agenda theater

De Misantroop-Don Juan-Tartuffe-De vrek, vier stukken van Molière in een marathonvoorstelling van Schaubühne am Lehniner Platz, geënsceneerd door Luk Perceval....

holland festival
Richard III van Shakespeare in een moderne, Arabische versie, door Sulayman Al-Bassam Theatre. Zaterdag, zondag en maandag in Theater Bellevue, Amsterdam.

holland festival
De Monstruos y Prodigios van Teatro de Ciertos Habitantes uit Mexico gaat over de castraat door de eeuwen heen. Een tekst van Jorge Kuri. Op 11, 13 en 14 juni in Stadsschouwburg, Amsterdam.

holland festival
Weer Slecht Weer van Toneelhuis en De Filmfabriek is geïnspireerd op The Waste Land van T.S. Eliot. Van 11 t/m 14 juni in Theater Bellevue, Amsterdam.

holland festival
Decreation van William Forsythe door The Forsythe Company, zaterdag en zondag in de Westergasfabriek, Amsterdam.

theater
Laura en Lars, theatersolo door Laura van Dolron, waarin ze in dialoog gaat met filmregisseur Lars von Trier. Deze ontmoeting gaat over de angst voor vrijheid, voor dogmatisch denken, over goed en slecht. Vanavond (première) t/m zaterdag in Theater Frascati, Amsterdam; van 14 t/m 21 juni op Oerol.

theater
Festival Plateaux, een jaarlijks festival van jonge theatermakers in Duitsland, brengt een selectie, van 11 t/m 14 juni in Theater Frascati, Amsterdam. Met onder meer No Entry van Rosie Dennis en Shame van Katalina Mella Araneda.

theater
Vers Fruit, presentatie van studenten van DasArts, de voortgezette opleiding voor theatermakers. Op 9 en 10 juni in De Brakke Grond, Amsterdam.

theater
Impromptu is de nieuwe voorstelling van Dertien Rijen, een tijdelijke ‘repertoire-vereniging’ van Maatschappij Discordia, ‘t Barre Land en gasten. De titel verwijst naar Molière’s L’Impromptu de Versailles. Vanavond t/m 14 juni in Frascati, Amsterdam.

theater
Utopia, reizend festival met korte, nieuwe stukken van o.a. Rob de Graaf, Peter De Graef, Lucas De Man, Kees Roorda en Lot Vekemans. Door het Zuidelijk Toneel, t/m 7 juni in Rabotheater, Hengelo; 12 t/m 15 juni in Heerlen (Parkstad Theater), van 19 t/m 22 juni in Breda (Chassé Theater) en tot slot van 26 t/m 29 juni in Eindhoven (Park-theater).

theater
A streetcar named Desire van Tennessee Williams door TA-2, een co-productie van Toneelgroep Amsterdam en de Haarlemse Toneelschuur. Eric de Vroedt regisseert Tamar van den Dop en Mohammed Azzzy en Janni Goslinga. Vanavond t/m zaterdag in de Toneelschuur, Haarlem.

theater
De Zomerfabriek, 2x2=4 is een feestelijke afsluiting van het theaterseizoen door Noord Nederlands Toneel. In de Machinefabriek in Groningen twee double-bills van jonge makers. Vanavond t/m zaterdag vanaf 18u en zondag om 14.30u Spelen met vuur van Strindberg en Cat on a hot tin roof van Tennessee Williams; van 11 t/m 15 juni We are the champions, een tekst van Marc Becker en The last chaos piece, een choreografie van Club Guy & Roni.

theater
De drie mannen van Ypsilanti, Bok & Geit, En nu geen woord meer en De Broekneus zijn vier korte voorstellingen op het festival Zomerexpeditie van Toneelgroep Oostpool. Vanavond t/m zondag in Park Sonsbeek, Arnhem.

theater
De nieuwe lichting is een presentatie van nieuw theater-, muziek-, dans- en beeldende kunsttalent uit ‘de keuken’ van Productiehuis Brabant. Vrijdag en zaterdag in Chassé Theater, Breda.

theater
De Eenzame Weg van Arthur Schnitzler door de Theatercompagnie. Over sterfelijkheid, de onafwendbare dood en idealen die niet zijn verwezenlijkt. Laatste voorstellinggen: nog tot en met 7 juni in het Compagnietheater, Amsterdam.

theater
Long day’s journey into night van Eugene O’Neill door het Nationale Toneel, in regie van Maaike van Langen. Over de knellende banden van een hechte familie. Met Ariane Schluter en Jaap Spijkers. Nog t/m 7 juni in het Nationale Toneel Gebouw, Den Haag.

theater
Spelen met vuur van Strindberg door Generale Oost en Noord Nederlands Toneel in regie van Sarah Moeremans. Een familie brengt de vakantie door in een villa aan zee, en speelt een spelletje met de waarheid. Vanavond t/m 8 juni in Groningen.

theater
De Familie Avenier III & IV van Maria Goos door Het Toneel Speelt. Het relaas van een Brabantse kruideniersfamilie vanaf 1985. Met Gijs Scholten van Asschat, Carine Crutzen, Peter Blok e.a. Vanavond en vrijdag in Apeldoorn (Orpheus), 7 t/m 11 juni in Utrecht (Stadsschouwburg) en tot slot op 13 en 14 juni in de Goudse Schouwburg.

theater
Inside Out van Mugmetdegoudentand, comedy door Joan Nederlof en Lineke Rijxman. Hedwig en Titia hebben een goed leven samen tot een politieke gebeurtenis hen uit elkaar drijft. Laatste voorstellingen: vanavond t/m zaterdag in De Brakke Grond, Amsterdam.

theater
Hotel Midlife van Theatergroep Aluin is een voorstelling over de reünie van een popband die na 20 jaar weer wil optreden. Maar iedereen is veranderd en niets is meer zoals toen. Verdient iedereen een comeback? Laatste voorstellingen vanavond en zaterdag in Theater Kikker, Utrecht.

theater
Het Huiskameronweer van Orkater is gebaseerd op verhalen van Henri Michaux. Over een gezin dat wordt geregeerd door angst. Met Ria Marks, Titus Tiel Groenestege, Porgy Franssen, Jakop Ahlbom e.a. Vanavond in Zoetermeer (Stadstheater) en tot slot zaterdag in Eindhoven (Parktheater).

theater
De gravin van Parma naar de roman van Sándor Márai, in regie van Ursul de Geer. Met Pierre Bokma als Casanova, Rudolf Lucieer als graaf van Parma en Carice van Houten als gravin van Parma. Vanavond in Hoofddorp (De Meerse), 6 en 7 juni in Zoetermeer (Stadstheater), 14 en 15 juni in Utrecht (Stadsschouwburg).

theater
Moeder Courage van Brecht in regie van Hans Croiset. Met Anne-Wil Blankers als de dappere marketentster die probeert te overleven in oorlogstijd. Vanavond en zaterdag in Arnhem (Schouwburg), 7 en 8 juni in Alkmaar (De Vest) en tot slot op 10 en 11 juni in Haarlem (Stadsschouwburg).

dans
Camino, choreografie van Marta Reig Torres, vanavond in Lantaren/Venster, Rotterdam.

dans
Twools, het jaarlijkse festival van Scapino Ballet Rotterdam met korte stukken van jonge choreografen uit Engelse, Italiaanse en Duitse gezelschappen, aaneengesmeed door Ed Wubbe. Vanavond in de Rotterdamse Schouwburg.

dans
Mirage, afscheidsvoorstelling van Itzik Galili bij NND/Galili Dance met zes choreografieën, waaronder Double Time, The Butterfly Effect en Until.With/Out Enough. Vanavond tot slot in Parktheater, Eindhoven.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden