Agenda theater

Red Rubber Balls van Peter Verhelst is bedoeld als vervolg op Shakespeare's Romeo en Julia. De hartstochtelijke dodendans van de geliefden uit Verona....

theater
Winterkoorts, een tekst van Tjeerd Bischoff voor De Wetten van Kepler. Over vergeten, afscheid nemen en hardnekkige wanen. Door twee acteurs en een sopraan, in regie van Jos van Kan. Vanavond t/m zaterdag in de Verkadefabriek, Den Bosch.

theater
Karakter van Bordewijk is door Peter Sonneveld bewerkt voor toneel. Peter Bolhuis speelt de keiharde deurwaarder Dreverhaven die zijn zoon, Jacob Willem Katadreuffe, dwarszit om hem vooruit te helpen. Door Bonheur. Vanavond t/m 27 april in theater Bonheur, Rotterdam; vrijdag première.

theater
Is there life on Mars? is een tekst van Don Duyns voor de Vogelfabriek, de groep van Sanne Vogel, Christine van Stralen en Harm van Geel. Een echtpaar zoekt het geluk op een andere planeet en krijgt bezoek van een buurmeisje. Of is het een alien? Vanavond en vrijdag (première) in Huis a/d Werf, Utrecht.

theater
De rovers van Friedrich Schiller gaat over de rivaliteit tussen twee broers, over hebzucht versus idealen. Door Noord Nederlands Toneel in regie van Floris van Delft. Van 1 t/m 19 april in de Machinefabriek, Amsterdam.

theater
Knielen op een bed violen van Jan Siebelink is bewerkt door Madeleine Matzer voor Bos Theaterproducties. Met Cees Geel als de tuinder die zijn gezin onderwerpt aan een streng gelovig regime. Vanavond en vrijdag in Leeuwarden (De Harmonie), zaterdag in Arnhem (Schouwburg), 1 april in Emmen (De Muzeval), 2 april in Waalwijk (De Leest).

theater
Baal van Brecht door RO Theater, in regie van Alize Zandwijk. Over een jonge revolutionair op zoek naar de ultieme vrijheid. Met Fania Sorel in de titelrol. Vanavond t/m zondag in de Rotterdamse Schouwburg; 1 april in Groningen (Stadsschouwburg), 2 april in Leeuwarden (De Harmonie).

theater
Inside Out van Mugmetdegoudentand is een comedy door Joan Nederlof en Lineke Rijxman. Hedwig en Titia hebben een goed leven samen tot de politiek hen uit elkaar drijft. Vrijdag in Enschede (Twentse Schouwburg), zaterdag in Purmerend (De Verbeelding), 2 april in Eindhoven (Plaza Futura),4 en 5 april in Den Haag (Theater a/h Spui).

theater
Het Huiskameronweer van Orkater is gebaseerd op verhalen van Henri Michaux. Over een gezin dat wordt geregeerd door angst. Met Ria Marks, Titus Tiel Groenestege, Porgy Franssen, Jakop Ahlbom e.a. Vanavond in Middelburg (Stadsschouwburg), 28 t/m 30 maart in Rotterdam (Lantaren/Venster), 1 t/m 3 april in Den Haag (Theater a/h Spui), 4 april Breda (Chassé Theater).

theater
Angels in America van Tony Kushner door Toneelgroep Amsterdam in regie van Ivo van Hove. De angst voor aids zette in de jaren '80 alles op losse schroeven in de homogemeenschap in New York. Met Fedja van Huêt, Eelco Smits, Hans Kesting e.a. Vanavond deel 2; vrijdag marathon v.a. 18u; zaterdag marathon vanaf 16u in Stadsschouwburg, Amsterdam.

theater
Chaplin, one-man show van de Britse acteur Pip Utton, die eerder in de huid kroop van Adolf Hitler, Roy Orbison en Francis Bacon. Vanavond in Schiedam (Theater a/d Schie), vrijdag in Alphen a/d Rijn (Castellum), 29 maart in Den Haag (Theater a/h Spui), 2 april in Den Bosch (Theater a/d Parade), 3 april in Franeker (De Koornbeurs).

theater
Niezogekdapoeziezoslechverkoopt door Monk in regie van Ton Kas. Met Ellen Goemans, Rutger Kroon en Willem de Wolf. Vrijdag in Nijmegen (Lux), 2 april in Rotterdam (Lantaren/Venster), 4 april in Breda (Chassé Theater).

theater
Tolken van Eric De Volder door Theater Rast en Ceremonia. Over een vluchteling die zichzelf terugvindt in de verhalen die hij vertelt. Op 1 april in Amsterdam (Podium Mozaïek), 7 april in Leidse Schouwburg.

theater
Nachtwake van Lars Norén door De Paardenkathedraal. Twee broers komen elkaar tegen tijdens de nachtwake voor hun overleden moeder. Vanavond in Deventer Schouwburg, vrijdag in Rotterdamse Schouwburg, 1 april in Goudse Schouwburg, 2 april in Tiel (Agnietenhof), 4 april in Groningen (Stadsschouwburg).

theater
Pijlers van de samenleving van Ibsen gaat over een zakenman die in ernstige gewetensnood komt als een geheim uit zijn verleden opdoemt. Rob Klinkenberg bewerkte het stuk voor Toneelgroep Oosten. Vanavond in Breda (Chassé Theater), zaterdag in Amstelveen (Schouwburg), maandag en dinsdag in Apeldoorn (Orpheus), 2 april in Zwolle (Odeon).

theater
Haenen & Dolman, Rechtstreeks Sprankelend!, one(wo)man-show van Paul Hanen, vanaf 1 april in Betty Asfalt Complex, Amsterdam.

theater
Amanda, thriller van Walter van den Broeck waarin een vrouw terugkijkt op haar slechte huwelijk. Door Marie Louise Stheins, in regie van Annechien Koerselman. Een voorstelling van Theaterproductiehuis Zeelandia. Vrijdag in Heinkenszand (De Stenge), zaterdag in Wissenkerke (Onder de Toren), 3 april in Terneuzen (Scheldetheater).

theater
Apocalypso is het tweede deel van een trilogie die Jibbe Willems schrijft voor Het Syndicaat. Een zwarte komedie waarin de wereld nu eens echt vergaat. Met live muziek. Vanavond in Velp (Kunsthuis 13), 28 en 29 maart in Gouda (Jeugdtheaterhuis), 1 en 2 april in Tilburg (Schouwburg), 3 april in IJmuiden (Witte Theater).

theater
Moeder Courage van Brecht in regie van Hans Croiset. Met Anne-Wil Blankers als de dappere marketentster die probeert te overleven in oorlogstijd. Vanavond in Oss (De Lievekamp), 28 t/m 30 maart in Goudse Schouwburg, 3 t/m 5 april in Doetinchem (Amphion), 8 en 9 april in Drachten (De Lawei).

theater
Een Meeuw, vrije bewerking van Tsjechov, door Keesen & Co. Regisseur Willibrord Keesen scherpt de tegenstelling tussen de ambitieuze jongeren en de gearriveerde ouderen sterk aan. Vanavond in Breda (Chassé Theater), vrijdag in Ede (Cultura), zaterdag in Den Haag (Theater a/h Spui), 2 april in Kampen (Stadsgehoorzaal), 3 en 4 april in Arnhem (Schouwburg), 5 april tot slot in Amersfoort (De Flint).

theater
As You Like It, Shakespeare’s komedie over de liefde door het Nationale Toneel, in regie van Gerardjan Rijnders. Met Anniek Pheifer, Jochum ten Haaf, Antoinette Jelgersma en Paul R. Kooij. Vanavond t/m zaterdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), 2 t/m 5 april in de Rotterdamse Schouwburg.

theater
De Laatste Lach met Freek de Jonge in de rol van oude komiek in een bejaardenhuis. Reprise. Vanavond t/m zaterdag in het Compagnietheater, Amsterdam.

theater
Gods wachtkamer van Carver schetst de precaire relatie tussen een dochter en haar demente moeder. De oude vrouw wacht. Maar op wie? Met Beppie Melissen, Joke Tjalsma, Merijn de Jong en Roel Voorbij. Een tekst van Gerardjan Rijnders. Vanavond t/m zondag in Amsterdam (Theater Bellevue).

theater
Una Giornata Particolare, met Linda van Dyck en Tom Jansen als verschoppelingen van het fascistische Italië, die troost bij elkaar vinden. Vrijdag en zaterdag de laatste voorstellingen in de Toneelschuur, Haarlem.

dans
Sparring Partners van Conny Janssen Danst is gemaakt op een compositie van Jeroen van Vliet voor kerkorgel, m.m.v. choreograaf Ronald Wintjens. Zaterdag, zondag (première), 4 en 6 april in Orgelpark, Amsterdam.

dans
The Royal Ballet of Cambodia geeft zaterdagavond en zondag in het Tropentheater in Amsterdam een voorstelling met veertig danseressen en musici.

dans
For the Joyce van Scapino Ballet Rotterdam bestaat uit stukken van Ed Wubbe (The Green en De Bruiden) en Marco Goecke (Der Rest ist Schweigen en Affi). Vrijdag in Alphen a/d Rijn (Castellum) en zaterdag in Purmerend (De Purmaryn).

dans
On the move van Het Nationale Ballet bestaat uit Russian Seasons van Alexei Ratmansky ( Bolsjoi Ballet), Sandpaper Ballet van Mark Morris (op songs van Leroy Anderson) en het klassieke Etudes van Harold Lander uit 1952. Live begeleid door Holland Symfonia. Op 27, 29 en 30 maart, 5 en 6 april in Het Muziektheater, Amsterdam.

dans
Imperium door Dansgroep Krisztina de Châtel op muziek van Henry Purcell. Reprise. Vanavond in Rotterdamse Schouwburg, zaterdag in Breda (Chassé Theater) en tot slot 31 maart in Eindhoven (Parktheater).

dans
Vuur & Vlam van Introdans bestaat uit drie werken: Fireplace van Mats Ek, Most of the Day I’m Out van Yossi Berg en Disclose van Gisela Rocha. Vanavond in Hengelo (Rabotheater), zaterdag in Emmeloord ('t Voorhuys).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden