Agenda theater

Bambie 12, de nieuwe aflevering in de reeks van mimetheatergroep Bambie gaat over de tijd, toekomst en lifestyle. Eindregie: Ko van den Bosch....

theater
Koning Lear, in regie van Alize Zandwijk door RO Theater en KVS. Met Jack Wouterse als een brute, destructieve koning die in een chaos terecht komt. Van 7 t/m 19 november in de Rotterdamse Schouwburg.

theater
Drang begint waar het tv-progromma Spoorloos ophoudt: de terugkeer van ‘de verloren zoon’. Een tekst van Tjeerd Bischoff voor toneelgroep Drosteen, met Elsje de Wijn, Trudy de Jong, Ruben Brinkman en Theo de Groot. Regie: Porgy Franssen. Vanavond t/m zaterdag in Toneelschuur, Haarlem; vrijdag première.

theater
Mirakels, theaterdrieluik door Het Huis van Bourgondië, Het Laagland en Het Vervolg over spiritualiteit, openbaringen en een gesprek met God. Concept en regie: Lieke Benders, Bas Zuyderland en Hans Trentelman. Van 6 t/m 10 november in Derlon Theater, Maastricht; woensdag première.

theater
Sleep Fuck and Die van MGA is ‘een overgangsritueel van man terug naar jongen’, mét muziek en dans. Teksten: Willem de Wolf en Def P. Vanavond t/m zondag in de Melkweg, Amsterdam; vrijdag première.

theater
De wonderbaarlijke reis van Binck Horst door Drang speelt in het voormalige KPN-gebouw in de Haagse Binckhorst. Het verhaal van een heroïneverslaafde als theatrale zoektocht door een intrigrerend gebouw m.m.v. kamerkoor Bon Ton. Vanavond t/m 24 november om 20u; vrijdag première. Reserveren via www.haagsuitburo.nl.

theater
Naakt eten naar het verhaal van Stephen Dobyns over een man die een hert doodrijdt en besluit het dier te nuttigen, samen met twee vreemdelingen. Tekst en regie: Nicole Vervloed. Door Theater Branoul, vrijdag t/m 10 november in Het Paradijs, Kon. Schouwburg, Den Haag; woensdag première.

theater
Op de ziel, een tekst van Peer Wittenbols over drie mensen die denken dat ze het geluk hebben gevonden. Regie: Rob Ligthert. Vanavond t/m 9 december in Huis Oostpool, Arnhem.

theater
Levende doden is een thriller van Laura Wade over wat er met iemand gebeurt die een lijk vindt. Kunnen zij leven met de dood? Door het Nationale Toneel in regie van Ivar van Urk. Met Pauline Greidanus, Jeroen Spitzenberger, Tijn Docter e.a. Vanavond t/m 17 november in Nationale Toneel Gebouw in Den Haag.

theater
Ajax van Sofokles door Theatercompagnie en Toneelgroep Amsterdam in regie van Theu Boermans. Met Hans Kesting als de gekwetste held die zijn recht zoekt. Vanavond in Groningen (Stadsschouwburg), zaterdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), 6 november in Hoorn (Het Park), 7 en 8 november in Utrecht (Stadsschouwburg).

theater
Oblomov, Kroetz’ bewerking van Gontsjarovs roman door Het Zuidelijk Toneel in regie van Matthijs Rümke. Met Bert Luppes als de melancholieke landeigenaar die zijn leven vult met dagdromen. René van ‘t Hof is zijn trouwe bediende. Vanavond in Zutphen (Hanzehof), zondag in Nijmegen (Stadsschouwburg), dinsdag in Kerkrade (Parkstad Theater), woensdag in Goudse Schouwburg.

theater
Liaisons dangereuses van Christopher Hampton naar het boek van Choderlos de Laclos, met Ariane Schluter en Gijs Scholten van Aschat als het perverse paar dat een gevaarlijk spel speelt. Johan Doesburg regisseert deze voorstelling van het Nationale Toneel. Vanavond in Den Helder (De Kampanje), vrijdag in Zoetermeer (Stadstheater), 7 november in Zaandam (Zaantheater).

theater
Wuivend graan van Wim T. Schippers gaat over een groot geleerde die tijdens een lezing belandt in een schrijnende familieruzie. Met Titus Muizelaar, Nelly Frijda, Olga Zuiderhoek e.a. Regie: Titus Tiel Groenestege. Vanavond in Deventer (Schouwburg), vrijdag in Veghel (De Blauwe Kei), zaterdag in Groningen (Stadsschouwburg), 6 november in Alphen a/d Rijn (Castellum), 7 en 8 november in Den Bosch (Verkadefabriek).

theater
Thuisreis van Judith Herzberg door het Nationale Toneel. Over vluchtbewegingen, onverwachte ontmoetingen en een pijnlijke afwezigheid. Laatste voorstellingen vanavond t/m zondag in Theater Bellevue, Amsterdam.

theater
Alptraum, komische ‘whodunnit’ van Peer Wittenbols door Oostpool. Reprise. Regie: Ted Keijser. Vanavond in Leiden (LAK), vrijdag en zaterdag in Rotterdamse Schouwburg, 6 november in Drachten (De Lawei), 7 november in Zoetermeer (Stadstheater), 8 november in Zaandam (Zaantheater).

theater
King Lear van Shakespeare, door Het Vervolg, in regie van Léon van der Sanden. Met Rik van Uffelen als de oude koning en dwaas die zijn jongste dochter van zich vervreemdt. Vanavond in Geleen (Stadsschouwburg), 6 november in Hengelo (Rabotheater), 8 november in Leidse Schouwburg, 10 november in Zoetermeer (Stadstheater).

theater
Mijn naam is Rachel Corrie is een monoloog van Laura van Dolron bij het Noord Nederlands Toneel. Over de Amerikaanse studente die zich in de Gazastrook door een Israëlische bulldozer liet overrijden. Tot en met 3 november in De Machinefabriek, Groningen.

theater
Bloedverwanten, een Hollandse Oresteia is een bewerking van het oude verhaal van Aischylos over (on)gehoorzaamheid, offers en vadermoord, door Suver Nuver in regie van Moniek Merkx. Een co-productie met Max. Vanavond in Amsterdam (De Krakeling), zaterdag in Arnhem (Schouwburg), dinsdag in Heerlen (Theater), woensdag in Leiden (LAKtheater).

theater
Opening Night door Toneelgroep Amsterdam. Met Elsie de Brauw als oudere, angstige actrice die toneel en werkelijkheid nauwelijks weet te scheiden. Laatste voorstellingen vanavond t/m zaterdag in Den Haag (Kon. Schouwburg).

theater
Het Licht van Torgny Lindgren gaat over een afgelegen dorp waar iedereen, op zeven mensen na, sterft aan een geheimzinnige ziekte. Door het Noord Nederlands Toneel. Vanavond in Alkmaar (De Vest), vrijdag in Dordrecht (Kunstmin), zaterdag in Heerenveen (Posthuis Theater), dinsdag in Purmerend (De Purmaryn).

theater
Odyssee, de laatste beproeving van Homerus door Bonheur, in een bewerking van Peter Sonneveld en Lex Bohlmeijer. Betoverende monoloog van Paul R. Kooij, begeleid door trombone en altviool. Vanavond in Haarlem (Toneelschuur), 9 november in Breda (Chassé Theater).

theater
Platform door NTGent, naar de roman van Michel Houellebecq. Regie: Johan Simons. Reprise. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (Stadsschouwburg), 7 t/m 10 november in Kon. Schouwburg, Den Haag.

theater
Ik ben weg van Ger Thijs (tekst/regie) door Het Toneel Speelt. Met Mark Rietman en Peter Blok als twee kunstbroeders die elkaar na jaren weer ontmoeten en pijnlijke herinneringen ophalen. Vanavond in Rotterdamse Schouwburg, zaterdag in Hoorn (Het Park), 6 t/m 9 november in Amsterdam (Stadsschouwburg).

theater
Sic transit gloria mundi (’Aldus vergaat de glorie van de wereld’) door Alaska. Twee mannen en twee vrouwen zitten vast op een luchthaven en verliezen de grip op hun leven. Met Dragan Bakema en Maria Kraakman. Tekst en regie: Marijke Schermer. Gratis toegankelijk. Op 1, 2 en 9 november in Den Bosch (Verkadefabriek), zaterdag in Purmerend (De Verbeelding) en 8 november in IJmuiden (Witte Theater).

dans
Hans van Manen Festival Tournee, vier stukken van Van Manen door Het Nationale Ballet t.g.v. de 75ste verjaardag van de choreograaf. Black Cake, Dreaming about you, Adagio Hammerklavier en Metaforen. Maandag in de Rotterdamse Schouwburg, dinsdag in de Goudse Schouwburg, 8 november in Den Bosch (Theater a/d Parade).

dans
Holland Dance Festival biedt nog t/m 18 november tientallen voorstellingen, workshops, films en (na)gesprekken. Van breakdance en Dancing with the Stars tot choreografieën van Jiri Kylian en Anouk van Dijk. In Theater a/h Spui, Lucent Danstheater, Korzo, de Regentes en andere locaties in Den Haag.

dans
Tango Seducción van de Argentijnse choreograaf en danser Gustavo Russo is een mengeling van traditionele tango, klassiek ballet en moderne dans. Door 22 dansers en muzikanten. Vrijdag in Amsterdam (RAI Theater), zondag in Eindhoven (Parktheater), maandag in Rotterdam (Luxor), dinsdag in Breda (Chassé Theater), 7 november in Lelystad (Agora Theater) en tot slot op 8 november in Schiedam (Theater a/d Schie).

dans
Romeo & Julia door Het Nationale Ballet in de versie van Rudi van Dantzig, op muziek van Prokofjev, uitgevoerd door Holland Symfonia o.l.v. Ermanno Florio. Vanavond t/m zaterdag in Het Muziektheater, Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden