheid. Op vrijdag en zaterdag in Haarlem (Toneelschuur) en tot slot van 1 t/m 4 november in Theater Bellevue, Amsterdam.

theater
Alptraum, komische ‘whodunnit’ van Peer Wittenbols door Oostpool. Reprise. Regie: Ted Keijser. Vrijdag in Tiel (Agnietenhof); zaterdag in de Deventer Schouwburg; dinsdag in Schouwburg Het Park Hoorn; woensdag in de Goudse Schouwburg; 1 november in het LAK theater in Leiden; 2 en 3 november in de Rotterdamse Schouwburg.

theater
Helden zonder glorie van Don Duyns door Het Volk gaat over drie oorlogsveteranen die steeds meelijwekkender worden. Reprise. Vanavond en morgen in IJmuiden (Stadsschouwburg Velsen); zaterdag in Roden (de Winsinghhof); dinsdag in Stadskanaal (Geert Teis); woensdag in Winschoten (De Klinker).

theater
King Lear van Shakespeare, door Het Vervolg, in regie van Léon van der Sanden. Met Rik van Uffelen als de oude koning die zijn jongste dochter van zich vervreemdt. Met Eva van der Gucht als Cordelia. Vanavond in de Amsterdamse Schouwburg; vrijdag in Schouwburg De Harmonie in Leeuwarden; dinsdag in Schouwburg Venray.

theater
Kätchen uit Heilbronn van Heinrich von Kleist werd bewerkt door Heleen Volman voor Productiehuis Brabant. Met Kirsten Denkers als het dorpsmeisje dat voorbestemd lijkt om een graaf te trouwen. Regie: Ivo van Megen. Vanavond in Goes (’t Beest), 26 en 27 oktober in Breda (Chassé Theater).

theater
Mijn naam is Rachel Corrie is een monoloog van Laura van Dolron bij het Noord Nederlands Toneel. Over de Amerikaanse studente die zich in de Gazastrook door een Israëlische bulldozer liet overrijden. Tot en met 3 november, elke donderdag, vrijdag en zaterdag in De Machinefabriek, Groningen.

theater
Korte termijn geluk van Boelen & van den Hoek gaat over twee goudvissen in een doorzonkom, die onverwacht bezoek krijgen. Regie: Gienke Deuten. Reprise. Vandaag t/m 4 november als lunchtheatervoorstelling in Theater Bellevue, Amsterdam.

theater
Bloedverwanten, een Hollandse Oresteia is een bewerking van het oude verhaal van Aischylos over (on)gehoorzaamheid, offers en vadermoord, door Suver Nuver in regie van Moniek Merkx. Zaterdag in Den Haag (Theater a/h Spui); zondag in Hilversum (Theater Achterom); woensdag in Schouwburg Amstelveen; 1 en 2 november in Amsterdam (Jeugdtheater De Krakeling).

theater
Kijk mama, ik dans!, het levensverhaal van Vanessa van Durme, die in Gent als jongen werd geboren en in Casablanca een vrouw werd. Woensdag in Den Bosch (Theater a/d Parade).

theater
Opening Night, de succesvolle voorstelling van Toneelgroep Amsterdam uit het vorige seizoen maakt een reprisetournee. Met Elsie de Brauw als oudere, angstige actrice die toneel en werkelijkheid nauwelijks weet te scheiden. Zij kreeg de Theo d’Or voor deze rol. Vanavond t/m 27 oktober in Utrecht (Stadsschouwburg) en tot slot 31 oktober t/m 3 november in Den Haag (Kon. Schouwburg).

theater
Het Licht van Torgny Lindgren gaat over een afgelegen dorp waar iedereen, op zeven mensen na, sterft aan een geheimzinnige ziekte. Dan begint de ellende pas goed. Het Noord Nederlands Toneel herneemt de sterk beeldende voorstelling (regie: Koos Terpstra) voor een tournee. Vanavond in Drachten (De Lawei); zaterdag in Breda (Chassé); dinsdag in Emmen (Theater de Muzeval); woensdag in Tilburg (Schouwburg); 1 november in Alkmaar (De Vest).

theater
Door jou van Esther Gerritsen wordt hernomen door Keesen & Co, in regie van Willibrord Keesen. Over een jong stel dat zijn geluk in de waagschaal stelt om een jongeman te imponeren. Vanavond in Stadsschouwburg Utrecht; zaterdag in Stadstheater Zoetermeer.

theater
Odyssee, de laatste beproeving van Homerus door Bonheur, in een bewerking van Peter Sonneveld en Lex Bohlmeijer. Tweede monoloog van Paul R. Kooij, die eerder Odyssee, De wraak van de zee vertelde. Nu begeleid door trombone en altviool. Vrijdag in Den Haag (Theater a/h Spui), 28 oktober in Spijkenisse (De Stoep), 1 november in Haarlem (Toneelschuur).

theater
Platform door NTGent, naar de roman van Michel Houellebecq over een jong stel dat iedereen wil laten genieten van seks en hun dromen wreed verstoord zien door een terreuraanslag. Regie: Johan Simons. Reprise. Vanavond t/m 27 oktober in Arnhem (Schouwburg), 31 oktober t/m 3 november in Amsterdam (Stadsschouwburg).

theater
Ik ben weg van Ger Thijs (tekst/regie) door Het Toneel Speelt. Met Mark Rietman en Peter Blok als twee kunstbroeders die elkaar na jaren weer ontmoeten en pijnlijke herinneringen ophalen. 26 oktober in Amstelveen (Schouwburg), woensdag in Hengelo Rabotheater, 1 november de Rotterdamse Schouwburg.

theater
Met een schoolbord en een krijtje door Theater Adhoc. In de reeks ‘de verbeelding van onzichtbare dimensies’. Twee wiskundedocenten (Joke Tjalsma en Jan van den Berg) blijven hangen op school en vergeten de tijd en de normale omgangsvormen. Vanavond in LUX in Nijmegen.

theater
Liefdesbrieven van A.R. Gurney door Anne-Wil Blankers en Paul van Vliet, in regie van Mette Bouhuijs. Over twee geliefden die elkaar hun hele leven schrijven. Vanavond t/m 5 november in de Kon. Schouwburg in Den Haag.

dans
Romeo & Julia door Het Nationale Ballet in de versie van Rudi van Dantzig, op muziek van Prokofjev, uitgevoerd door Holland Symfonia o.l.v. Ermanno Florio. Vanavond t/m 3 november in Het Muziektheater, Amsterdam.

dans
Hartstocht van Introdans bestaat uit een nieuw werk van Didy Veldman, een Nederlandse première van Nacho Duato, Por Vos Muero, en Zero Hour van Hans van Manen op muziek van Piazzolla. Vrijdag in Zwolle (Odeon).

dans
Waveland is na Heartland de tweede aflevering in de reeks ‘Land’ van Scapino Ballet Rotterdam. Met werken van Marco Goecke, Georg Reischl en Ed Wubbe. Vrijdag in Breda (Chassé Theater).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden