Agenda theater

Glenn Gould, een portret van het muzikale genie Glenn Gould, een excentrieke pianist die meeneuriede tijdens zijn recitals en zich terugtrok in de studio op zoek naar het ultieme....

theater
Burgerlijke Ongehoorzaamheid van De Koe is een ‘muzikale, filmische vertelling in een intieme, surrealistische sfeer’. Over twee mannen die een grens over moeten om de vrouw van dromen voor zich te winnen. Vanavond in Haarlem (Toneelschuur), 12 april in Groningen (Grand Theatre), 16 en 17 april in Amsterdam (De Brakke Grond) en tot slot 25 april in Eindhoven (Plaza Futura).

theater
Ko!, een stuk van Dick van den Heuvel over Ko van Dijk. Een oude man verdiept zich in het leven van de beroemde acteur en brengt diens mooiste rollen weer tot leven. Door Theatergroep Kane, vanavond t/m 12 april in Theater de Engelenbak, Amsterdam.

theater
Festen, ‘toneelvertaling’ van de befaamde film van Thomas Vinterberg over een de onthulling van een vreselijk familiegeheim tijdens een feestelijk diner. Door klas2000, een groep oud-studenten van de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ in Zwolle. In regie van Lex Prinzen. Vanavond en vrijdag in Zwolle (Odeon), 7 april in Utrecht (Kikker), en 9 en 10 april in Zaandam (Zaantheater).

theater
Red Rubber Balls van Peter Verhelst is bedoeld als vervolg op Shakespeare’s Romeo en Julia. De hartstochtelijke dodendans van de geliefden uit Verona. Door het Nationale Toneel, geënsceneerd door Franz Marijnen. Vanavond t/m 20 april in het Nationale Toneel Gebouw, Den Haag.

theater
De Familie Avenier III & IV van Maria Goos door Het Toneel Speelt. Het relaas van een Brabantse kruideniersfamilie vanaf 1985. Met Gijs Scholten van Asschat, Carine Crutzen, Peter Blok e.a. Vanavond in Eindhoven (Parktheater), zaterdag in Rijswijkse Schouwburg, dinsdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), 10 t/m 12 april in Amstelveen (Schouwburg).

theater
Karakter van Bordewijk is door Peter Sonneveld bewerkt voor toneel. Peter Bolhuis speelt de keiharde deurwaarder Dreverhaven die zijn zoon, Jacob Willem Katadreuffe, dwarszit om hem vooruit te helpen. Door Bonheur. Vanavond t/m 27 april in theater Bonheur, Rotterdam.

theater
Knielen op een bed violen van Jan Siebelink is bewerkt door Madeleine Matzer voor Bos Theaterproducties. Met Cees Geel als de tuinder die zijn gezin onderwerpt aan een streng gelovig regime. Vanavond in Zaltbommel (De Poorterij), 4 en 5 april in Goudse Schouwburg, 8 april in Baarn (De Speeldoos), 9 april in Winschoten (De Klinker).

theater
Baal van Brecht door RO Theater, in regie van Alize Zandwijk. Over een jonge revolutionair op zoek naar de ultieme vrijheid. Met Fania Sorel in de titelrol. Op 9 april in Middelburg (Stadsschouwburg), 10 april in Breda (Chassé Theater), 15 en 16 april in Rotterdamse Schouwburg.

theater
Inside Out van Mugmetdegoudentand, comedy door Joan Nederlof en Lineke Rijxman. Hedwig en Titia hebben een goed leven samen tot een politieke gebeurtenis hen uit elkaar drijft. Vrijdag en zaterdag in Den Haag (Theater a/h Spui), dinsdag in Alkmaar (De Vest), 10 en 11 april in Arnhem (Schouwburg), 17 april in Tilburg (NWE Vorst).

theater
Angels in America van Tony Kushner door Toneelgroep Amsterdam in regie van Ivo van Hove. De angst voor aids zette in de jaren ‘80 alles op losse schroeven in de homogemeenschap in New York. Met Fedja van Huêt, Eelco Smits, Hans Kesting e.a. Vanavond en zaterdag in Den Haag (Kon. Schouwburg), 9 t/m 12 april in Utrecht (Stadsschouwburg).

theater
Chaplin, one-man show van de Britse acteur Pip Utton. Vanavond in Franeker (De Koornbeurs), vrijdag in Naaldwijk (De Naald), zaterdag in Hoogeveen (De Tamboer), 7 april in Venlo (De Garage), 8 april in Venray (Schouwburg), 9 april in Spijkenisse (De Stoep), 10 april (’s middags en ’s avonds) in Amstelveen (Schouwburg), 11 april in Groningen (Stadsschouwburg).

theater
Niezogekdapoeziezoslechverkoopt door Monk in regie van Ton Kas. Met Ellen Goemans, Rutger Kroon en Willem de Wolf. Vrijdag in Breda (Chassé Theater), 9 april in Alkmaar (Provadja).

theater
Bazel van Willem de Wolf door Dood Paard. Over een kunstverzamelaar en zijn kritische vriend, die de beurs in Bazel bezoeken. Vrijdag en zaterdag om 21u in expositieruimte De Hallen, Haarlem.

theater
De gravin van Parma naar de roman van Sándor Márai, in regie van Ursul de Geer. Met Pierre Bokma als Casanova, Rudolf Lucieer als graaf van Parma en Carice van Houten als gravin van Parma. Vanavond in Alphen a/d Rijn (Castellum), zaterdag in Middelburg (Stadsschouwburg), zondag in Rotterdamse Schouwburg, 9 april in Rijswijkse Schouwburg, 12 en 13 april in Leidse Schouwburg.

theater
Winterkoorts, een tekst van Tjeerd Bischoff voor De Wetten van Kepler. Over vergeten, afscheid nemen en hardnekkige wanen. Door twee acteurs en een sopraan, in regie van Jos van Kan. Vrijdag in Hilversum (Theater Achterom), zaterdag in Roermond (CK Theater), 9 t/m 11 april in Leiden (LAKtheater).

theater
Amanda, thriller van Walter van den Broeck waarin een vrouw terugkijkt op haar slechte huwelijk. Door Marie Louise Stheins, in regie van Annechien Koerselman. Een voorstelling van Theaterproductiehuis Zeelandia. Vanavond in Terneuzen (Scheldetheater),vrijdag in Burgh-Haamstede (De Schutse), zaterdag in Wemeldinge (De Wemel) en tot slot van 9 t/m 12 april in Middelburg (voormalige kerk Leger des Heils).

theater
Apocalypso is het tweede deel van een trilogie die Jibbe Willems schrijft voor Het Syndicaat. Een zwarte komedie waarin de wereld nu eens echt vergaat. Met live muziek. Vanavond in IJmuiden (Witte Theater), dinsdag in Leidse Schouwburg, 10 april in Breda (Chassé Theater) en 15 t/m 26 april in Amsterdam (Rozentheater).

theater
Haenen & Dolman, Rechtstreeks Sprankelend!, one(wo)man-show van Paul Hanen, t/m 19 april in Betty Asfalt Complex, Amsterdam.

theater
De pianist naar het boek van W. Szpilman over de Pools-Joodse pianist die het getto van Warschau weet te overleven. Vanavond in Noordwijk aan Zee (In de Muze), vrijdag in Vlissingen (Arsenaaltheater), zaterdag in Almere (Schouwburg), zondag in Den Haag (Kon. Schouwburg), 8 april in Heerlen (Parkstad Theater), 10 april in Vlaardingen (Stadsgehoorzaal), 11 april in Hoorn (Het Park).

theater
As You Like It, Shakespeare’s komedie over de liefde door het Nationale Toneel, in regie van Gerardjan Rijnders. Met onder meer Anniek Pheifer, Jochum ten Haaf, Antoinette Jelgersma en Paul R. Kooij. Vanavond t/m zaterdag in de Rotterdamse Schouwburg, 9 t/m 12 april in Arnhem (Schouwburg) en 16 t/m 19 april in Tilburg (Schouwburg).

theater
Frankenstein!, bewerking van Mary Shelley’s klassieker door Ko van den Bosch. Over de hypocrisie van de schoonheid, de wetenschap en de taal. Door d’Electrique in regie van Ola Mafaalani. Vanavond in Leeuwarden (De Harmonie), zaterdag in Capelle a/d IJssel (Isala Theater), 8 t/m 12 april in Amsterdam (Frascati), 15 april in IJsselstein (Fulcotheater), 16 april in Delft (de Veste), 17 april in Alphen a/d Rijn (Castellum), 18 april in Apeldoorn (Orpheus).

theater
Pijlers van de samenleving van Henrik Ibsen gaat over een zakenman die in ernstige gewetensnood komt als een geheim uit zijn verleden opdoemt. Rob Klinkenberg bewerkte het stuk voor Toneelgroep Oosten. Erik Whien regisseert. Vrijdag en zaterdag in Den Bosch (Verkadefabriek), 8 en 9 april in Den Haag (Theater a/h Spui), 11 t/m 13 april in Amsterdam (Theater Bellevue).

dans
Mirage, afscheidsvoorstelling van Itzik Galili bij NND/Galili Dance met zes choreografieën, waaronder Double Time, The Butterfly Effect en Until.With/Out Enough. Vrijdag en zaterdag in Groningen (Grand Theatre), 9 en 10 april in Amsterdam (Theater Bellevue).

dans
Sparring Partners van Conny Janssen Danst is gemaakt op een compositie van Jeroen van Vliet voor kerkorgel. Choreografie: Ronald Wintjens. Vrijdag en zondag in Amsterdam (Orgelpark) – met livemuziek; 9 t/m 11 april in Rotterdam (Lantaren/Venster).

dans
OK-KO Nelly Staircase is een ‘beeldende dansvoorstelling’ door Helma Melis met ‘podiumpassanten’, filmfragmenten en muziek van Joost van Dijk. Vanavond in Den Haag (De Regentes), zaterdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), 10 april in Goes (’t Beest), 11 april in Oss (De Lievekamp).

dans
This, laatste deel van het vierluik Writing on the Walls van Dylan Newcomb over de vier elementen, en de ‘confrontatie met grenzen’. Een choreografie voor zes dansers. Vrijdag en zaterdag in Leiden (LAKtheater), 9 en 10 april in Utrecht (Kikker).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden