agenda theater

In Space, samenwerkingsverband van de drie vaste choreografen van Het Nationale Ballet. Ted Brandsen en Krzysztof Pastor varieerden op Van Manens Situation uit 1970, en betrokken daar nieuwe soli bij van de dansers Daniela Cardim, Nicholas Rapaic, Juanjo Arques en Peter Leung....

holland festival
[purgatorio] In Visione, choreografie van Emio Greo en Pieter C. Scholten. Eerste deel van een tweeluik dat is geïnspireerd op Dante's La Divina Commedia, met muziek van Bach en Krawczyuk, die live wordt uitgevoerd door Amsterdam Sinfonietta en zeven blazers. Vrijdag, zaterdag en zondag in Westergasfabriek, Amsterdam.

holland festival
De Monstruos y Prodigios van Teatro de Ciertos Habitantes uit Mexico gaat over de castraat door de eeuwen heen. Een tekst van Jorge Kuri. Op 13 en 14 juni in Stadsschouwburg, Amsterdam.

holland festival
Weer Slecht Weer van Toneelhuis en De Filmfabriek is geïnspireerd op The Waste Land van T.S. Eliot. Vanavond t/m zaterdag in Theater Bellevue, Amsterdam.

theater
Hallo hallo, wie stinkt daar zo?, een voorstelling van Rieks Swarte en Vincent Bijlo op basis van materiaal uit het archief van Beeld en Geluid in Hilversum. Met muziek van Fay Lovsky en anderen. Vanavond t/m 21 juni in de Toneelschuur, Haarlem; zaterdag première.

theater
De Montan, afscheidsvoorstelling van de Dogtroep in de oude Montan Staalfabriek in Dordrecht. In een krater worden herinneringen en dromen opgediept. Tot en met 22 juni, om 22.15u. Reserveren via Schouwburg Kunstmin, Dordrecht. www.dogtroep.nl

theater
Laura en Lars, theatersolo door Laura van Dolron, waarin ze in dialoog gaat met filmregisseur Lars von Trier. Deze ontmoeting gaat over de angst voor vrijheid, voor dogmatisch denken, over goed en slecht. Van 14 t/m 21 juni op Oerol, Terschelling.

theater
Festival Plateaux, een jaarlijks festival van jonge theatermakers in Duitsland, brengt een selectie in Theater Frascati, Amsterdam. Vanavond t/m zaterdag onder meer No Entry van Rosie Dennis en Shame van Katalina Mella Araneda.

theater
Impromptu is de nieuwe voorstelling van Dertien Rijen, een tijdelijke ‘repertoire-vereniging’ van Maatschappij Discordia, ‘t Barre Land en gasten. De titel verwijst naar Molière’s L’Impromptu de Versailles. Vanavond t/m zateradg in Frascati, Amsterdam.

theater
Utopia, reizend festival met korte, nieuwe stukken van o.a. Rob de Graaf, Peter De Graef, Lucas De Man, Kees Roorda en Lot Vekemans. Door het Zuidelijk Toneel, vanavond t/m zondag in Heerlen (Parkstad Theater), van 19 t/m 22 juni in Breda (Chassé Theater) en tot slot van 26 t/m 29 juni in Eindhoven (Park-theater).

theater
De Familie Avenier III & IV van Maria Goos door Het Toneel Speelt. Het relaas van een Brabantse kruideniersfamilie vanaf 1985. Met Gijs Scholten van Asschat, Carine Crutzen, Peter Blok e.a. Laatste voorstellingen op 13 en 14 juni in de Goudse Schouwburg.

theater
De gravin van Parma naar de roman van Sándor Márai, in regie van Ursul de Geer. Met Pierre Bokma als Casanova, Rudolf Lucieer als graaf van Parma en Carice van Houten als gravin van Parma. Op 14 en 15 juni in Utrecht (Stadsschouwburg), 17 t/m 22 juni in Den Haag (Kon. Schouwburg), 24 en 25 juni in Eindhoven (Parktheater) en tot slot op 27 en 28 juni in Amsterdam (Stadsschouwburg).

dans
End of season, speciaal programma waarmee Introdans en Introdans Ensemble voor de Jeugd hun seizoen afsluiten. In Schouwburg Arnhem zaterdag Bits and Pieces van Van Manen, deel uit Ballet Pathétique van Uotinen, Por Vos Muero van Duato en Tensile Involvement van Nikolaïs.

dans
Nothing Can Surprise Us, choreografie van Andrea Bozic met videobeelden van Julia Willms en muziek van Robert Pravda. Hoe bereid je je voor op een toekomst die al is begonnen? Vanavond (première) t/m zaterdag in Theater Gasthuis, Amsterdam.

kleinkunst
Acda & De Munnik treden vanavond en vrijdag op in het Stadstheater, Zoetermeer.

kleinkunst
De Rust zelve door Jochem Myjer. Vanavond in Leeuwarden (De Harmonie), vrijdag in Almere (Schouwburg), 19 t/m 21 juni in Doetinchem (Amphion).

kleinkunst
Overgang door Karin Bloemen. Vanavond in Groningen (Stadsschouwburg), 17 t/m 19 juni in Den Bosch (Theater a/d Parade).

kleinkunst
Charlatans, a medicine Show door Ashton Brothers. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (De Kleine Komedie), 19 t/m 21 juni in Den Haag (Diligentia).

kleinkunst
Songs from the heart door Simone Kleinsma, vrijdag en zaterdag in Castellum, Alphen a/d Rijn.

kleinkunst
Wortels door Klaas van der Eerden. Vanavond in Hoofddorp (De Meerse), vrijdag in Heerhugowaard (De Schakel).

muziektheater
De Fantasticks, musical van Smith & Jones over twee vaders die hun zoon en dochter proberen te koppelen. In de Haagse versie spelen Peter Tuinman en Karel de Rooij d e rollen van de manipulerende vaders. Vanavond t/m 22 juni elke woensdag t/m zondag(middag) in Theater a/d Spui, Den Haag.

muziektheater
Les Misérables, reprise van succesvolle Joop van den Ende-productie met René van Kooten, Jamai Loman, Suzan Seegers, Nurlaila Karim en Céline Purcell. Historisch drama naar het boek van Victor Hugo. Voor onbepaalde tijd in het nieuwe Luxor Theater, Rotterdam.

muziektheater
Forbidden Musicals, parodie op populaire musicals door Doris Baaten, Joke de Kruijff, Alberto ter Doest en Michael Diederich en special guest Gijs Staverman. Laatste voorstelling vrijdag in Groningen (Stadsschouwburg).

muziektheater
Ciske de Rat, meervoudig bekroonde musical met Danny de Munk als de volwassen Cis die terugblikt op zijn roerige leven. Vanavond t/m zondag in Eindhoven (Parktheater), 18 juni t/m 13 juli in Utrecht (Stadsschouwburg).

muziektheater
Tarzan, uitbundige musical van Joop van den Ende Theaterproducties. Met Ron Link als Tarzan, die wordt opgevoed door gorilla’s, en Chantal Janzen als Jane, zijn liefje. De liedjes zijn van Phil Collins. Voor onbepaalde tijd in Fortis Circustheater in Scheveningen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden