agenda theater

New Work is een avondvullend programma van mimespeler Rob List m.m.v. Constance Neuenschwander, Tjebbe Roelofs, Seon-ja Seo, Boukje Schweigman en Jacob Flier....

theater
De Laatste Lach, monoloog door Freek de Jonge, vanavond t/m maandag in Compagnietheater, Amsterdam.

theater
Kale bomen ruisen niet, een tekst van Magne van den Berg, geënsceneerd door Jetse Batelaan. Twee vrouwen (José Kuijpers en Ria Marks) proberen elkaar heel te houden met de juiste woorden. Vandaag t/m 2 december als lunchvoorstelling in Theater Bellevue, Amsterdam.

theater
Joe's Ark van Dennis Potter, door De Roovers, gaat over de eigenaar van een dierenwinkel die zich voorbereid op het einde van zijn wereld, door de dood van zijn dochter. Op 20 en 21 november in Utrecht (Kikker).

theater
Una Giornata Particolare naar de film van Ettore Scola, in regie van Peter de Baan. Met Linda van Dyck en Tom Jansen als verschoppelingen van het fascistische Italië, die troost bij elkaar vinden. Vanavond in Laren (Singer Theater), vrijdag in Zutphen (De Hanzehof), zaterdag in Putten (Theater Stroud), 22 november in Veldhoven (De Schalm).

theater
De Dikke van Dale door Theaterproductiehuis Zeelandia, met Bram Kwekkeboom als de onderwijzer en woordenboekenmaker die geen makkelijk leven had. Vanavond in Krabbendijke (De Meiboom),vrijdag in Tholen (Meulvliet), zaterdag in Koudekerke (Couburg), maandag in Utrecht (Kikker).

theater
Bambie 12 van mimetheatergroep Bambie gaat over de tijd, toekomst en lifestyle. Eindregie: Ko van den Bosch. Vanavond en vrijdag in Rotterdam (Lantaren/Venster); zaterdag in Leiden (LAKtheater), 23 en 24 november in Haarlem (Toneelschuur).

theater
Op de ziel, een tekst van Peer Wittenbols over drie mensen die denken dat ze het geluk hebben gevonden. Regie: Rob Ligthert. Vanavond t/m 9 december in Huis Oostpool, Arnhem.

theater
Ajax van Sofokles door Theatercompagnie en Toneelgroep Amsterdam in regie van Theu Boermans. Met Hans Kesting als de gekwetste held die zijn recht zoekt. Vanavond t/m 23 november in Amsterdam (Stadsschouwburg).

theater
Oblomov, Kroetz’ bewerking van Gontsjarovs roman door Het Zuidelijk Toneel in regie van Matthijs Rümke. Met Bert Luppes als de melancholieke landeigenaar die zijn leven vult met dagdromen. Vanavond in Tiel (Agnietenhof), vrijdag in Arnhem (Schouwburg), dinsdag in Alkmaar (De Vest), 21 november in Groningen (Stadsschouwburg).

theater
Liaisons dangereuses van Christopher Hampton naar het boek van Choderlos de Laclos, met Ariane Schluter en Gijs Scholten van Aschat als het perverse paar dat een gevaarlijk spel speelt. Johan Doesburg regisseert deze voorstelling van het Nationale Toneel. Vanavond in Enschede (Twentse Schouwburg), 16 en 17 november in Groningen (Stadsschouwburg), dinsdag in Hoorn (Het Park), 21 november in Nijmegen (Stadsschouwburg).

theater
De Arabier van Amsterdam, tekst van Justus van Oel naar Shakespeare. Met Sabri Saad el Hamus als de Jood die een pond (mensen)vlees eist als hij zijn geleende geld niet terugkrijgt. Door De Nieuw Amsterdam, vanavond in Almere (De Roestbak), vrijdag in Hoorn (Het Park), zaterdag in Rotterdamse Schouwburg, dinsdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), 21 en 22 november in Utrecht (Stadsschouwburg).

theater
Wuivend graan van Wim T. Schippers gaat over een groot geleerde die tijdens een lezing belandt in een schrijnende familieruzie. Met Titus Muizelaar, Nelly Frijda, Olga Zuiderhoek e.a. Regie: Titus Tiel Groenestege. Vanavond in Utrecht (Stadsschouwburg), vrijdag in Amstelveen (Schouwburg, zaterdag in Spijkenisse (De Stoep), 21 november in Zoetermeer (Stadstheater), 22 november in Middelburg (Schouwburg).

theater
Alptraum, komische ‘whodunnit’ van Peer Wittenbols door Oostpool. Reprise. Regie: Ted Keijser. Vanavond in IJmuiden (Witte Theater), 19 en 20 november in Amsterdam (Theater Bellevue), 22 t/m 24 november in Nijmegen (Lux).

theater
King Lear van Shakespeare, door Het Vervolg, in regie van Léon van der Sanden. Met Rik van Uffelen als de oude koning en dwaas, die zich van alles en iedereen vervreemdt. Vanavond in Wageningen (Junushoff), vrijdag in Heerenveen (Posthuistheater), dinsdag in Goudse Schouwburg, 21 november in Eindhoven (Parktheater), 22 november in Amstelveen (Schouwburg).

theater
Bloedverwanten, een Hollandse Oresteia is een bewerking van het oude verhaal van Aischylos over (on)gehoorzaamheid, offers en vadermoord, door Suver Nuver in regie van Moniek Merkx. Een co-productie met Max. Vanavond in Alkmaar (De Vest), vrijdag in Goudse Schouwburg, zaterdag in Nijmegen (Lux), 21 en 22 november in Rotterdamse Schouwburg, 23 november in Almere (Schouwburg).

theater
Odyssee, de laatste beproeving van Homerus door Bonheur, in een bewerking van Peter Sonneveld en Lex Bohlmeijer. Betoverende monoloog van Paul R. Kooij, begeleid door trombone en altviool. Zaterdag in Dordrecht (Kunstmin), maandag in Groningen (Kruithuis).

theater
Platform door NTGent, naar de roman van Michel Houellebecq over een jong stel dat zijn dromen wreed verstoord zien door een terreuraanslag. Regie: Johan Simons. Reprise. Vanavond t/m zaterdag in Eindhoven (Parktheater), 20 t/m 23 november in Tilburg (Schouwburg) en tot slot 5 t/m 8 december in de Rotterdamse Schouwburg.

dans
4 Go van Dansgroep Krisztina de Châtel bestaat uit vier werken van de choreografen Giulia Mureddu, Sacha Steenks, Tina Valentan, Alida Dors en Bryan Druiventak. Vanavond t/m zondag in Theater Bellevue, Amsterdam; vrijdag première.

dans
Hans van Manen Festival Tournee, vier stukken van Van Manen door Het Nationale Ballet t.g.v. de 75ste verjaardag van de choreograaf. Black Cake, Dreaming about you, Adagio Hammerklavier en Metaforen. Vanavond in Groningen (Stadsschouwburg), vrijdag in Leeuwarden (De Harmonie) en tot slot zaterdag in Breda (Chassé Theater).

dans
Holland Dance Festival biedt nog t/m zondag voorstellingen, workshops, films en (na)gesprekken. Van breakdance en Dancing with the Stars tot choreografieën van Jiri Kylian en Anouk van Dijk. In Theater a/h Spui, Lucent Danstheater, Korzo, de Regentes en andere locaties in Den Haag.

kleinkunst
Mijn laatste sigaret door Vincent Bijlo. Vanavond in Amsterdam (Bellevue), zaterdag in Nijmegen (Lindenberg Theater), 14 en 15 november in Hoofddorp (Oude Raadhuis), 16 en 17 (première) november in Utrecht (Stadsschouwburg), 22 november in Groningen (Kruithuis).

kleinkunst
Sterk, zwart en zonder suiker door Van Houts en De Ket. Vanavond in Hengelo (Rabotheater), vrijdag in Leeuwarden (De Harmonie), 20 november in Naaldwijk (De Naald), 21 november in Almere-Stad (Schouwburg), 22 november in Kampen (Stadsgehoorzaal).

kleinkunst
Troost door Gerard van Maasakkers, Jeroen Zijlstra, Lydia van Dam en Egon Kracht & The Troupe. Zondag première in Hoofddorp (De Meerse), dinsdag in Rotterdam (Oude Luxor), woensdag in Den Bosch (Theater a/d Parade).

kleinkunst
Na de Pauze door Herman Finkers. Vanavond in Hengelo (Rabotheater), 23 en 24 november in Eindhoven (Parktheater), 27 en 28 november in Heerlen (Parkstad Limburg).

kleinkunst
Verreck Zondagmiddag, cabareteske talkshow met Marcel Verreck en Paul Pleijsier, elke zondagmiddag in Theater Bellevue, Amsterdam.

kleinkunst
Delirium door Javier Guzman. Vanavond in Arnhem (Schouwburg), 21 en 22 november in Harderwijk (Cultureel Centrum), 29 november in Almelo (Theaterhotel).

kleinkunst
Solex door Marjolein Meijers. Vanavond in Zoetermeer (Stadstheater), zaterdag in Spijkenisse (De Stoep), 21 november in Arnhem (Schouwburg), 23 november in Vlaardingen (Stadsgehoorzaal).

kleinkunst
Schreeuwstorm door Youp van ’t Hek, vanavond t/m 8 december in Theater Carré, Amsterdam.

kleinkunst
Dood en Verderf door Kees Torn. Vanavond in Emmeloord (’t Voorhuys), zaterdag in Zevenaar (Het Musiater), zondag in Bussum (Spant), 22 november in Valkenswaard (De Hofnar), 23 november in Arnhem (Posttheater), 24 november in Breukelen (4in1).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden