Agenda Theater

De laatste dagen der mensheid van toneelgroep ‘t Barre Land is een satire, op basis van het boek van Karl Kraus over de Eerste Wereldoorlog....

Theater
Smoeder, vertelvoorstelling door Maria Goos en Marcel Musters over hun (Brabantse) moeders. Reprise. Laatste voorstellingen op 21, 22, 25, 26, 27, 28 en 29 november in de Rode Leeuw in Ursem NH om 14u.

Theater
Woyzeck - your favourite working class hero is een bewerking van Büchners Woyzeck door Casper Vandeputte. Is Woyzeck een dader of een slachtoffer? Vanavond t/m 29 november in Het Huis van Bourgondië in Maastricht. Na afloop van de voorstelling op 28 november spreekt W. Overbosch, voormalig hoofdofficier van Justitie een nieuw vonnis uit over de overspannen soldaat.

Theater
Maria Stuart van Schiller door Theatergroep Aluin in regie van Erik Snel. Met Gabby Bakker in een dubbelrol, ze speelt zowel koningin Elizabeth als Maria Stuart. Reprise. Vanavond in Oss (Groene Engel) en vrijdag in Goes ('t Beest).

Theater
Medea van Euripides door het Nationale Toneel in regie van Johan Doesburg. Met Ariane Schluter als de wanhopige, ongelukkige Medea die een drastisch besluit neemt. Vrijdag in Amersfoort (De Flint), dinsdag in Meppel (Ogterp).

Theater
De koopman van Venetië van Shake-speare door De Theatercompagnie. Over de macht van geld en wraak van een verschoppeling. Theu Boermans regisseert o.a. Pierre Bokma, Jappe Claes en Eva van der Gucht. Vrijdag in Arnhem (Schouwburg), zaterdag in IJmuiden (Stadsschouwburg Velsen), 25 november in Zaandam (Zaantheater), 26 november in Den Haag (Kon. Schouwburg).

Theater
Holland Tsunami heeft als ondertitel: drowning in Europe. Stel dat Nederland onder water loopt en geëvacueerd moet worden? En Hongarije de Nederlanders opvangt? Een mockumentary door Theatergroep Space i.s.m. Hongaarse theatermakers. Vanavond t/m zaterdag in Theater Bellevue, Amsterdam.

Theater
Alles is goed, mimevoorstelling van Gienke Deuten over de evolutie: is de mens beland in de dementerende eindfase van zijn bestaan? Door Maureen Teeuwen, Willem de Wolf, Mijke Werkema e.a. Vanavond t/m zaterdag in Haarlem (Toneelschuur), 26 november in Zwolle (Odeon), 27 en 28 november in Utrecht (Huis a/d Werf).

Theater
Prinsessendrama’s van Elfriede Jelinek door Dood Paard. Over Sneeuwwitje, Doornroosje en Jackie Kennedy - drie iconen met een tragische geschiedenis. Vanavond in Groningen (Grand Theatre), zaterdag in Almere (Roestbak), dinsdag in Goudse Schouwburg.

Theater
The Wall van beeldend theatermaakster en poppenspeelster Ulrike Quade gaat over historische figuren met een sterk geloof in hun missie: Meinhof, Göring en Medea. Met muziek van Erik Sanko. Vanavond in Breda (Chassé), vrijdag in Doetinchem (Gruitpoort), zaterdag in Purmerend (De Verbeelding), 26 november in Vlissingen (Arsenaal).

Theater
Gewürztraminer van Marcel Osterop door Het Zuidelijk Toneel. Een ‘zwartgerande’ komedie. Vanavond t/m zaterdag in Utrecht (Theater Kikker), 25 en 26 november in Amsterdam (Frascati), 27 november in Leiden (LAKtheater).

Theater
Ben Hur, jubileumvoorstelling van De Ploeg, met gastacteurs Beppie Melissen, Erik van Muiswinkel en Sophie van Winden. Het beroemde verhaal van vriendschap, verraad, liefde in Jeruzalem, rond het begin van de jaartelling. Vanavond in Hoorn (Het Park), vrijdag en zaterdag in Apeldoorn (Orpheus), maandag en dinsdag in Enschede (Muziekkwartier).

Theater
Waterkou van Kees Roorda door The Glasshouse. Over de wonderlijke vriendschap tussen een man en een vrouw die elkaar via internet leren kennen. Lunchvoorstelling in Theater Bellevue, Amsterdam. Vandaag t/m zondag om 12.30u.

Theater
Closer van Patrick Marber door De Paardenkathedraal. Een danseres, verliefd op een schrijver, trouwt met een dermatoloog. Intussen is de schrijver verliefd op een fotografe. Hoe goed kent men elkaar? Paula Bangels regisseert o.a. Eva van de Wijdeven en Katrien de Becker. Vanavond t/m 13 december in Theater van de Paardenkathedraal in Utrecht.

Theater
Amateurs, een tekst van Rob de Graaf door Nieuw West. Met Cas Enklaar en Marja Kok als een Pools echtpaar dat zich weigert neer te leggen bij verloren idealen. Geïnspireerd op de film Amator van Kieslowksi. Vrijdag en zaterdag in Leiden (LAKtheater), 25 en 26 november in Haarlem (Toneelschuur), 27 in Arnhem (Schouwburg) en 28 november in Amersfoort (De Lieve Vrouw).

Theater
Bambie 13, of: Bambie Treize, op zijn Frans voor beginners. Gedroomde personages ontmoeten elkaar in een film die nooit heeft bestaan. Vanavond in Eindhoven (Plaza Futura), vrijdag in Amersfoort (De Lieve Vrouw), 26 november in Zoetermeer (Stadstheater), 27 november in Den Bosch (Verkadefabriek).

Theater
Woyzeck van Georg Büchner door Ro Theater, in regie van Gerardjan Rijnders. Met Rogier Philipoom als de getormenteerde soldaat die een wanhoopsdaad begaat. Vrijdag in Breda (Chassé Theater), 26 november in Tiel (Agnietenhof).

Theater
Zum Wohl door Suver Nuver speelt in Oostenrijk, het land van ‘Freud, Fritzl, Hitler en Sissi’. Afscheidsvoorstelling. Vanavond in Den Haag (Theater a/h Spui), vrijdag in Arnhem (Schouwburg), zaterdag in Amstelveen (Schouwburg), 27 november in Oss (Groene Engel).

Theater
De Grote Verkiezingsshow door Het Zuidelijk Toneel. Een tribunaal klaagt het gezin Alleman aan voor het verwaarlozen van hun ‘democratische burgerplichten’. Philip Freriks en Harmen Siezen spelen de rechter. Tekst: Van Houts & De Ket. Vanavond in Rotterdamse Schouwburg, vrijdag in Den Helder (De Kampanje), maandag in Utrecht (Stadsschouwburg), woensdag in Roermond (De Oranjerie).

Theater
Ifigeneia in Aulis van Euripides door Toneelgroep Amsterdam i.s.m. Opera Studio Nederland. Met Roeland Fernhout en Tijn Docter als Agamemnon en Menelaos en Chris Nietvelt als Klytaimestra die haar dochter Ifigeneia probeert te redden. Regie: Robert Woodruff. Vanavond t/m 28 november in Amsterdam (Stadsschouwburg).

Theater
2019 (Droomspel) van Piet Arfeuille door Het Zuidelijk Toneel in coproductie met Productiehuis Brabant. Drie caissières dromen over een beter leven tijdens hun koffie- en lunchpauzes. Zaterdag in Amersfoort (De Lieve Vrouw), 25 en 26 november in Amsterdam (Bellevue), 27 t/m 29 november in Utrecht (Theater Kikker).

Theater
Kaatje is verdronken van Alex van Warmerdam door Theatergroep Het Vervolg. Hans Trentelman regisseert deze tragikomedie over ontluikende seksualiteit en een familiegeheim. Muzikaal begeleid door een blazersband. Vrijdag in Alphen a/d Rijn (Castellum), 26 november in Hengelo (Rabotheater), 27 november in Laren (Singertheater), 28 november in Zutphen (De Hanzehof).

Theater
Het temmen van de feeks van Shakespeare in een aanstekelijke bewerking door Toneelgroep Amsterdam, in regie van Ivo van Hove. Reprise. Met Halina Reijn, Hans Kesting, Fred Goessens e.a. Vanavond t/m zaterdag in Eindhoven (Parktheater), 26 t/m 29 november in Sittard (Parkstad Theater).

Dans
La Hora de los Milagros, flamencovoorstelling met Maria Juncal, vrijdag in Den Haag (Theater a/h Spui), zaterdag in Arnhem (Schouwburg), zondagmiddag in Leeuwarden (De Harmonie), dinsdag in Goudse Schouwburg, 26 november in Zoetermeer (Stadstheater).

Dans
Said and Done is een choreografie van Lightfoot León, en een voorstelling van Nederlands Dans Theater II, die uit nog twee premières bestaat: Gods and Dogs van Kylián en Nichts van Goecke. Zaterdag in Utrecht (Stadsschouwburg), 25 november in Eindhoven (Parktheater), 27 november in Den Bosch (Theater a/d Parade).

Dans
Nesjomm van Het Internationaal Danstheater is een rondgang door de Joodse dans- en muziekcultuur, ‘dans rond klezmer en kippensoep’. Met 22 dansers, een orkest en Heddy Lester in de hoofdrol. Vrijdag in Helmond ('t Speelhuis), zaterdag in Wageningen (Junushoff), 25 november in Delft (de Veste), 27 november in Den Helder (De Kampanje).

Dans
Giubileo, jubileumvoorstelling van Dansgroep Krisztina de Châtel met choreografieën van De Châtel, Stephen Shropshire en Michel Pagliani. Vrijdag in Kerkrade (Parkstad Theater), zaterdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), zondag in Amersfoort (

Dans
De Flint), 25 en 26 november in Haarlem (Toneelschuur), 27 november in IJmuiden (Witte Theater).

Dans
Wonderworld van Scapino Ballet Rotterdam omvat tien korte choreografieën van o.a. Ed Wubbe, Georg Reischl, Eric Gauthier en Neel Verdoorn. Vrijdag in Lelystad (Agora), zaterdag in Dordrecht (Kunstmin), dinsdag in Cuijk (Schouwburg).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden