agenda theater

Müller/Traktor, teksten van Heiner Müller, door Jan Decorte, Sigrid Vinks en Sarah De Bosschere (de Roovers). Herakles, Medea en Hamlet gaan te keer tegen alles wat hen dwarsboomt....

theater
Mrs God; postcards from heaven, theaterperformance door Daphne de Bruin van Growing Up in Public. God is een vrouw, en een gitaarspelende Jezus (Andreas Suntrop) is haar muzikale tegenpartij. Vanavond t/m 27 mei in Theater Kikker, Utrecht; maandag première.

theater
Familiefeest, bewerking van het boek van Theodor Holman over de dagen na de dood van zijn vader. Door Esther, Carlo en Ricci Scheldwacht, in regie van Annemarie Oster. Vanavond t/m zaterdag in het Paradijs, Kon. Schouwburg, Den Haag. Van 28 t/m 31 mei gaat daar het derde deel uit de Indische Trilogie, Circus Bronbeek door Ghislaine Pierie, Patrick Neumann en Carlo Scheldwacht.

theater
Adres onbekend, theaterbewerking van een novelle over Kressmann Taylor over een vriendschap die sterk onder druk komt te staan door het nazisme. Door Carol van Herwijnen en Huib Rooymans. Regie: Dick Top. Op 28, 29 en 30 mei in Branoul, Den Haag.

theater
De Eenzame Weg van Arthur Schnitzler door de Theatercompagnie. Over sterfelijkheid, de onafwendbare dood en idealen die niet zijn verwezenlijkt. Tot en met 7 juni in het Compagnietheater, Amsterdam.

theater
Long day's journey into night van Eugene O'Neill door het Nationale Toneel, in regie van Maaike van Langen. Over de knellende banden van een hechte familie. Met o.a. Ariane Schluter en Jaap Spijkers. Nog t/m 7 juni in het Nationale Toneel Gebouw, Den Haag.

theater
Spelen met vuur van Strindberg door Generale Oost en Noord Nederlands Toneel in regie van Sarah Moeremans. Een familie brengt de vakantie door in een villa aan zee, en speelt een spelletje met de waarheid. Vanavond in Haarlem (Toneelschuur) en 4 t/m 8 juni in Groningen.

theater
Lieve Kitty, een tekst van Rob de Graaf geïnspireerd op het dagboek van Anne Frank. Door Dood Paard en Nieuw West, vanavond in Breda (Chassé Theater), 23 en 24 mei in Haarlem (Toneelschuur), 29 mei in Den Bosch (Verkadefabriek) en tot slot 30 mei in Arnhem (Schouwburg).

theater
De gebroeders Ouedraogo is een tekst van Peter De Graef over de ontmoeting tussen twee broers uit Zuid-Afrika en een Nederlands echtpaar. Door Het Zuidelijk Toneel, vanavond t/m 24 mei in Amsterdam (Frascati), 26 en 27 mei in Groningen (Stadsschouwburg) en 31 mei tot slot in Tilburg (De NWE Vorst).

theater
Naar Damascus van Strindberg door Toneelgroep Amsterdam, in regie van Pierre Audi. Met Jacob Derwig als de schrijver die op zoek is naar vrijheid en verdwaalt in waanbeelden. Vrijdag en zaterdag tot slot in Amsterdam (Stadsschouwburg).

theater
Niezogekdapoeziezoslechverkoopt door Monk in regie van Ton Kas. Met Ellen Goemans, Rutger Kroon en Willem de Wolf. Vanavond in Arnhem (Schouwburg), vrijdag in Den Bosch (Verkadefabriek) en 4 juni tot slot in Rozentheater, Amsterdam.

theater
De Familie Avenier III & IV van Maria Goos door Het Toneel Speelt. Het relaas van een Brabantse kruideniersfamilie vanaf 1985. Met Gijs Scholten van Asschat, Carine Crutzen, Peter Blok e.a. Vanavond t/m 24 mei in Breda (Chassé Theater), 26 en 27 mei in Doetinchem (Amphion).

theater
Winterkoorts, een tekst van Tjeerd Bischoff voor De Wetten van Kepler. Over vergeten, afscheid nemen en hardnekkige wanen. Door twee acteurs en een sopraan, in regie van Jos van Kan. Vanavond in Nijmegen (LUX), zaterdag in Groningen (Kruithuis), 28 en 29 mei in Breda (Chassé Theater) en tot slot 30 en 31 mei in Den Bosch (Verkadefabriek).

theater
Is there life on Mars? is een tekst van Don Duyns voor de Vogelfabriek, de groep van Sanne Vogel, Christine van Stralen en Harm van Geel. Een echtpaar zoekt het geluk op een andere planeet en krijgt bezoek van een buurmeisje. Of is het een alien? Vandaag t/m zondag 1 juni als lunchtheater in Theater Bellevue, Amsterdam.

theater
Knielen op een bed violen van Jan Siebelink is bewerkt door Madeleine Matzer voor Bos Theaterproducties. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (Theater Bellevue), 27 mei in Veldhoven (De Schalm), 28 mei in Leidse Schouwburg, 29 mei in Breda (Chassé Theater) en tot slot op 30 en 31 mei in Zaandam (Zaantheater).

theater
Inside Out van Mugmetdegoudentand, comedy door Joan Nederlof en Lineke Rijxman. Hedwig en Titia hebben een goed leven samen tot een politieke gebeurtenis hen uit elkaar drijft. Laatste voorstellingen: van 27 mei t/m 7 juni in De Brakke Grond, Amsterdam.

theater
Hotel Midlife van Theatergroep Aluin is een voorstelling over de reunie van een popband die na 20 jaar weer wil optreden. Maar iedereen is veranderd en niets is meer zoals toen. Vanavond in Heerenveen (Het Posthuis), zaterdag in Leiden (LAKtheater), 28 en 29 mei in Haarlem (Toneelschuur), 30 en 31 mei in Amsterdam (Bellevue).

theater
Het Huiskameronweer van Orkater is gebaseerd op verhalen van Henri Michaux. Over een gezin dat wordt geregeerd door angst. Met Ria Marks, Titus Tiel Groenestege, Porgy Franssen, Jakop Ahlbom e.a. Vrijdag in Delft (de Veste), zaterdag in Arnhem (Schouwburg), 29 mei in IJmuiden (Stadsschouwburg Velsen), 30 mei in Schiedam (Theater a/d Schie), 31 mei in Dordrecht (Kunstmin).

theater
Angels in America van Tony Kushner door Toneelgroep Amsterdam in regie van Ivo van Hove. De angst voor aids zette in de jaren ‘80 alles op losse schroeven in de homogemeenschap in New York. Met Fedja van Huêt, Eelco Smits, Hans Kesting e.a. Vanavond t/m 24 mei in Rotterdamse Schouwburg en tot slot van 28 t/m 31 mei in Eindhoven (Parktheater).

theater
Hol, een tekst (en regie) van Marije Gubbels, door tg. BloodyMary. Een man sluit zichzelf met zijn gezin op om elkaar eens de waarheid te kunnen vertellen. Vanavond in Oss (Groene Engel) en tot slot op 26 mei in Amsterdam (De Kleine Komedie).

theater
De gravin van Parma naar de roman van Sándor Márai, in regie van Ursul de Geer. Met Pierre Bokma als Casanova, Rudolf Lucieer als graaf van Parma en Carice van Houten als gravin van Parma. Vanavond in Purmerend (De Purmaryn), vrijdag in Vlaardingen (Stadsgehoorzaal), zaterdag in Hoorn (Het Park), 28 mei in Leeuwarden (De Harmonie), 29 mei in Arnhem (Schouwburg), 30 mei in Hoogeveen (De Tamboer).

theater
Van oude mensen en dingen die voorbij gaan van Couperus in regie van Ger Thijs. Met Marjon Brandsma, Cas Enklaar, Joost Prinsen. Vanavond in Schiedam (Theater a/d Schie), vrijdag in Apeldoorn (Orpheus), zaterdag in Veenendaal (De Lampegiet), 27 mei in Breda (Chassé Theater), 28 en 29 mei in Utrecht (Stadsschouwburg), 30 mei in Oosterhout (De Bussel).

theater
Moeder Courage van Brecht in regie van Hans Croiset. Met Anne-Wil Blankers als de dappere marketentster die probeert te overleven in oorlogstijd. Vanavond t/m zaterdag in Leiden (Stadsgehoorzaal), 27 en 28 mei in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), 30 mei t/m 1 juni in Amsterdam (Theater Carré).

theater
Odysseus, theatermarathon van Toneelgroep De Appel op basis van Homerus en andere teksten. Laatste voorstellingen: op 24 en 25 en 31 mei vanaf 13.30u in het Appeltheater, Den Haag.

dans
UpComing Choreographers, presentatie van nieuw werk van jonge choreografen door Nederlands Dans Theater I, vanavond en vrijdag in De Regentes, Den Haag.

dans
Romeo en Julia door Het Nationale Ballet, begeleid door Holland Symfonia. Vanavond in Zwolle (De Spiegel) en tot slot zaterdag in Eindhoven (Parktheater).

dans
Mirage, afscheidsvoorstelling van Itzik Galili bij NND/Galili Dance met zes choreografieën, waaronder Double Time, The Butterfly Effect en Until.With/Out Enough. Vanavond in Groningen (Grand Theatre), zaterdag in Nijmegen (Lux).

dans
Sparring Partners van Conny Janssen Danst is gemaakt op een compositie van Jeroen van Vliet voor kerkorgel. Choreografie: Ronald Wintjens. Vanavond en vrijdag in Leiden (LAKtheater) en tot slot zaterdag in Capelle a/d IJssel (Isalatheater).

dans
This, laatste deel van het vierluik Writing on the Walls van Dylan Newcomb over de vier elementen, en de ‘confrontatie met grenzen’. Een choreografie voor zes dansers. Maandag in Theater Bellevue, Amsterdam en tot slot op 31 mei in Chassé Theater, Breda.

dans
Bharati, een groot opgezette voorstelling met dans, muziek en Indiase tradities, vrijdag in Theater a/h Vrijthof, Maastricht.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden