agenda theater

Bij Nacht en Ontij, locatievoorstelling van Vis à Vis bij het Almere-Strand. Een bioloog neemt het publiek mee in de boeiende wereld van het bos, waar hij zo zijn eigen oplossingen heeft voor problemen....

Theater
De Sprookjestuin, met oude Rotterdammers die terugblikken en jonge Rotterdammers die vooruit kijken. Een project van Jacqueline Blom en Rogier Philipoom bij het RO Theater, vrijdag t/m 14 september in het RO Theater, Rotterdam.

Theater
To be or not to be, afscheidsvoorstelling van de Dogtroep bovenop de Coentunnel in Amsterdam-Noord. Van 17 september t/m 5 oktober om 21u. www.dogtroep.nl

Theater
Brabants voor Beginners, en voor gevorderden van Ine te Rietsta. Een ‘bonte avond’ over roots. Vanavond (première) t/m zondag in Hetveem Theater, Amsterdam.

Theater
Hysteria Siberiana is een productie van het festival de Wereld van Witte de With en van Dame Jeanne in het voormalige Fotomuseum, Witte de Withstraat 63, Rotterdam. Over de zoon van een havenbaron die de weg kwijt is in zijn eigen stad, door Jeroen Rienks en Jung Sun den Hollander. Tekst: Anna Rottier. Regie: Feico Sobel. Vrijdag t/m zondag meerdere keren per dag. Zie: www.festivalwww.nl

Theater
Inside out van Mugmetdegoudentand. Joan Nederlof en Lineke Rijxman raken verward in een moreel debat. Reprise. Op 17 en 18 september in Grand Theatre, Groningen.

Theater
Totaal Thomas, teksten van Thomas Bernhard, omlijst door muziek, door De Veenfabriek en De Warme Winkel, in regie van Paul Koek. Reprise uit 2006. Vanavond en vrijdag in Amsterdam (Frascati), 17 september in Haarlem (Toneelschuur).

Theater
We hebben een/het boek (niet) gelezen, vrije bewerking van de roman De Toverberg van Thomas Mann door Stan, De Koe, Dood Paard en Maatschappij Discordia – de makers van Onomatopee. Vanavond en vrijdag in de Toneelschuur, Haarlem.

Theater
Vallende ster, reprise van solo door René van ‘t Hof naar de gelijknamige novelle van Bernlef over een variété-artiest die wordt ontdekt door het serieuze toneel. Een productie van het Onafhankelijk Toneel in regie van Mirjam Koen. Vanavond en vrijdag in Haarlem (Toneelschuur), zaterdag in Utrecht (Stadsschouwburg), 16 september in Zwolle (De Spiegel), 17 t/m 21 september in Amsterdam (Bellevue).

Theater
Kunst door Theatergroep Suburbia. Een komedie van Yasmina Reza. Nog t/m 13 september op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere.

Dans
Shoot the Moon van Nederlands Dans Theater I bestaat uit het gelijknamige ballet van Lightfoot León en twee premières, Renature van Wayne McGregor en Frontier van Crystal Pite. Vanavond, vrijdag en zaterdag in Lucent Danstheater, Den Haag; 16 september in Heerlen (Parkstad Theater).

Dans
Sonata, choreografie van Stephen Shropshire. Zes solo’s op muziek van Bach en Anne Parlevliet, live begeleid door de pianiste Anny Tseng. Op 16 en 17 (première) september in Schouwburg, Tilburg.

Dans
Spiegel door Ultima Vez, dinsdag in Stadsschouwburg, Amsterdam.

Muziektheater
5 Jaar met jou, musical van Jason Robert Brown (The Last Five Years) over de relatie tussen een man en een vrouw met alle ups en downs. Door Jim de Groot en Birgit Schuurman. Regie: Maarten Mourik. Vanavond (première) in Den Haag (Kon. Schouwburg), zaterdag in Arnhem (Schouwburg), 19 september in Heerhugowaard (Cool).

Muziektheater
Nachtelingen, muzikale productie van Het Vervolg, Intro in Situ en Cultura Nova naar een idee van Ineke Wolters. Drie reizigers stranden ‘s nachts op een verlaten plek. Zaterdag om 23u in Theater a/h Vrijthof en zondag om 14u in het Derlon Theater, Maastricht.

Muziektheater
Spica door Orkater is geïnspireerd op de film The Cook, The Thief, His Wife and Her Lover van Greenaway. Tekst: Gillis Biesheuvel. Met Yorick van Wageningen en kok Miguel Brugman. Vrijdag en zaterdag in Groningen (Grand Theatre), 16 en 17 september in Den Haag (Theater a/h Spui).

Jong
Keizer Karel en Ridder Elegast, familieconcert door RBO Sinfonia en Projectkoor m.m.v. Edwin Rutten als Karel de Grote. Zondag om 16u in De Doelen, Rotterdam.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden