Agenda theater

R’Uitmarkt, een vooruitblik op het nieuwe culturele seizoen in Rotterdam, zondag van 13 tot 19u op het Schouwburgplein...

theater
Totaal Thomas, teksten van Thomas Bernhard, omlijst door muziek, door De Veenfabriek en De Warme Winkel, in regie van Paul Koek. Reprise uit 2006. Van 10 t/m 12 september in Frascati, Amsterdam.

theater
Haar leven haar doden, reprise van het stuk van Martin Crimp door De Veenfabriek in de V & D in Leiden, vandaag t/m zaterdag. Reserveren via www.tf.nl

theater
Night of Comedy, tournee van een stand-up comedyshow met wisselende line-up (’de meest gezochte comedians’). Vrijdag in Openluchttheater Caprera, Bloemendaal; 10 september in De Schalm, Veldhoven; 11 september in Junushoff, Wageningen.

theater
We hebben een/het boek (niet) gelezen, vrije bewerking van de roman De Toverberg van Thomas Mann door Stan, De Koe, Dood Paard en Maatschappij Discordia – de makers van Onomatopee. Van 9 t/m 12 september in de Toneelschuur, Haarlem.

theater
Week van de Grandes Dames in de Groninger Stadsschouwburg: vanavond blikt Ellen Vogel terug op haar carrière en introduceert ze Halina Reijn; vrijdag neemt Alexandra Radius de danseres Igone de Jonghy mee en zaterdag treedt Roberta Alexander op met haar vroegere leerling Rosanna van Sandwijk. www.125jaar.nl

theater
Odyssee, de wraak van de zee, én Odyssee, de laatste beproeving, twee monologen van Paul R. Kooij in één voorstelling als marathon. Vrijdag en zaterdag in de Abdij in Middelburg; 18, 19 en 21 september in het Bonheur Theater, Rotterdam en tot slot op 27 september in LAKtheater, Leiden.

theater
Kwartet van Heiner Müller door Ilse Uitterlinden en Erik Van Herreweghe in een productie van het Zeeland Nazomerfestival. Chris Thys regisseert dit machtspel tussen twee (ex)geliefden. Vanavond t/m zaterdag in het gebouw van de COVRA naast de kerncentrale in Borssele.

theater
www.nazomerfestival.nl

theater
Dodendans van Strindberg in regie van Karst Woudstra. Een huwelijksdrama in een bunker op Walcheren. Een productie van Zeeland Nazomerfestival. Vanavond t/m zaterdag. Er rijdt een bus vanaf de Abdij, Middelburg. www.nazomerfestival.nl

theater
De geschiedenis van de Familie Avenier, reprise van het toneelfeuilleton van Maria Goos door Het Toneel Speelt. Vrijdag en zaterdag een marathon in de Rotterdamse Schouwburg.

theater
Vallende ster, reprise van solo door René van ‘t Hof naar de gelijknamige novelle van Bernlef over een variété-artiest die wordt ontdekt door het serieuze toneel. Een productie van het Onafhankelijk Toneel in regie van Mirjam Koen. Vrijdag t/m zondag in Rotterdam (O.T. Theater), 11 en 12 september in Haarlem (Toneelschuur).

theater
Gijsbreght van Aemstel van Joost van den Vondel is door Ab Gietelink bewerkt voor Theater Nomade. Over een middeleeuwse oorlog in Amsterdam en een moderne oorlog in Uruzgan met 17de-eeuwse tekst, Gregoriaanse techno en video. Vanavond en vrijdag in De Observant, Amersfoort; 9 t/m 13 september in de Ruïne van Brederode, Velsen.

theater
www.theaternomade.nl

theater
Kunst door Theatergroep Suburbia. Een komedie van Yasmina Reza over de vriendschap tussen drie mannen die onder druk komt te staan door een duur kunstwerk. Met Wouter van Lierde, Mathias Sercu en Michiel Nooter. Albert Lubbers regisseert. Tot en met 13 september op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere. www.theatergroepsuburbia.nl

dans
Carmen op muziek van Bizet, bewerkt door danser/choreograaf Antonio Gades. Door Compañia Antonio Gades, nog t/m 14 september in Theater Carré, Amsterdam.

muziektheater
Spica door Orkater & Dash! is geïnspireerd op de film The Cook, The Thief, His Wife and Her Lover van Greenaway. Tekst: Gillis Biesheuvel. Met Yorick van Wageningen en kok Miguel Brugman. Van 4 t/m 10 (première) september in De Toneelschuur, Haarlem.

muziektheater
The Wild Party, dansmusical van Andrew Lippa, vertaald door Koen van Dijk. Over een decadent feestje in New York in 1928, waar losbandigheid jaloezie en moordzucht oproept. Met Lone van Roosendaal, Alex Klaasen, Anouk van Nes en Ara Halici. Tot en met 20 september in M-Lab, Amsterdam.

muziektheater
China Impressions, een grote show die 2000 jaar Chinese geschiedenis wil vertellen. Zaterdag en zondag in Rotterdam (Oude Luxor), 10 september in Goes (De Mythe), 12 september in Arnhem (Schouwburg); tournee t/m 12 oktober.

muziektheater
Zilke - dood en ontwaken, variététheater van Walpurgis en big band Flat Earth Society, met een libretto van Pieter De Buysser en muziek van Peter Vermeersch. Over het breekbare hart van een meisje. Een productie van Zeeland Nazomerfestival. Vanavond t/m zaterdag in de Hollandse Hoeve, Goes.

jong
Fort Spijkerboor, een van de forten van de Stelling van Amsterdam, is de locatie voor een voorstelling van MUZtheater en Danstheater Aya. Over liefde, verlangen, angst en oorlog. Zaterdag en zondag om 14u. In Fort bij Spijkerboor, Westerdijk 46, Westbeemster. Reserveren via www.muz.nu

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden